|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
29.12.2011 11:12:30   
minavb
IZVORNA PORUKA: gae_gr

Sve Nestleove su bez mleka i mućkaju se sa majčinim ili ad mlekom.

Nisam koristila.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 176
29.12.2011 11:24:18   
Anoniman
Super su i baš su ukusne.Moja Žaba ih obožava. Sa njima smo krenuli jer pije NAN pa kao da ostanemo u Nestleovoj avliji i prezadovoljna sam.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 177
29.12.2011 11:52:37   
suncica82
Skoro smo uveli uvece kasice od griza sa bananom i jabukom.Sad me zanima koji obrok ide sledeci,dorucak ili rucak?Skontala sam da za dorucak idu vocne kasice a za rucak povrce ili meso.Help user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 178
29.12.2011 12:06:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: suncica82

Skoro smo uveli uvece kasice od griza sa bananom i jabukom.Sad me zanima koji obrok ide sledeci,dorucak ili rucak?Skontala sam da za dorucak idu vocne kasice a za rucak povrce ili meso.Help user posted image

Da nije malo rano za griz?

Mi smo počeli sa pirinčanim pahuljicama, pa pirinčano kukuruzne i onda povrće jedno po jedno, sa voćem smo krenuli tek 2 i po meseca kasnije.

Od obroka smo krenuli sa 2 koja smo prvo šetali, jedan pre drugi popodne a onda ih vaspostavili jedan kao doručak a drugi kao ručak. Sad smo uveli i večeru.

Za doručak jedemo kačamak ili voće, za ručak povrće sa mesom ili žumancetom a za večeru pirinkano kukuruzne pahuljice.

(odgovor članu suncica82)
  Direktna veza do poruke: 179
29.12.2011 12:09:16   
minavb
Gae, bolje niste mogli.user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 180
29.12.2011 12:15:34   
Anoniman
Mina, ja pratila savete moje kume koja je pedijatar i koja mi je mnoooogoooo značila od početka... I naravno pratim Žabu i njene potrebe...

Danas uvodimo celer. user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 181
29.12.2011 12:17:45   
minavb
Bljak user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 182
29.12.2011 12:20:10   
suncica82
Pa neznam ovo su kasice od griza za bebe od 4 meseca a mi ih tek od skoro jedemo.Pretpostavljam da cemo sledece uvesti dorucak i to voce.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 183
29.12.2011 12:21:56   
Anoniman
Ja ga volim, vedećemo da li je na mene ili na taju pa da živi na majonezu user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 184
29.12.2011 22:20:20   
Yula
Zene, od kada moze u kasice da se dodaje i po neka kap maslinovog ulja. Znam da je to zdrava kombinacija, samo ne znam od kada bih mogla to da praktikujem.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 185
29.12.2011 22:30:20   
nenja22
ja stavljam prilično od odmah :) hoću reći, ako kuvam samo povrće, dodam koju kap maslinovog, ako kuvam supicu, tj. meso sa povrćem onda ne stavim...i da, stavim u kačamak kad ga kuvam, mada to se sve kanim da prebacim na puter...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 186
29.12.2011 22:34:20   
Yula
Beba mi je sklona alergijama, znas li da li je maslinovo ulje alergeno?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 187
29.12.2011 22:37:20   
nenja22
uh, ne bih baš znala da ti kažem...da nema možda na onom spisku tamo na temi o alergijama (što je tash kačila redosled po alergenosti)?

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 188
29.12.2011 22:46:13   
Yula
Moracu da proverim, tamo se i inace informisem, Tash mi je nepresusni izvor informacija ali trenutno je nema, pa rekoh da priupitam ovde.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 189
30.12.2011 7:46:20   
Anoniman
I ja dodajem maslinovo u povrće i kačamak. Ali za alergije ne znam.

Inače, celer nam se dopada user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 190
30.12.2011 13:45:34   
ishler
Drage moje,pomagajte.Znate da sam pisala da bebi od kada sam uvela cvrstu hranu super jede,zadnja dva dana nece nista,posle par kasicica se gadi.Bas sam zabrinuta,ne znam sta da radim?Ima li neko savet?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 191
30.12.2011 13:58:21   
Olga75
ako ima naslage na jeziku ili grlu stavi daktanol gel , mozda je zbog gljivica user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 192
30.12.2011 20:06:28   
ishler
Nema naslageuser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 193
31.12.2011 0:00:03   
Yula
ishler, i moje dete, koje je inace bas jesno, se gadi na prvih nekoliko zalogaja. Deluje kao da ce svakog trenutka da povrati, ali nastavlja da jede i posle sve u slast pojede i place za jos! Ne razumem, ali tako je user posted image Mozda da pokusas da mu dajes iako se gadi, mozda nastavi da jeki lepo iako su mu prvi zalogaji gadni.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 194
3.1.2012 10:59:40   
ishler
Upalio se treci krajnik,to je izgleda problemuser posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 195
3.1.2012 11:08:50   
Olga75
bili ste kod ORL ? probaj onda pre obroka da prsnes tantum verde jednom bas prema grlu , mozda ce da rucka malo bolje

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 196
3.1.2012 11:22:17   
AndreaK

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Mi smo počeli sa pirinčanim pahuljicama, pa pirinčano kukuruzne i onda povrće jedno po jedno, sa voćem smo krenuli tek 2 i po meseca kasnije.

Od obroka smo krenuli sa 2 koja smo prvo šetali, jedan pre drugi popodne a onda ih vaspostavili jedan kao doručak a drugi kao ručak. Sad smo uveli i večeru.

Za doručak jedemo kačamak ili voće, za ručak povrće sa mesom ili žumancetom a za večeru pirinkano kukuruzne pahuljice.

Tako je najbolje! i ja sam imala bukvalno isti taj rezim kod oba klinca.

Pocela sam sa punih 5 meseci sa zitaricama, 3 nedelje kasnije uvodila povrce... a na kraju voce.

Matej uskoro puni 9 meseci, pa na neki nacin jos spadamo u ovu kategoriju, sada vec jede puno i raznoliko, za dorucak kuvano voce (jabuke,kajsije,dunje,bundeva) izmiksano sa ovsenim pahuljicama, bas bude lepa kasa user posted image ...a od nedavno duga varijanta je jogurt sa mrvicama hleba i takodje ovsenim pahuljicama.

rucak zivinsko meso i minimum 2 vrste povrca (najcesce)
jednom nedeljno jede ribu.
Uzina su dve vocke, ili jedna u kombinaciji sa vocnim jogutom.
a za veceru mlecne kasice... ranije je to bila Milupa sada Cokolino.
Sisa samo rano ujutru a posto nemam dovoljno mleka pred spavanje popije flasicu kravljeg mleka...i to je to.
Uvek mislim da mogu nesto da dodam oduzmem, promenim... otvorena sam za nove ideje user posted image

Nego, odvuek me je zanimalo, da li je ok davati bebama plazma keks?
Odavno mi dosadjuju sa tim predlogom tipa"ubaci mu malo plazme ne moze da skodi, bice sladje...i sl.", al sam ja nesto uvek bila protiv... kontam da to nije bas za ovaj uzrast.

Sta vi mislite?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 197
3.1.2012 12:06:10   
Anoniman
Ja sam protiv, naješće se toga kad malo poraste... Ima mnogo stvari koje su lepe i korisne a plazma su samo prazne kalorije. Ja ne planiram da je uvodim...

(odgovor članu AndreaK)
  Direktna veza do poruke: 198
3.1.2012 12:38:07   
MarijaBg
Moje dete ne voli plazmu, tako da se ja tu nista ne pitam, nista slatko ne voli user posted image
Kad joj dajem nesto da gricka, dam joj krajku od hleba, cisto da nesto glodje, ionako ne pojede nista. Smoki i ostale gluposti joj necu davati user posted image

Mi trenutno imamo 3 podoja dnevno, sva 3 obroka + jednu vocnu uzinu.
Ustaje u 07, siki, dorucak oko 09, vocna uzina oko 11, rucak oko 13, siki oko 16, vecera u 18.30 (koju jedva doceka) Jede bas mnooogo, ranije sam joj ogranicavala na 200 gr, ali je mnogo vise sikila. Medjutim zadnja 2 meseca je dobila samo po 300 gr, pa joj vise ne ogranicavam, jede koliko hoce, a bas je jesna. Pojede uglavnom po 250 gr, za veceru cesto i mnogo vise user posted image
Dorucak- palenta, popara, pahuljice sa pasiranim vocem. Rucak meso ili zumance+povrce, od sutra krecemo ribu jednom nedeljno. Vecera pahuljice, cesto joj mesam sa povrcem.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 199
3.1.2012 12:43:11   
minavb
Vanja jede plazmu, jako malo, ali je jede. Jednu plazmicu dnevno ili u par dana. Po meni, plazma je korisnija od belog hleba, kifli, vocnih sokova i sl, narocito zato sto je obogacena vitaminima i mineralima. Za mog kicu sa malom kilazom je posebno dobra.  user posted image

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Deca bi s mamom trebalo da spavaju do četv...
Mišljenja o tome da li detetu treba dozvoliti da spava s roditeljima veoma su različiti, ali naučnici su sada dokazali d...
Mama koja doji u bazenu podržava dojenje u...
Mama četvoro dece deli prelepe fotografije kojima želi da podrži lepotu i normalnost dojenja.

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here