|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
22.1.2013 22:05:03   
Odri Hepbern
Sanchy meni je doktorka rekla da ne dajemo secer jos i da izbegavamo takve mesavine. Ona kaze da je u interesu kompanija da sto vise prodaju pa i pisu da nesto moze vec od 6meseci. Ni ja necu davati sokice, dovoljno secera ce dobijati iz voca.

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 2226
22.1.2013 22:23:50   
Sanchy
Meni su pirincane pahuljice ostale kao dorucak a rucak mi je bilo povrce,mislim da sam prvo krompiric s tim sto sam ga spremala sa mlekom...a uvece sam davala kukuruz i rizu s tim sto je on jeo u pocetku po pola porcije dakle ujutru napravim sa 100ml mleka i uvece sa 100ml mleka pa mu to dodje kao jedna porcija zitarica dnevno...bolje ti je prvo krompiric kako ces mu sargarepu davati samu tri dana?Ovako mozes da je napravis sa krompirom ,i da sad se secam (kao da je bilo pre sto godinauser posted image )prvi dan samo par kasicica pa ostatak obroka mleko,sutradan pola porcije povrce pola mleko pa treci dan ceo obrok povrce..a sto se tice interesa kompanija to je vec bezobrazluk ,evo dobila sam hippovu kasicu banana i jabuka sa keksom na njoj pise da je od petog meseca a sastav jabuka ,banana,koncentrovani sok limuna,punomasno mleko...keks moze sadrzati tragove jaja i orasastih plodova...mislim nemam reci..

< Poruku je uredio Sanchy -- 22.1.2013 22:32:15 >

Direktna veza do poruke: 2227
22.1.2013 22:57:56   
Sesilija 83
Nove namirnice se uvode uvek ujutru pre podne,znaci pahuljice neka vam budu sada kao neka vecera npr nama je bilo oko 18h pahuljice pa sisanje u 21h posle kupanja....
Sto se novih stvari tice konkretno povrca,dajes ujutru (bar sam ja tako i zenice u mojoj okolini po savetu pedijatra) npr,krompir,sargarepa,pa sam onda jabuku,breskvu krusku,i to ovako 3 dana krompir pa 4ti dan krompir i sargarepa pa peti isto,a sesti krompir i bundeva....i tako u sustini dok ne uvedes meso bar jedno npr piletinu,i tada vec dobijas 3 cvrsta obroka to ti je vec oko 8 meseca, pa onda novo i dalje ujutru,pa za rucak meso i povrce ili zumance i povrce,a za veceru voce ,cisto ili sa pahuljicama....neznam sta sam vam ispisala valjda ce te se snaci.....

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2228
22.1.2013 23:39:47   
Odri Hepbern
Moj bebac spava do 9-10h ,tada mu dam da sisa jer bih u suprotnom explodirala pa dam mu davala pirincane oko podne-jedan. Ja ne bih izbacivala taj jutarnji podoj. Da mu onda povrce dajem tada a pirincane pomerim za 18-19h pa podoj u 21-22h kao i do sad pa spavanje? Trenutno sam zbunjena ali xnam da ce ubrzo sve ici lako

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 2229
22.1.2013 23:47:41   
Sanchy
Mozes tako,,,savetuje se nova namirnica ujutru da bi se do uvece uocila alergija ali 12,13 ,14 h je po meni sasvim ok vreme ako postoji alergija opet ce se do uvece ispoljiti ..tako da sam i ja nove uvodila u vreme rucka..i da ,izmedju povrca i voca razmak dve nedelje tako je po knjigama tako sam i ja...

Direktna veza do poruke: 2230
22.1.2013 23:54:57   
Odri Hepbern
Znam i ja za taj razmak povrce-voce. A kada prihvati povrce i krenem sa vocem da li tada povrce dajem npr oko !5h a voce oko podne? To bi onda bila vec 3nemlecna obroka. Jel nije rano za toliko?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2231
23.1.2013 0:01:11   
lesica

IZVORNA PORUKA: Sanchy

a sto se tice interesa kompanija to je vec bezobrazluk ,evo dobila sam hippovu kasicu banana i jabuka sa keksom na njoj pise da je od petog meseca a sastav jabuka ,banana,koncentrovani sok limuna,punomasno mleko...keks moze sadrzati tragove jaja i orasastih plodova...mislim nemam reci..

Moram da se osvrnem na ovo,i nemojte pogrešno da me shvatite-ne branim nikoga samo hoću da vam sa tehnološke strane objasnim user posted image
Koncentrovani sok limuna-dobija se uparavnjem vode,a dodaje se kašicama uslovno rečeno kao konzervans,ili bolje rečeno kao antioksidans a u cilju očuvanja kvaliteta same kašice,i svih nutritivnih vrednosti.
punomasno mleko-adaptirano mleko dobijeno od punomasnog mleka.
keks može sadržati tragove jaja i orašastih proizvoda-od ovoga najčešće nema ništa,ali prema standardima o deklarisanju mora da piše iz razloga što tokom proizvodnje keksa (uglavnom jedna proizvodna traka služi za proizvodnju više proizvoda) može doći do kontaktnog prenosa minimalno zanemarljivih količima jaja,soje,orašastih proizvoda od prethodnih proizvoda.

A što se šećera tiče,najčešće se odnosi na šećer koji se normalno nalazi u voću a čija koncentracija raste sa termičkom obradom,tako da u gotovom proizvodu ima više šećera nego u samom voću,pa se ta količina i izražava u odnosu na ukupne šećere (ugljene hidrate) E sad,ako stvarno još i dodaju šećer u kašice za mladje bebe...te detalje ne znam.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2232
23.1.2013 0:01:16   
Sanchy
Ja voce dajem kao uzinu izmedju rucka i vecere,ako ruca oka dva u pet dobije vocku a u osam veceru,e ali sam voce uvodila tako sto prvi dan dam par kasicica uz pahuljice dakle uz dorucak,posto bi bilo kasno zbog alergije da mu uvodim bas u pet popodne,,,pa sledeci dan pola teglice normalno u pet pa sledeci dan celu u isto vreme....Lesice,hvala ti,ja se stvarno ne razumem,citam po Vuku kako je napisanouser posted image ,,ali nisam sigurna da se punomasno mleko odnosi na aduser posted image ,,,i ako je secer prirodno sadrzan oni to tako i napisu na deklaraciji a ako nije onda napisu recimo proizvod sadrzi gluten i secer..nisam sigurna jednostavno,pa te prozvode i ne dajem ..htela sam da mu uvedem nestle keks zato sto je verovatno ukusnije od ovoga sto sada jedemo ali i na njemu pise Proizvod sadrzi mleko i secer..,i sad ne znam sta da radimuser posted image

< Poruku je uredio Sanchy -- 23.1.2013 0:05:25 >

Direktna veza do poruke: 2233
23.1.2013 0:09:34   
Odri Hepbern
A jel uspe beba da ti unese 750ml mleka dnevno? Napravi ja od ovoga nauku,sve proucavam do detalja.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2234
23.1.2013 0:12:02   
Odri Hepbern
Jel imamo temu koja sadrzi nabrojano sta nam bebe jedu tokom dana? Nesto kao npr dnevnik ishrane. Mozda cemo tako dobijati ideje sta da dajemo.

Direktna veza do poruke: 2235
23.1.2013 0:14:37   
lesica
Sanchy,ako ste uveli gluten,koliko sam shvatila sada ćeš krenuti sa kiselo mlečnim proizvodima,moći ćeš opušteno da mu uvedeš keksić.
Da se razumemo,u kekse svakako ide mleko,kao i šećer. Što se tog mleka tiče,znaš i sama koliko to više ne liči na mleko s obzirom na činjenicu na kolikim se temperaturama taj keks peče. Šećer ostaje pa ostaje,ali koliko će keksa on pojesti da bi mu pravilo probleme.

I htedoh da vam ovde kažem još nešto vezano za plazma keks (mnogo se polemisalo da li davati plazmu ili ne zbog meda-to se odnosi na period kada sam ja uvodila klopu svom detetu) Med koji se nalazi u plazmi,nakon pečenja keksa više nema ni formu ni karakteristike meda,tako da kada odlučite da dajete plazmicu,nemojte se bojati.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2236
23.1.2013 0:15:15   
Sanchy
Ne,kad ima dva nemlecna obroka,od pet,dakle u tri preostala u vrh glave unese 600ml ,nemoguce je vise,to je po 200ml u obroku toliko je i normalno za ovaj uzrast,cak mislim da pise i manje oko 180ml...,Lesice hvala na info user posted image ...Odri nema,kupi knjizicu od Dr,Jasminke Komnenovic Od prvog obroka do skolske uzine,ja uglavnom idem po toj knjizi,,puna je recepata..

< Poruku je uredio Sanchy -- 23.1.2013 0:19:09 >

Direktna veza do poruke: 2237
23.1.2013 0:17:55   
lesica
Odri,imamo teme tipa bebin doručak,pa malo starije teme ishrana beba od/do meseci,ove sad aktuelne. Uglavnom trebaju malo da se prelistaju,svi smo pisali kad smo šta uvodili,pa kad smo se malo opustile onda smo počele da pišemo i jelovnke.user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2238
23.1.2013 0:21:27   
Odri Hepbern
Ok. Ja sam mislila temu bez polemisanja koja ce sadrzati samo jelovnik. Tako bi bilo preglednije. Npr 9h podoj,12h pirincana...i sl.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2239
23.1.2013 0:22:28   
Sanchy
Imas tako napisano u ovoj knjizi ,ja sam uglavnom u saglasnosti sa tim rasporedom..

< Poruku je uredio Sanchy -- 23.1.2013 0:24:06 >

Direktna veza do poruke: 2240
23.1.2013 0:23:53   
Odri Hepbern
U onoj od Jasminke?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2241
23.1.2013 0:24:31   
Sanchy
Da,da..

Direktna veza do poruke: 2242
23.1.2013 0:25:48   
Odri Hepbern
E super,bas cu prosetati do Dubljanske i uzeti je. Ionako su mi blizu.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2243
23.1.2013 0:40:09   
lesica
Pogledajte ovde KLIK

Direktna veza do poruke: 2244
23.1.2013 22:40:19   
Sanchy
Danas sam mu dala palentu sa mlekom za dorucak i uopste nije hteo da jede ,onda sam u to dodala pola kasice od jabuke kao da popravim ukus i pojeo je nesto malo ali dalje uz negodovanje probacu jos sa jogurtom kad krenem sa uvodjenjem jogurta pa ako nece davacu mu jogurt sa 7 corn ili kukuruzom i rizom ,,,uveli smo danas zumance smazao je punu ciniju brokolija tikvica i pirinca sto inace ne voli,mora da je zumance popravilo malo ukus user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2245
24.1.2013 11:39:31   
pandina
Sanchy, jesi li miksala palentu sa melkom? Mnogo im je udobnije i lakse ako se umiksa.
Moj je u pocetku prihvatao palentu samo sa bananom, a sada je voli i sa mlekom i sa jogurtom i sa pavlakom i sa mladim sirom.
Mislim da mu je palenta sa mladim sirom favorit, cak i ja koja nisam ljubitelj palente, slatko pojedem ono sto njemu ostane, a vrlo retko ista ostane :)

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2246
24.1.2013 11:40:43   
pandina

IZVORNA PORUKA: lesica RR
I htedoh da vam ovde kažem još nešto vezano za plazma keks (mnogo se polemisalo da li davati plazmu ili ne zbog meda-to se odnosi na period kada sam ja uvodila klopu svom detetu) Med koji se nalazi u plazmi,nakon pečenja keksa više nema ni formu ni karakteristike meda,tako da kada odlučite da dajete plazmicu,nemojte se bojati.

E ovo mi je bas trebalo, hvala za ovu korisnu informaciju!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2247
24.1.2013 13:21:19   
soni
hehe odri ..ija sam bila skroz zbunjena oko hrane, ali kao sto si rekla uskoro ce sve ici lakse...uspe beba da unese toliko mleka, zato sto i kada pocnes da joj dajes pahuljice ili se prave sa ad mlekom ili ga sadrze u njima...znaci racuna se i to...

evo ti npr moj raspored..daj mu prvo malo krompira i obrok dopuni sa mlekom, onda par dana sargarepu pa onda mesaj..povecavaj kolicine dok ne postane ceo obrok bez dodavanja mleka..mozes uvesti tikvicu, bundevi, karfio, brokoli, sve na isti nacin..

oko 6 ujutro mleko, 10 dorucak pahuljice ili popara ili palenta... 12 uzina voce....14, 15 rucak kasica sa mesom i povrcem...18 uzina mleko, 20 vecera ziratice...ona u 8 vec spava....

ja zumance jos nisam uveka, a rekli su mi prvo cevrtina par dana , pa pola ,pa celo i moze se mesati u bilo sta ( tako su nas ovde lekari savrtovali)

sanchi od 6 meseca sam uvela ala kajmak i jogurt, hleb... po malo u poparu sam stavljala jogurt i li kajmak, ne previse, a u mesne kasice ne dodajem...

voce dajem pre podne izmedju dorucka i rucka, ali nekad pravim i vocni dorucak i stavljam voce u pahuljice...

< Poruku je uredio soni -- 24.1.2013 13:25:48 >

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

Direktna veza do poruke: 2248
26.1.2013 21:16:09   
Odri Hepbern
Da li imate mozda iskustvo sa Baby king ili Impamil pahuljicama? Danas sam malo svrljala po aksinom sajtu pa sam videla i ove marke, a cena im je mnogo povoljnija nego ostale. Ja sam do sada kupovala samo Milupu, ali planiram da uzmem i Nestle.
Sanchy a koji rizolino mu dajes i kada si pocela? Jel onaj Lino?

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 2249
26.1.2013 21:56:18   
Sanchy
Da Lino ,,to je jedini njihov proizvod koji je po sastavu ok,,od sestog meseca smo presli na Rizolino i mislim da sam tad ngde uvela i Nestle kukuruz i riza,,a sad Rizolino ubacujem u povrce kada ne stavljam krompir ,a ujtru i uvece jede 7corn Milupa i Nestle Kukuruz i riza...uskoro cemo i Keks Nestle neo malo prolongiram zbog secera koji sadrzi...

Direktna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here