Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2011 11:12:30
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Sve Nestleove su bez mleka i mućkaju se sa majčinim ili ad mlekom. Nisam koristila.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2011 11:24:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Super su i baš su ukusne.Moja Žaba ih obožava. Sa njima smo krenuli jer pije NAN pa kao da ostanemo u Nestleovoj avliji i prezadovoljna sam.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2011 11:52:37
|
|
|
|
suncica82
|
Skoro smo uveli uvece kasice od griza sa bananom i jabukom.Sad me zanima koji obrok ide sledeci,dorucak ili rucak?Skontala sam da za dorucak idu vocne kasice a za rucak povrce ili meso.Help
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2011 12:06:31
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: suncica82 Skoro smo uveli uvece kasice od griza sa bananom i jabukom.Sad me zanima koji obrok ide sledeci,dorucak ili rucak?Skontala sam da za dorucak idu vocne kasice a za rucak povrce ili meso.Help Da nije malo rano za griz? Mi smo počeli sa pirinčanim pahuljicama, pa pirinčano kukuruzne i onda povrće jedno po jedno, sa voćem smo krenuli tek 2 i po meseca kasnije. Od obroka smo krenuli sa 2 koja smo prvo šetali, jedan pre drugi popodne a onda ih vaspostavili jedan kao doručak a drugi kao ručak. Sad smo uveli i večeru. Za doručak jedemo kačamak ili voće, za ručak povrće sa mesom ili žumancetom a za večeru pirinkano kukuruzne pahuljice.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2011 12:09:16
|
|
|
|
minavb
|
Gae, bolje niste mogli.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2011 12:15:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Mina, ja pratila savete moje kume koja je pedijatar i koja mi je mnoooogoooo značila od početka... I naravno pratim Žabu i njene potrebe... Danas uvodimo celer.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2011 12:17:45
|
|
|
|
minavb
|
Bljak
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2011 12:20:10
|
|
|
|
suncica82
|
Pa neznam ovo su kasice od griza za bebe od 4 meseca a mi ih tek od skoro jedemo.Pretpostavljam da cemo sledece uvesti dorucak i to voce.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2011 12:21:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja ga volim, vedećemo da li je na mene ili na taju pa da živi na majonezu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2011 22:20:20
|
|
|
|
Yula
|
Zene, od kada moze u kasice da se dodaje i po neka kap maslinovog ulja. Znam da je to zdrava kombinacija, samo ne znam od kada bih mogla to da praktikujem.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2011 22:30:20
|
|
|
|
nenja22
|
ja stavljam prilično od odmah :) hoću reći, ako kuvam samo povrće, dodam koju kap maslinovog, ako kuvam supicu, tj. meso sa povrćem onda ne stavim...i da, stavim u kačamak kad ga kuvam, mada to se sve kanim da prebacim na puter...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2011 22:34:20
|
|
|
|
Yula
|
Beba mi je sklona alergijama, znas li da li je maslinovo ulje alergeno?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2011 22:37:20
|
|
|
|
nenja22
|
uh, ne bih baš znala da ti kažem...da nema možda na onom spisku tamo na temi o alergijama (što je tash kačila redosled po alergenosti)?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2011 22:46:13
|
|
|
|
Yula
|
Moracu da proverim, tamo se i inace informisem, Tash mi je nepresusni izvor informacija ali trenutno je nema, pa rekoh da priupitam ovde.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 30.12.2011 7:46:20
|
|
|
|
Anoniman
|
I ja dodajem maslinovo u povrće i kačamak. Ali za alergije ne znam. Inače, celer nam se dopada
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 30.12.2011 13:45:34
|
|
|
|
ishler
|
Drage moje,pomagajte.Znate da sam pisala da bebi od kada sam uvela cvrstu hranu super jede,zadnja dva dana nece nista,posle par kasicica se gadi.Bas sam zabrinuta,ne znam sta da radim?Ima li neko savet?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 30.12.2011 13:58:21
|
|
|
|
Olga75
|
ako ima naslage na jeziku ili grlu stavi daktanol gel , mozda je zbog gljivica
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 30.12.2011 20:06:28
|
|
|
|
ishler
|
Nema naslage
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.12.2011 0:00:03
|
|
|
|
Yula
|
ishler, i moje dete, koje je inace bas jesno, se gadi na prvih nekoliko zalogaja. Deluje kao da ce svakog trenutka da povrati, ali nastavlja da jede i posle sve u slast pojede i place za jos! Ne razumem, ali tako je Mozda da pokusas da mu dajes iako se gadi, mozda nastavi da jeki lepo iako su mu prvi zalogaji gadni.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 3.1.2012 10:59:40
|
|
|
|
ishler
|
Upalio se treci krajnik,to je izgleda problem
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 3.1.2012 11:08:50
|
|
|
|
Olga75
|
bili ste kod ORL ? probaj onda pre obroka da prsnes tantum verde jednom bas prema grlu , mozda ce da rucka malo bolje
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 3.1.2012 11:22:17
|
|
|
|
AndreaK
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Mi smo počeli sa pirinčanim pahuljicama, pa pirinčano kukuruzne i onda povrće jedno po jedno, sa voćem smo krenuli tek 2 i po meseca kasnije. Od obroka smo krenuli sa 2 koja smo prvo šetali, jedan pre drugi popodne a onda ih vaspostavili jedan kao doručak a drugi kao ručak. Sad smo uveli i večeru. Za doručak jedemo kačamak ili voće, za ručak povrće sa mesom ili žumancetom a za večeru pirinkano kukuruzne pahuljice. Tako je najbolje! i ja sam imala bukvalno isti taj rezim kod oba klinca. Pocela sam sa punih 5 meseci sa zitaricama, 3 nedelje kasnije uvodila povrce... a na kraju voce. Matej uskoro puni 9 meseci, pa na neki nacin jos spadamo u ovu kategoriju, sada vec jede puno i raznoliko, za dorucak kuvano voce (jabuke,kajsije,dunje,bundeva) izmiksano sa ovsenim pahuljicama, bas bude lepa kasa ...a od nedavno duga varijanta je jogurt sa mrvicama hleba i takodje ovsenim pahuljicama. rucak zivinsko meso i minimum 2 vrste povrca (najcesce) jednom nedeljno jede ribu. Uzina su dve vocke, ili jedna u kombinaciji sa vocnim jogutom. a za veceru mlecne kasice... ranije je to bila Milupa sada Cokolino. Sisa samo rano ujutru a posto nemam dovoljno mleka pred spavanje popije flasicu kravljeg mleka...i to je to. Uvek mislim da mogu nesto da dodam oduzmem, promenim... otvorena sam za nove ideje Nego, odvuek me je zanimalo, da li je ok davati bebama plazma keks? Odavno mi dosadjuju sa tim predlogom tipa"ubaci mu malo plazme ne moze da skodi, bice sladje...i sl.", al sam ja nesto uvek bila protiv... kontam da to nije bas za ovaj uzrast. Sta vi mislite?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 3.1.2012 12:06:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam protiv, naješće se toga kad malo poraste... Ima mnogo stvari koje su lepe i korisne a plazma su samo prazne kalorije. Ja ne planiram da je uvodim...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 3.1.2012 12:38:07
|
|
|
|
MarijaBg
|
Moje dete ne voli plazmu, tako da se ja tu nista ne pitam, nista slatko ne voli Kad joj dajem nesto da gricka, dam joj krajku od hleba, cisto da nesto glodje, ionako ne pojede nista. Smoki i ostale gluposti joj necu davati Mi trenutno imamo 3 podoja dnevno, sva 3 obroka + jednu vocnu uzinu. Ustaje u 07, siki, dorucak oko 09, vocna uzina oko 11, rucak oko 13, siki oko 16, vecera u 18.30 (koju jedva doceka) Jede bas mnooogo, ranije sam joj ogranicavala na 200 gr, ali je mnogo vise sikila. Medjutim zadnja 2 meseca je dobila samo po 300 gr, pa joj vise ne ogranicavam, jede koliko hoce, a bas je jesna. Pojede uglavnom po 250 gr, za veceru cesto i mnogo vise Dorucak- palenta, popara, pahuljice sa pasiranim vocem. Rucak meso ili zumance+povrce, od sutra krecemo ribu jednom nedeljno. Vecera pahuljice, cesto joj mesam sa povrcem.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 3.1.2012 12:43:11
|
|
|
|
minavb
|
Vanja jede plazmu, jako malo, ali je jede. Jednu plazmicu dnevno ili u par dana. Po meni, plazma je korisnija od belog hleba, kifli, vocnih sokova i sl, narocito zato sto je obogacena vitaminima i mineralima. Za mog kicu sa malom kilazom je posebno dobra.
|
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?