|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
3.1.2012 12:49:27   
Anoniman
Žaba to ne pojede za 3 dana... Ujutru oko 9 jede voćnu kašicu (125 g i domaće pojede u količini kupovne) ili kačamak sa jogurtom. Između 13 i 14 jede povrće sa mesom ili žumancetom (maksimum 200 g) i uz kašicu jede mladi sir (dajem joj kockice da žvaće). Oko 18 pojede pirinčane pahuljice od 3 kašike pahuljiva i 120 ml mleka, i popije 150-180 ml mleka pred spavanje. Noću više ne jede sem u specijalnim prilikama, ujutru tek u 9 jede voće, nema jutarnjeg mleka...

(odgovor članu MarijaBg)
  Direktna veza do poruke: 201
7.1.2012 13:00:22   
nenja22
donela svekrva, pa konačno i bundevu probasmo...jede :) mada, sad manje više sve jede, samo na nešto viče i mmmmm :)))

nego, donela je i gusku domaću, je l' ok sa 8 meseci i to da jede, nije prejako?

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 202
7.1.2012 13:45:24   
minavb
Slobodno. Mislim da je Lara, ćerkica Lillit klopala i giščije i pačije meso.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 203
10.1.2012 10:32:18   
palachinka
mame,ajde malo pomoci,a mogle biste i da me prekontrolisete :-). mi smo sa 5 meseci poceli sa zitaricama,pa posle nedelju dana i sa povrcem,evo i dalje copamo povrce,i na redu su nam vockice,uvek u vremenu kasnog dorucka. Zaanima me kada da joj uvedem i drugi obrok,koliko sam skontala zitarice,je l da,koje bi trebalo da dajem popodne? i,zanima me taj raspored? kasica od povrca,voce,sokic,zitarice? Ljudi moji,fakultet zavrsih al ovo uvodjenje klopenzi mi zahteva doktorat :-)

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 204
10.1.2012 10:41:48   
Anoniman
Možeš da odmah uvedeš drugi obrok. Mi smo i počeli odmah sa dva. Jedan smo ostavili kao žitarice a za drugi uvodili povrće i kasnije meso. Premeštali smo ih dok im nismo našli pravo vreme. Povrće i meso ili žumance su se ustalili za ručak između 13 i 14h. Žitarice smo jeli za doručak dok nismo uveli voće (sa 4 pahuljice, sa 4 i po povrće, sa 5 i po meso sa 6 i po voće) i tada smo uveli i treći obrok tako što smo pahuljice prebacili za večeru a za doručak uveli voće (2 puta nedeljno umesto voća za doručak imamo kačamak).

Važno je da voće daješ prepodne, meso i povrće za ručak a da večera bude laka za varenje.

(odgovor članu palachinka)
  Direktna veza do poruke: 205
11.1.2012 11:32:27   
ishler
Kako spremiti voce sa osenim pahuljicama?
.Znam da moraju da se skuvaju,ja ih spremam sebi sa mlekom,a kako spremiti sa vocem bebi?

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 206
12.1.2012 12:00:50   
ishler
Moze li mi neko reci da li se prvo daje bebi belo meso ili batak.
Inace prvi put hocu dati meso?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 207
12.1.2012 12:03:20   
minavb
Prvo belo. 

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 208
12.1.2012 12:26:29   
ishler
Hvala mina.
A mozes li mi reci kako se daju ovsene pahuljice sa vocem

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 209
13.1.2012 11:09:50   
Anoniman
Mi smo se jutros najeli kačamaka i nismo znali koliko nam je dosta.

Za Bubi: Na šolju vode stavljam 3 kašike projinog brašna (belo kukuruzno). Brašno dodajem u kipuću vodu i dok sipam mešam žicom, (kad mešam kašikom ili varjačom ostani mi grudvice). Kuvam đuže nego palentu, sve vreme mešajući, pred kraj dodam malo maslinovog ulja. U početku sam tako kuvano morala da propasiram kroz cediljku ali sad više ne. Kad sipam u činiju dodam jogurt i sve to dobro izmešam. Danas je pojela punu činijicu i tražila još. A pošto posle ovog najbolje kaki, moraću češće da joj dajem nego do sad.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 210
13.1.2012 11:21:52   
minavb
Vanja jede kačamak od jedne kašike belog kukuruznog brašna.
Išleru, ne znam kako se prave ovsene sa voćem, Vanja to ne jede.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 211
13.1.2012 11:27:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Vanja jede kačamak od jedne kašike belog kukuruznog brašna.
Išleru, ne znam kako se prave ovsene sa voćem, Vanja to ne jede.

Ja pravim od 3 ravne, Žaba pojede pola a ja se ogrebem za ostatak user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 212
13.1.2012 11:28:03   
bubulence
hvala gg, ustvari to je kao palenta, jel tako? a znaci smem da joj stavim malo jogurta???

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 213
13.1.2012 11:31:40   
*Alexx*

IZVORNA PORUKA: bubulence

hvala gg, ustvari to je kao palenta, jel tako? a znaci smem da joj stavim malo jogurta???

Zar kačamak nije isto što i palenta?

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 214
13.1.2012 11:32:32   
Anoniman
Malo je drugačije teksture i belo je.

Direktna veza do poruke: 215
13.1.2012 11:33:02   
minavb
Nije. Kačamak je od belog kukuruznog brašna, a palenta od žutog. user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 216
13.1.2012 11:35:49   
bubulence

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Zar kačamak nije isto što i palenta?

hehe, eto sada smo saznale da nije :-).
ok, hvala na odgovorima.
a niste mi rekle za jogurt? znaci njega sme iako je od kravljeg mleka???

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 217
13.1.2012 11:43:45   
Anoniman
 Da. I jogurt i mladi sir. Ja uzimam prezident, ipak me strah da joj ovako maloj dajem sir sa pijace, za ovo znam da je kontrolisano.

Direktna veza do poruke: 218
13.1.2012 11:48:13   
minavb
Sir sa pijace ni ja ne jedemuser posted image Jela sam dok mi se tata nije penzionisao i dok je slao uzorke na kontrolu, sad sa pijace ništa od namirnica životinjskog porekla ne uzimam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 219
13.1.2012 12:27:43   
ishler
Sa koliko meseci beba sme jogurt i pavlaku?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 220
13.1.2012 12:30:54   
minavb
Po preporukama, od navršenih 7. 

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 221
13.1.2012 13:16:12   
bubulence
hvala drugarice, mada mi sada nista nije jasno... sme jogurt koji se pravi od kravljeg mleka a kravlje mleko ne sme... ustvari bolje da sto manje razmisljam... sutra cu joj praviti tako kako mi je gg rekla...
a jel smem da joj dam mladi sir ako znam da je svez. nase komsije sa sela prave odlican sir, znaci bila bih sigurna da je svez i dobar...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 222
13.1.2012 13:25:02   
minavb
Drugačija je struktura proteina, i laktoza iz kiselo mlečnih proizvoda se lakše podnosi.

Direktna veza do poruke: 223
13.1.2012 13:26:58   
bubulence
user posted image , a jel onda smem da joj dam proveren mladi sir?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 224
13.1.2012 13:30:04   
Anoniman

hvala drugarice, mada mi sada nista nije jasno... sme jogurt koji se pravi od kravljeg mleka a kravlje mleko ne sme... ustvari bolje da sto manje razmisljam... sutra cu joj praviti tako kako mi je gg rekla...
a jel smem da joj dam mladi sir ako znam da je svez. nase komsije sa sela prave odlican sir, znaci bila bih sigurna da je svez i dobar...

Mleko se drugačije vari od jogurta, sira i ostalih prerađevina. Isto kao što se u ishrani odraslih mleko kao takvo ne preporučuje već u fermentisanom obliku u vidu mlečnih prerađevina (jogurt, kiselo mleko, sir...)

Mi kupujemo poslednjih 20 godina sir od iste žene ali njoj ipak ne dajem. Koliko god nama ništa ne falilo, više volim da joj dam nešto za šta sam sigurna da je i bakteriološki i na svaki drugi način ispravno, tj da znam da je prošlo adekvatnu kontrolu.

Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Podgrevanje maminog (humanog) mleka
Ponekad, u izuzetno retkim situacijama neophodan je dodatak mleka uz dojenje. Kako majčino (humano) mleko nema gotovo ni...
Bebin plač i grčevi: naša neispričana priča
Mirna beba koja samo sisa i spava..promeškolji se po koji put, pa nastavi da pajki. Budi se da siki, i podeli mami i tat...

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here