Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 3.1.2012 12:49:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Žaba to ne pojede za 3 dana... Ujutru oko 9 jede voćnu kašicu (125 g i domaće pojede u količini kupovne) ili kačamak sa jogurtom. Između 13 i 14 jede povrće sa mesom ili žumancetom (maksimum 200 g) i uz kašicu jede mladi sir (dajem joj kockice da žvaće). Oko 18 pojede pirinčane pahuljice od 3 kašike pahuljiva i 120 ml mleka, i popije 150-180 ml mleka pred spavanje. Noću više ne jede sem u specijalnim prilikama, ujutru tek u 9 jede voće, nema jutarnjeg mleka...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 7.1.2012 13:00:22
|
|
|
|
nenja22
|
donela svekrva, pa konačno i bundevu probasmo...jede :) mada, sad manje više sve jede, samo na nešto viče i mmmmm :))) nego, donela je i gusku domaću, je l' ok sa 8 meseci i to da jede, nije prejako?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 7.1.2012 13:45:24
|
|
|
|
minavb
|
Slobodno. Mislim da je Lara, ćerkica Lillit klopala i giščije i pačije meso.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.1.2012 10:32:18
|
|
|
|
palachinka
|
mame,ajde malo pomoci,a mogle biste i da me prekontrolisete :-). mi smo sa 5 meseci poceli sa zitaricama,pa posle nedelju dana i sa povrcem,evo i dalje copamo povrce,i na redu su nam vockice,uvek u vremenu kasnog dorucka. Zaanima me kada da joj uvedem i drugi obrok,koliko sam skontala zitarice,je l da,koje bi trebalo da dajem popodne? i,zanima me taj raspored? kasica od povrca,voce,sokic,zitarice? Ljudi moji,fakultet zavrsih al ovo uvodjenje klopenzi mi zahteva doktorat :-)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.1.2012 10:41:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Možeš da odmah uvedeš drugi obrok. Mi smo i počeli odmah sa dva. Jedan smo ostavili kao žitarice a za drugi uvodili povrće i kasnije meso. Premeštali smo ih dok im nismo našli pravo vreme. Povrće i meso ili žumance su se ustalili za ručak između 13 i 14h. Žitarice smo jeli za doručak dok nismo uveli voće (sa 4 pahuljice, sa 4 i po povrće, sa 5 i po meso sa 6 i po voće) i tada smo uveli i treći obrok tako što smo pahuljice prebacili za večeru a za doručak uveli voće (2 puta nedeljno umesto voća za doručak imamo kačamak). Važno je da voće daješ prepodne, meso i povrće za ručak a da večera bude laka za varenje.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 11.1.2012 11:32:27
|
|
|
|
ishler
|
Kako spremiti voce sa osenim pahuljicama? .Znam da moraju da se skuvaju,ja ih spremam sebi sa mlekom,a kako spremiti sa vocem bebi?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.1.2012 12:00:50
|
|
|
|
ishler
|
Moze li mi neko reci da li se prvo daje bebi belo meso ili batak. Inace prvi put hocu dati meso?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.1.2012 12:03:20
|
|
|
|
minavb
|
Prvo belo.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 12.1.2012 12:26:29
|
|
|
|
ishler
|
Hvala mina. A mozes li mi reci kako se daju ovsene pahuljice sa vocem
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 11:09:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi smo se jutros najeli kačamaka i nismo znali koliko nam je dosta. Za Bubi: Na šolju vode stavljam 3 kašike projinog brašna (belo kukuruzno). Brašno dodajem u kipuću vodu i dok sipam mešam žicom, (kad mešam kašikom ili varjačom ostani mi grudvice). Kuvam đuže nego palentu, sve vreme mešajući, pred kraj dodam malo maslinovog ulja. U početku sam tako kuvano morala da propasiram kroz cediljku ali sad više ne. Kad sipam u činiju dodam jogurt i sve to dobro izmešam. Danas je pojela punu činijicu i tražila još. A pošto posle ovog najbolje kaki, moraću češće da joj dajem nego do sad.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 11:21:52
|
|
|
|
minavb
|
Vanja jede kačamak od jedne kašike belog kukuruznog brašna. Išleru, ne znam kako se prave ovsene sa voćem, Vanja to ne jede.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 11:27:35
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Vanja jede kačamak od jedne kašike belog kukuruznog brašna. Išleru, ne znam kako se prave ovsene sa voćem, Vanja to ne jede. Ja pravim od 3 ravne, Žaba pojede pola a ja se ogrebem za ostatak
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 11:28:03
|
|
|
|
bubulence
|
hvala gg, ustvari to je kao palenta, jel tako? a znaci smem da joj stavim malo jogurta???
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 11:31:40
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: bubulence hvala gg, ustvari to je kao palenta, jel tako? a znaci smem da joj stavim malo jogurta??? Zar kačamak nije isto što i palenta?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 11:32:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Malo je drugačije teksture i belo je.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 11:33:02
|
|
|
|
minavb
|
Nije. Kačamak je od belog kukuruznog brašna, a palenta od žutog.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 11:35:49
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* IZVORNA PORUKA: bubulence hvala gg, ustvari to je kao palenta, jel tako? a znaci smem da joj stavim malo jogurta??? Zar kačamak nije isto što i palenta? hehe, eto sada smo saznale da nije :-). ok, hvala na odgovorima. a niste mi rekle za jogurt? znaci njega sme iako je od kravljeg mleka???
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 11:43:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Da. I jogurt i mladi sir. Ja uzimam prezident, ipak me strah da joj ovako maloj dajem sir sa pijace, za ovo znam da je kontrolisano.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 11:48:13
|
|
|
|
minavb
|
Sir sa pijace ni ja ne jedem Jela sam dok mi se tata nije penzionisao i dok je slao uzorke na kontrolu, sad sa pijace ništa od namirnica životinjskog porekla ne uzimam.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 12:27:43
|
|
|
|
ishler
|
Sa koliko meseci beba sme jogurt i pavlaku?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 12:30:54
|
|
|
|
minavb
|
Po preporukama, od navršenih 7.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 13:16:12
|
|
|
|
bubulence
|
hvala drugarice, mada mi sada nista nije jasno... sme jogurt koji se pravi od kravljeg mleka a kravlje mleko ne sme... ustvari bolje da sto manje razmisljam... sutra cu joj praviti tako kako mi je gg rekla... a jel smem da joj dam mladi sir ako znam da je svez. nase komsije sa sela prave odlican sir, znaci bila bih sigurna da je svez i dobar...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 13:25:02
|
|
|
|
minavb
|
Drugačija je struktura proteina, i laktoza iz kiselo mlečnih proizvoda se lakše podnosi.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 13:26:58
|
|
|
|
bubulence
|
, a jel onda smem da joj dam proveren mladi sir?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 13.1.2012 13:30:04
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: bubulence hvala drugarice, mada mi sada nista nije jasno... sme jogurt koji se pravi od kravljeg mleka a kravlje mleko ne sme... ustvari bolje da sto manje razmisljam... sutra cu joj praviti tako kako mi je gg rekla... a jel smem da joj dam mladi sir ako znam da je svez. nase komsije sa sela prave odlican sir, znaci bila bih sigurna da je svez i dobar... Mleko se drugačije vari od jogurta, sira i ostalih prerađevina. Isto kao što se u ishrani odraslih mleko kao takvo ne preporučuje već u fermentisanom obliku u vidu mlečnih prerađevina (jogurt, kiselo mleko, sir...) Mi kupujemo poslednjih 20 godina sir od iste žene ali njoj ipak ne dajem. Koliko god nama ništa ne falilo, više volim da joj dam nešto za šta sam sigurna da je i bakteriološki i na svaki drugi način ispravno, tj da znam da je prošlo adekvatnu kontrolu.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciPodgrevanje maminog (humanog) mlekaPonekad, u izuzetno retkim situacijama neophodan je dodatak mleka uz dojenje. Kako majčino (humano) mleko nema gotovo ni...
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?