Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.5.2012 14:43:14
|
|
|
|
branki*
|
macaki,ja bih pasulj i kakao na kraju.boranij zelena frikom,a i druge firme je tako mlada da se raspada,slobodno daj. ivana,ja nekad ubacim malo luka ili praziluka kad kuvam povrce i blendam.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.5.2012 16:48:43
|
|
|
|
ishler
|
MACAKI ja sam dala boraniju,pasulj necu do 11m. Sto se tice sisanja i moja se tokom dana tako uspavljuje,jedino sto ne sisa celu noc,pa mi je spas. Ne znam do kada cu,posle godinu dana,kazu bolje je kada zahladni,ali vec vidim muke u najavi posto je ovisnik o sisi ali sta je tu je,a ti do kada planiras?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.5.2012 16:52:55
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: Macaki znam da ne valja uspavljivanje sisanjem, pokusavam da to izbacim ali ona onda pohisterise. prosle nedelje je plakala sat vremena i vise.. sva je bila mokra od plakanja i bacanja. danas sam probala opet, ali ide tesko.. Jooj, mene ovo čeka uskoro. Jedino uveče zna da se uspava, preko dana je uspavljujem sisanjem, ne znam ni sama kako da počnem da je odvikavam od toga... Nadam se da će neko da odgovori u vezi trešanja jer uskoro će ih biti pa bismo ih klopali. Ne znam da li bi mogle presne i izmiksane da se daju ili skuvane? Da li ih treba oljuštiti? Nisam sigurna 100% ali čini mi se da paprika ide posle 1. godine. kelerabu možeš od 5-6 meseci, boranija od 7-8, prokelj mislim da ide kad i kupus i pasulj od 8-9 meseci e sad za luk ne znam. Kakao može od 8., a ovas sam ja uvela od 7. meseca, ima ona humanina ovsena kašica sa bananom, meni je divna.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.5.2012 16:56:16
|
|
|
|
PoisonEve
|
Marya, mi cemo 7. meseci uskoro i nismo iskorenili tu naviku uspavljivanja sisanjem Danas smo rucali dva briketa spanaca, dva mlada krompirica i malo sargarepice
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.5.2012 17:08:54
|
|
|
|
Mariya
|
Ne znam šta ću i kako ću, ona čak i kad pada od umora mora da sisa da bi zaspala. Mogu je nosati, maziti, ljuljati, ma ništa ne vredi dok ne dobije siku, a onda cugne jednom - dvaput i zaspi, ali ne može bez (*) Da otvorimo temu "Uspavljivanje sisanjem"?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.5.2012 23:38:07
|
|
|
|
Anoniman
|
boraniju sam mislila da joj dam nasu, koju je tata prosle godine sadio. imam zaledjenu. to nije mlada boranija, to je beba boranija. samo sto se zametla. sto se tice ostalog.. imam kelerabu, stoji mi bar 3 meseca zaledjena, ali nikako da dodje na red. nekako mi nije primamljiva uopste. ja to ne jedem, pa valjda zato ne zurim ni njoj da je uvedem. za prokelj sam cula da je jako zdrav, pa cemo ga sigurno uvesti. samo da nadjem lep da kupim. a papriku takodje imam u zamrzivacu, pecenu.. pekla mi sveki u odzakliji. jel ok da joj to dam, kada bude vreme? ja sam sve mislila da ona moze ranije, od 7-8 meseci.. mladi luk smo uveli, znaci li to da treba i praziluk da uvodim posebno ili nema potrebe? kupila sam ove pahuljice http://shop.aksa.rs/katalog/nestle-cerealije-zob-i-suve-sljive-250g.html mada ovde pise zob. a na kutiji pise ovas.. to nije isto, jel da? zato me je zanimalo kada moze ovas.. a sto se tice kakaa.. kupila sam ove http://shop.aksa.rs/katalog/nestle-cerealije-8-zitarica-i-kakao-250g.html ali ne znam da li je nephodno da ga pre toga zvanicno uvedemo? mada je ona vec probala cokoladu, krisom!!!! sto se tice uspavljivanja na (*)..ja ner znam sta bih vam rekla. kod nje sad pali samo tako, na drugi nacin nema teorije da se uspava. danju, nocu.. uvek isto. lazu odavno nece, valjda joj smeta zbog zuba. ponekad kada je vec u snu uspem da joj je uguram na silu, kada je budna nece da cuje za nju. ishler, planiram svakako do godinu dana, pa onda da krenemo polako sa odvikavanjem. i to odvikavanje moze da potraje, tako da ne znam sta bih ti rekla.. ali zelela bih ponovo bebu, a pre toga malo i da odmorim od dojenja i pustim organizam da odahne.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.5.2012 8:57:49
|
|
|
|
minavb
|
Macaki, ja se izvinjavam, ali mene stvarno mrzi da čitam ogromne postove.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.5.2012 10:15:06
|
|
|
|
Anoniman
|
odustala sam od tresnje i krenula sa ovsenim pahuljicama.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.5.2012 21:08:20
|
|
|
|
mamicak
|
Zenice, sutra sam mislila da po malo pocnem mazati malenoj hleb s puterom. Mozda malo glupo pitanje, ali koji puter da koristim? Ima ih raznoraznih u marketu a pojma nemam koji bih da kupim. Ima vec 4 zubica pa neka je malo sredinu neka zvacka. Ima osam meseci i koliko sam procitala to je ok da se daje ili? I je 'l crni hleb da joj dam.Mi inace drugi i ne jedemo.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.5.2012 21:24:42
|
|
|
|
Ana RR
|
Mamicak, mi jedemo president neslani puter. Baš jutros je za doručak klopao sredinu kifle, puter i jogurt, to obožava Ja malo omekšam komadić putera u mikrotalasnoj pa onda komadiće kifle umačem i dajem mu. Tako mi je lakše nego da namažem pa kidam komadiće.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.5.2012 21:54:48
|
|
|
|
mamicak
|
:) E super:) Hvala ti Ana i plus si mi dala dobru ideju da uz sve to dam i jogurt:) Jogurt vec rucka i te kako:) njamiiii
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.5.2012 23:03:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja dajem maslac Imlekov npr :)
< Poruku je uredio Zenetina -- 11.5.2012 23:12:31 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.5.2012 23:06:10
|
|
|
|
mamicak
|
neki cu valjda vec naci:) Zenetina, pa vi ste stariji samo 3 dana od nas:) :)
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.5.2012 23:13:56
|
|
|
|
Anoniman
|
dobro vece sada i mi spadamo ovde..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.5.2012 23:14:51
|
|
|
|
Anoniman
|
Pazi stvarno!!! Heh jos ako si se i ti poradjala u Gradskoj na Zvezdari ako si iz BGD
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.5.2012 23:23:43
|
|
|
|
mamicak
|
hehe e pa nije bas doslo do te slucajnosti, :P NIsam u Srbiji :(.....U Nemackoj sam:D Unina mama, dobrodosla u klub:)
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.5.2012 23:28:48
|
|
|
|
Anoniman
|
mamicak hvala...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 15.5.2012 0:50:38
|
|
|
|
Mariya
|
Mame, da li dajete bebama mladi sir i koji? Ja sam uzela Biserov, a tek kući sam videla da ima soli u njemu, pa se sad pitam da li da joj dajem?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 15.5.2012 7:39:00
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Jao moja curica obozava onaj mladi kajmak, slatkast je i bas je ukusan. Puter joj nisam davala, ali hleb jesam, mogle bi bas danas ruckati s puterom, imamo onaj Kravica puter.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 15.5.2012 9:48:58
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mi klopali teletinu i bas joj se dopada Sad sam mislila da joj dam palentu al ona jos spava i nece da se budi
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 16.5.2012 0:59:06
|
|
|
|
Mariya
|
Eve! Kod nas teletina nije dobro prošla.... Hoće li mi neko odgovoriti za mladi sir?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 16.5.2012 8:50:37
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa mi ruckamo mladi sir, mislim da u svakom ima soli, ali nisu oni tako jaki. Ja uzimam President nama, pa malo i njoj dam, bas je blag
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 16.5.2012 8:58:15
|
|
|
|
Anoniman
|
I Žaba jede President!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 16.5.2012 13:54:24
|
|
|
|
Mariya
|
e hvala zene!!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 16.5.2012 13:58:01
|
|
|
|
Lilla
|
Pozdrav mame, i nama vrijeme da preskocimo kod vas
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciMama koja doji u bazenu podržava dojenje u...Mama četvoro dece deli prelepe fotografije kojima želi da podrži lepotu i normalnost dojenja.
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Мажење беба.
пеперутка16
Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?