|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
19.2.2012 18:29:11   
Nina777
Gae, kakav vam je sad timing, kad sta jedete, kad pijete mleko?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 676
19.2.2012 18:49:48   
Anoniman
Naš trenutno raspored je ovakav:

6:00 mleko za dobro jutro (ne svako jutro, neretko ga prespava) oko 120 ml

8:00 doručak - palenta, kačamak, popara sa sirom, pavlakom ili jogurtom, sredina od pola kifle i jogurt

10:30 voćna užina

13:00 ručak - meso, žumance ili džigerica sa raznim kombinacijama povrća i sir ili kiselo mleko

17:00 užina - najčešće Nestle Baby Dessert vanila ili keks

19:00 večera - pahuljice - pirinač-kukuruz, 7 corn, milupa sa keksom... trudim se da bude raznoliko

pred spavanje mleko oko 180 ml

(odgovor članu Nina777)
  Direktna veza do poruke: 677
19.2.2012 19:16:16   
Nina777
Super, hvala na odgovoru, mi cemo jos malo 7 meseci, pa treba da mu uvodim dorucak i smislim kako nam je najbolje. Uh po ceo dan nesto jeduuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 678
19.2.2012 19:35:06   
Anoniman
Mi smo pre uvođenja glutena doručkovali kačamak ili voće. Tad i nismo imali prepodnevnu užinu pa nam je to bio glavni unos voća... Sada smo mnogo aktivniji jer ustaje, stoji, cupka, prevrće se, pomalo korača pa mnogo više trošimo i više nam je potrebno.

(odgovor članu Nina777)
  Direktna veza do poruke: 679
19.2.2012 19:45:54   
ishler
Hvala Gae,
ali mi ne pijemo ad. tako da otpada,moramo smisliti nesto drugouser posted image ]

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 680
19.2.2012 19:55:14   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: ishler

Hvala Gae,
ali mi ne pijemo ad. tako da otpada,moramo smisliti nesto drugouser posted image ]

Imate problem sa ad mlekom?

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 681
19.2.2012 20:06:28   
ishler
Posto sisa nikada joj nisam dala,mada ne znam ni kako ce hteti uzinu,nesto slabije jede ovih dana,mada i ona puzi i pravi sou,ne znam odakle joj energija.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 682
19.2.2012 20:25:44   
Anoniman

Posto sisa nikada joj nisam dala,mada ne znam ni kako ce hteti uzinu,nesto slabije jede ovih dana,mada i ona puzi i pravi sou,ne znam odakle joj energija.user posted image

To što samo sia ne znači da ne može da jede stvari sa ad mlekom kao što su pahuljice i slične stvari...

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 683
20.2.2012 17:01:00   
ishler
Nisam ljubitelj ad ako ne mora,
tako da nisam davala
Valjda cu smisliti nestouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 684
20.2.2012 18:20:13   
nenja22
pa sve kašice koje se spremaju sa ad melekom, možeš uvek da spremiš i sa svojim izmuženim, ako ga imaš dovoljno...ja sam mislila da ću tako raditi, ali dok je došlo do toga, bilo mi više dosta muženja, a zalihe su se trošile da pije mleko dok sam ja na poslu...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 685
20.2.2012 18:29:50   
ishler
Nazalost sada imam samo koliko njoj treba da sisa, tako da nista od toga,
a i muzla sam se 6m,tako da mi je muka od toga.user posted image

< Poruku je uredio ishler -- 20.2.2012 18:32:18 >

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 686
20.2.2012 18:38:37   
Anoniman
Onda nemaš izbora nego da mućkaš pahuljice sa ad mlekom.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 687
20.2.2012 18:55:21   
nenja22
a taj izbor je daleko od strašnog, ja bih dodala user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 688
20.2.2012 18:55:37   
ishler
Dajem ove sto se muckaju sa vodom,nemlecne,manji je izbor,ali sta je tu je.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 689
20.2.2012 18:58:55   
nenja22
pa nisu one nemlečne, nego već sadrže odgovarajuće ad u sebi...ako misliš na ove tipa milupa rice , milupa rice-corne?

a i što misliš da je takva tragedija ad?

< Poruku je uredio nenja22 -- 20.2.2012 18:59:17 >

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 690
20.2.2012 19:20:51   
Anoniman

Dajem ove sto se muckaju sa vodom,nemlecne,manji je izbor,ali sta je tu je.user posted image

Ček ako sam razumela daješ one koje nemaju ad u sebi i trebalo bi da se mućkaju sa mlekom a ti ih mućkaš sa vodom? Imaj na umu da time smanjuješ bebi unos mleka. U tom uzrastu žitarice bi trebalo da su mlečni obrok a tek kasnije mućkaš sa vodom i dodaje voćkice.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 691
20.2.2012 19:27:57   
ishler
Da bas tako,a na njima pisa da se mogu spremati sa sokom ili vodom,a moja misica dosta sisa a i ks je super tako da mislim da je to ok.
Mislim da joj ne fali mleka za sad.
Ako zafali mleka dacu joj ad,mada se nadam da cu imati bar do godinu danauser posted image
Mada probacu da joj dam onaj nestle sto si predlozila za uzinuuser posted image

< Poruku je uredio ishler -- 20.2.2012 19:30:33 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 692
20.2.2012 19:29:16   
Anoniman
Koliko nemlečnih obroka imate?

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 693
20.2.2012 19:31:25   
ishler
Tri nemlecna i ostalo je sisanje,ne znam da li je dovoljno.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 694
20.2.2012 19:39:45   
Anoniman
E pa ok, mi imamo 4 nemlečna i 5. su nam žitarice sa mlekom a mleko kao takvo pije samo za laku noć i po nekad za dobro jutro.

Kad budete povećali broj obroka, mogla bi da ubaciš žitarice sa mlekom.

I jedan najiskreniji savet od mame koja je danima plakala kad je uvodila ad mleko. Prestani da na ad mleko gledaš kao na nešto loše pa makar ga nikad detetu ne dala. Ali ako imaš ovakvu tremu pred ad mlekom i budeš došla u poziciju da moraš da ga daš, raspašćeš se po šavovima. Ja sam bila mnogo opuštenija u vezi sa tim pa sam opet danima plakala kao da se svet ruši kad sam uvodila dohranu, tako da me strah i da pomislim kako bi tebi bilo user posted image

< Poruku je uredio gae_gr -- 20.2.2012 19:40:17 >

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 695
20.2.2012 20:04:08   
ishler
Gae,
ja sam kada je beka imala mesec dana skoro izgubila mleko zbog mastitisa,uspela sam nekako da joj ne dam ad. i da povratim svoje,ali sam preplakala pri pomisli da je ne dojim.
Mozda nisam normalna,ali sta cu,mislim da je to najbolje za bebu.
Naravno da sam morala dala bih,tako da znas kako mi je bilo,verovatno podsvesno to izbegavam.
Ali dacu joj taj nestle pa sta bude.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 696
20.2.2012 20:14:25   
Anoniman
Samo mi se čini da mešaš "najbolje" i "jedino dobro". Neće joj ništa faliti sa dohranom, neće joj faliti ni da potpuno pređe na ad mleko. I ako to prihvatiš bićeš opuštenija a to ti povećava šanse da održiš mleko i da ti ad nikad i ne zatreba. Naravno da ćeš davati bebi tvoje mleko i truditi se da ga imaš dovoljno, ali i da ga nema nije tragedija. Ja sam sa Nevenina 4 meseca potpuno presušila... Bilo mi je teško iako sam znala da je i to ok, pa evo Mareta i Baneta koji samo ad piju od početka pa im ništa ne fali, preživesmo i to, i veo dokle smo dogurali, rastemo zdravi i pravi i aktivni...

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 697
20.2.2012 20:25:58   
Ana RR
Samo ja znam kako mi je bilo kad sam shvatila da mleka nema. Ne da nema dovoljno, već nema uopšte. Da mi je tad neko rekao da pojedem go**o i da će mi od njega krenuti mleko ja bih verovatno i to pojela.

Šta da radim, tako je kako je. Ni ja nisam dojena beba, pa hvala bogu nikad nisam bila ni bolesna ni kilava. Jeste majčino mleko najbolje za bebu, ali posle njega je ad najbolja opcija.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 698
20.2.2012 21:45:00   
ishler
Gae, mislim da si me pogresno razumela,ne mislim da je ad lose,niti sam protivnik,deca jednako porastu i dojena i na ad mleku.Ja sam uvek bila pobornik dojenja ,u tom trenutku sam osecala da bi to bio moj neuspeh da sam prestala da je dojim,jednostavno borila sam se svim silama da uspem,verovatno sam imala i srece pored borbe.Ali to je bilo samo u tom trenutku,naravno da nemam mleka dovoljno ili da nestane dala bih joj ad,srecom imala sam pa nisam morala da je dohranjujem.Sto se tice kasica sa ad,plasim se zbog reakcije a ne zato sto cu joj dati drugo mleko osim mog,pa to je sasvim normalno da ce poceti piti i jogurt a kada dodje vreme i mleko.Probacu da joj dam te kasice da bih imala raznovrsnije obroke,mada nameravam prvo jogurt ovih dana,predpostavljam da ako na njega ne bude reakcije nece ni na ad.?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 699
22.2.2012 12:23:23   
Ana RR
Drugari, kako pečete jabuku? Je l' se uvije u foliju ili ne? Koliko dugo?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here