|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
7.3.2012 16:20:06   
noxx
Hvala gae... a reci mi, koji mladi sir, neka mlekara ili..? I kako kockice, jel se ne davi user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 826
7.3.2012 16:30:15   
Anoniman
Mladi sir j mekan i idealan da uči da žvaće, za njega ne trebaju zubi. Ja dajem President mladi sir. Iako mi matori jedemo sir sa pijace njoj ne dajem ništa što nije kontrolisano i pakovano u kontrolisanim uslovima sa etiketom.

(odgovor članu noxx)
  Direktna veza do poruke: 827
7.3.2012 19:16:08   
Nina777
Dajete li bebama ovsene pahuljice i kako? Ja pokusala prvo da ih usitnim zepterom pa onda dodala vodu i u blender ali ne ide, ostane zrnasto i beba tako nece user posted image , da li da ih prvo malo skuvam?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 828
8.3.2012 9:30:55   
noxx
Mozda da probas da prvo potopis u vodu da smeksaju, pa tek onda da ih stavis u blender.

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 829
8.3.2012 9:34:00   
Anoniman
Nisam ih davala ali se Ishler raspitivala, mislim da je na kraju našla recept.

(odgovor članu noxx)
  Direktna veza do poruke: 830
8.3.2012 10:14:51   
Anoniman
Hvala Didy na receptu! Umućkali smo jedno žumance sa malo pavlake i zamesili sa sredinom hleba, napravili pljeskavicu i ispekli u rerni na papiru. prelili jogurtom. Fenomenalno!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 831
8.3.2012 10:40:18   
Nina777
Ta pljeskavica deluje zanimljivo user posted image . To za ovsene pahuljice je logicno, u stvari, da se potope da odstoje, nasla sam vec da je neko pisao tako. Inace ja sam kupila organske u DM-u, a videla sam da je Mina pisala da ona ne preporucuje pahuljice za bebe jer sadrze nesto, zaboravila sam sta user posted image . Ja razmisljam valjda ove organske valjaju, ne bi trebalo da imaju nekih hemija i cuda, a htela bih malo da mu promenim, da ne jede samo Milupu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 832
8.3.2012 10:41:59   
Anoniman
Jedete li 7 corn, on je skroz drugačiji od ostalih?

(odgovor članu Nina777)
  Direktna veza do poruke: 833
8.3.2012 10:47:27   
Nina777
Jedemo 7 corn i pirinac/kukuruz za veceru. Ujutru mu dajem samo voce, a valjda je i vreme da mu uvodim pravi dorucak a voce da bude uzina, ali se za sada ne zali da je gladan do rucka, pa ne ubacujem palentu i sl

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 834
8.3.2012 10:50:03   
Anoniman
Ja sam isto tako dok nije počela da ustaje i drlja okolo i da se troši onda je kukala za užinom. A do tad doručak voće s tim da sam 2 puta nedeljno davala kačamak umesto voća.

(odgovor članu Nina777)
  Direktna veza do poruke: 835
8.3.2012 10:56:34   
Ana RR
Čini mi se da malo kasnim sa uvođenjem namirnica. Još uvek jedemo samo piletinu što se tiče mesa, jaje još nisam uvela, tek sam krenula sa uvođenjem jogurta... ja nešto ne žurim sa tim, valjda to nije neki problem user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 836
8.3.2012 11:08:55   
Anoniman
Anči, pa vi ste kasnije od nas krenuli, počeli ste sa pahuljicama sa 5 a mi sa 4. Samo opušteno.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 837
8.3.2012 11:45:37   
Anoniman
Ja svom detetu posle uvodjenja pirinca, sargarepe, krompira, dadoh palentu, iako je mozda trebao neki karfiol, tikvica, pa voce, ali eto ko velim ma da probam, pa sta bude, moram da priznam da je proslo s u p e r! user posted image To joj je za 8-mi mart user posted image

< Poruku je uredio Zenetina -- 8.3.2012 11:46:23 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 838
8.3.2012 11:51:41   
Nina777
Ih, palenta za 8.mart user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 839
8.3.2012 12:00:55   
Anoniman
user posted image user posted image ali toliko je lepo jela, coktala, da sam je bas obradovala za praznik user posted image

(odgovor članu Nina777)
  Direktna veza do poruke: 840
8.3.2012 22:07:28   
Nina777
A dajete li Milupa pahuljice mixed fruits, cokoladu ili biskvit?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 841
9.3.2012 8:49:37   
lajla
Mame imam jedno pitanje.Koliko beba od 6 meseci treba da ima obroka na dan?Uros ima 6 u toku dana,nocu odavno ne pije mleko,a na kutiji od ad mleka pise da treba da ima 4-5 obrokauser posted image On u pola 7 pije mleko,pa oko 10h dorucak,pa oko13-14h rucak pa 16h mleko pa 19h mleko i pre spavanja opet mleko oko 22h,ne znam gde grasimuser posted image

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 842
9.3.2012 9:07:52   
Olga75
a zasto gresis? kad bude vecerao jedno mleko nece popiti i imace pet obroka
moja je sa sest meseci samo sisala i pocela sam da joj uvodim nemlecni rucak
sve je to individualno , vazno da nije gladan i da napreduje
nemoj das e brines oko broja obroka user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lajla)
Direktna veza do poruke: 843
9.3.2012 9:18:05   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: lajla

Mame imam jedno pitanje.Koliko beba od 6 meseci treba da ima obroka na dan?Uros ima 6 u toku dana,nocu odavno ne pije mleko,a na kutiji od ad mleka pise da treba da ima 4-5 obrokauser posted image On u pola 7 pije mleko,pa oko 10h dorucak,pa oko13-14h rucak pa 16h mleko pa 19h mleko i pre spavanja opet mleko oko 22h,ne znam gde grasimuser posted image

Jedino gde grešiš je što čitaš šta na kutiji piše. Nevena ima skoro 9 meseci i ima 7 obroka, tj mleko, doručak, užina, ručak, užina, večera, mleko.

(odgovor članu lajla)
  Direktna veza do poruke: 844
9.3.2012 21:33:10   
noxx
Jos uvek ne znam da odredim kolicinu hrane, pa dosta bacam.
Da li odlazete u frizider, pa dajete kasnije ili sutra isto?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 845
9.3.2012 21:36:02   
branki*
noxx,ja uvek kuvam za 2 dana.ako mi ostane od rucka dam za veceru.nemoj da podgrevas,pa onda da vracas u frizider za sutra.ali,ako skuvas vise,ostavi i za sutrasnji obrokuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu noxx)
Direktna veza do poruke: 846
9.3.2012 22:26:06   
mamicak
Treba mi pomoc mamiceeeeee:)
Juce smo bili kod pedijatra i predlozio nam da pocnemo malenoj (6m) da dajemo cvrstu hranu. Na moje pitanje kako da pocnem, rekao mi je da kupim kasicu koja sadrzi meso, krompir i povrce i tako tri nedelje. Meni je to nekako sve bilo cudno da odmah krenem s tim mixom, jer sam mnogo citala o svemu tome i primetila da se uvek pocne sa po jednom namirnicom. I tako ja ne poslusam pedijatra i danas malenoj dam sargarepicu. Odlicno je to prihvatila. E sada imam nameru to isto da joj dajem par dana da vidim da li je ( ne daj Boze ) alergicna................Kako daljeeeee? Da li da joj do osmog meseca svakog dana dajem samo po jednu namirnicu ili smem vec da miksam i s mesom i krompirom????? Inace imam nameru da je dojim do bar godinu dana............ali pojma nemam kako da joj uvodim obroke a da mi se mleko ne smanji?????? Moze li mi bar neko ukratko reci kako dalje? Inace do sada nije ni vodu pila...............Koliko smem da joj dam vode i kada? u koje vreme? Bas mi je ovo sve uzbudljivo, jer dosad je samo dojila i sad odjednom moram sve po malo da isprobam. Hvala vam puno unapred.

Lejla, moja najveca radost!!!!!!!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 847
9.3.2012 22:30:50   
Anoniman
Mamicak, svaka namirnica se daje 3 dana pa onda se uvodi sledeća. Ja sam nove namirnice mešala sa već uvedenim. Posle šargarepe ide krompir, tikvica, karfiol. U međuvremenu bi trebalo da uvedeš i pirinčane pa pirinčano kukuruzne pahuljice, one su jako važne jer su obogaćene gvožđrm. Pahuljice obogaćene gvožđem po dr Komnenović treba redovno davati deci do 18 meseci starosti.

(odgovor članu mamicak)
  Direktna veza do poruke: 848
10.3.2012 0:34:14   
nenja22
a što se smanjivanja mleka tiče, mislim da na to treba da gledaš kao normalno, jer kako ona bude imala druge obroke sem sisanja, tako će joj mleka i manje trebati, što ne znači da se neće održati upravo onoliko koliko joj je potrebno...mi smo isto sa skoro punih 6 počeli čvrsto i nemlečno, do tada samo sisao, postepeno imao sve više "konkretnih" obroka, a sve manje sisanja i sada smo na 4-5 obroka na kašičicu po danu, neki dan sisa jednom neki uopšte ne u toku dana, ima sisanje pred spavanje i jedno rano ujutro svakako i ja isto trenutno mislim da ću mu tako davati do nekih godinu dana...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 849
10.3.2012 12:26:29   
Anoniman
Naš trenutni raspored:

6:oo mleko
8:00 doručak - kačamak, popara, prženica ili nešto slično
10:30 voćna užina
13:00 ručak - meso ili džigerica sa povrćem i sirom ili pavlakom(jaje dajemo u okviru doručka nekoliko puta nedeljno)
16:30 užina - Nestle baby dessert valila ili keks (dok nismo uveli gluten bilo povrće u manjoj količini nego za ručak)
18:00- 19:00 večera -pahuljice
pred spavanje mleko

S tim da ona nikad ne popije mnogo mleka, napravim i ujutru i uveče po 150 ml i ostane malo u flašici

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Neverovatan trik: uspavajte bebu za jedan ...
video
Internetom kruži neobičan trik. Jedan tata, koji je na sve moguće načine pokušavao da uspava bebu, to je i uspeo sa veom...
Ishrana bebe
Najbolja hrana za vaše dete, sem majčinog mleka koje dete treba da unosi dokle god za to ima mogućnosti, su sveže namirn...

Anketa

Igrice
elenica4ever

Dozvoljavate li detetu da igra igrice na kompjuteru?

Da (58%)

Ne (42%)

Ukupan broj glasova: 26

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here