Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 27.12.2012 22:13:46
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Imam jedno pitanjce...kupila sam danas hippovu kasicu mlado povrce sa rizom,na njoj pise da se daje od petog meseca..e sad u sastavu izmedju ostalog pise da sadrzi mleko 5.5% ali ne pise koje mleko ,pa s obzirom da se kravlje ne uvodi do prve godine nije mi jasno zasto nije napisano da li je to kravlje mleko i ako jeste da li je ta kolicina suvise mala da bi izazvala alergiju ili nije .. Ovo je i mene zbunjivalo, a onda sam shvatila da i na žitaricama koje su sa ad mlekom u sastavu piše mleko. Svako ad mleko je kravlje prilagođeno bebama, pa pretpostavljam da je i tu reč o ad mleku.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 27.12.2012 22:23:43
|
|
|
|
Sanchy
|
Hvala Didy,,i ja imam njenu knjigu ali nikako ne stizem celu da je procitam,znaci meso odmah sa nekom biljcicom na primer sargarepom?Ona malo sladi pa mozda bolje prihvati meso?A kod dr.Komnenovic sam bila i na predavanju o ishrani beba i ona nam je i rekla za praziluk samo sto sam zaboravila od kada mogu da mu dajem..e da i za tu hippovu kasicu bas su to bezveze napisali ali sta da radis...dobra ti je ova misao ispod teksta u potpunosti se slazem
< Poruku je uredio Sanchy -- 27.12.2012 22:25:44 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.12.2012 16:40:10
|
|
|
|
soni
|
Evo i nas jos malo kod vas...Citam sta ste pisale.... Mi jedemo, krompir, sargarepu, karfiol, brokoli, bundevu...jabuku, mango, krusku, sljivu, bananu... dajem joj i zitarice same i u kombinaciji Sada cu da krenem sa mesom..Sta ste prvo dale?? kada ste uvele palentu i npr popru?? A kada mlecne proizvode??
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.12.2012 23:08:57
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
Ja dajem piletinu i probali smo pilecu dzigericu prihvatila je lepo i to samo kada joj ja napravim kupovne nece.Sada cu preci na junetinu ako bude htela....Mene zanima kada se daje prokelj i praziluk?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2012 0:34:57
|
|
|
|
Sanchy
|
Sada sam procitala u knjizi prokelj i praziluk sa osam meseci a takodje i sljiva a ja planirala sutra da mu uvedem jer na kasici pise 4+..sad moram kajsiju da kupim jer ona moze sa sest,mi jos nista od mesa nismo uveli,kupila sam curetinu i sa tim cu da pocnem pa jagnjetina itd..
< Poruku je uredio Sanchy -- 29.12.2012 0:36:47 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2012 19:24:04
|
|
|
|
pandina
|
Ja sam uvela sljivu medju prvim vockama, a meso sa punih sest, piletinu, curetinu. I pilecu dzigericu jednom nedeljno. Dosli smo do celog zumanceta u cik cak sa mesom. Soni, palentu smes odmah, a popara se pravi sa hlebom i kiflama tj. ima gluten, pa bi sa tim trebalo sacekati.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2012 19:28:19
|
|
|
|
pandina
|
Prazxiluk i crni luk ja sa punih sest ponekad dodajem, ali ga izbacujem iz supice, tj.luk ne pasiram.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.12.2012 19:32:41
|
|
|
|
Sanchy
|
Ipak sam kupila kajsiju,sljiva ce da saceka..knjiga je odlicna zove se Od prvog obroka do skolske uzine i sve je super objasnjeno sta kako i kad.,preporucujem..
< Poruku je uredio Sanchy -- 29.12.2012 19:34:04 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.1.2013 23:09:49
|
|
|
|
soni
|
Kako pravite hranu za bebe ?? Na vise sajtova sam nasla da proprze luk i u to dodaju povrce , meso, bujong i ispasiraju?? I ja sam sljivu uvela odmah posle jabuke..Ovde su mi i svi lekari preporucili zbog stolice..Dajem joj uglavnom kasicu, jel sokice nece..Juce sam joj uvela i borovnicu.. Danas sam joj dala i palentu sa jogurtom prvi put.Sutra cu ubaciti malo ala kajmaka
< Poruku je uredio soni -- 5.1.2013 23:12:47 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.1.2013 23:14:36
|
|
|
|
soni
|
IZVORNA PORUKA: slatka Aleksija Ja jogurt dajem uz sve i svasta cim nam zaskripi i moja smizla krene da mrljavi po hrani,ja op pa jogurt ubacim i odmah bolje. obicno joj za dorucak dam jorurt sa hlebom, ili pravvim vocne sama; u jogurt ubacim koju vocnu kasicu dodam malo plazme i sve puca kako se jede
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.1.2013 23:44:57
|
|
|
|
Sanchy
|
Jogurt tek sa punih sedam meseci a meni je sledece na redu curetina pa zitarice sa glutenom a onda jogurt pa dalje...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 6.1.2013 22:30:17
|
|
|
|
soni
|
nasla sam jednu knjigu na netu o ishrani beba... imaju i recepti..mozete pogledati ISHRANA BEBA
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 7.1.2013 11:42:47
|
|
|
|
soni
|
Mislila sam da su palenta i kacamak isto ..Uvela sam joj paletu i jako slabo jede..Citam ovde da posl ekuvanja izmiksaju to i ubace pavlaku, jogurt ili sl..Pise i da deca bolje jedu kacamak od palente... Kako su vas bebe prihvatile to i uopste slano???
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 7.1.2013 12:21:17
|
|
|
|
branki*
|
da,mozes da miksiras palentu sa svim tim sto si ti navela,a ukusna je i sa bananom ili kruskom.probaj tako.moj boza nije voleo palentu,kao uostalom ni mnoge druge stvari
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.1.2013 0:14:12
|
|
|
|
pandina
|
Soni, znam za tu knjigu, cini mi se jako dobra, samo bih volela da znam kako da je istampam. Kako i kada se uvodi gluten? Imam Milupin 7 corn vidim da je 6+, ali sam mislila da je to rano, Da li je sada pravo vreme i da li je bolje dati prvo klasican psenicni griz, pa onda ostale zitarice ili moze odmah 7 corn? I jos me zanima kako uvodite keks u smilslu koji keks, plazma ili neki drugi? Ja nisam davala jos uvek nista od toga. Kravlje mleko smo poceli da pijemo sa 7 meseci.
< Poruku je uredio pandina -- 8.1.2013 0:18:31 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.1.2013 8:28:46
|
|
|
|
branki*
|
ja sam bozi davala i plazmu i zlatni pek i bilo koji taj obicni keks.prvo mu dala par puta da gricne,a onda pocela da ubacujem u vocne kasice.tako sam i uvela gluten,cini mi se..
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.1.2013 10:26:35
|
|
|
|
soni
|
Pa odmah uvedes sve to zajedno, ali pratis reakciju...ja mislim da tu i nema odvojeno da se kupuje?? nisam sigurna , bolje neko da ti ogoori ko ima iskustva sa tim proizvodima.. Ja kupujem te gotove i pratim samo za koji je uzrast...kod nas na pakovanju pise, psenicni griz sa zitaricama.. Plazma sadrzi med, pa neko ne preporucuje odmah, mozda neki drugi da probas... sutra cu da napravim malo popare , moram je nauciti i na palentu Pandina ja mislim da moras svaku stranu posebno da stampas...
< Poruku je uredio soni -- 8.1.2013 10:27:44 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.1.2013 10:29:22
|
|
|
|
Olga75
|
neko je pitao za gluten , evo TEMA
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.1.2013 10:59:46
|
|
|
|
pandina
|
Uh, ala cu se nacitati danas, nisam znala da i imamo temu, hvala Plazmu mnogi daju dosta rano, ne razumem kako kad u njoj ima svega, i meda i soje i nekakvih vestackih zgusnjivaca i drugih dodataka. Mozda ima neki bolji keks za bebu? Gde kupujete? Soni, zar se popara ne pravi od hleba, tj. sa glutenom?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.1.2013 11:38:56
|
|
|
|
JellKo
|
Kako dajete bebama grasak i boraniju? ja sam mislila dda se to skuva i normalno ispasira (npr. stapnim mikserom), a onda sam negdje procitala da treba da se pasira kroz tzv. pasirku, kako bi u njoj ostale opne od graska ili boranije. Posto je to tesko za bebin stomacic. To me malo zbunilo, sta ako nemam pasirku?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.1.2013 12:48:08
|
|
|
|
soni
|
Pandina pa pravi se..polako joj uvodim i to... i jos malo meso...Ja sam bas panicarka sto se hrane tice, tj non stop razmisljam sta bih joj dala..Ima puno razlicitih misljenja, svaki nutricionista, svaki pedijatar razlicito prica.. Mnogi pa i ja su vec od 5,6 meseca jeli poparu, meso, keks..svasta...Moramo se opustiti..
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.1.2013 1:25:55
|
|
|
|
pandina
|
Ma, naravno, nisam ni ja za strogo pridrzavanje pravila, ne treba ni u cemu preterivati, ali ipak na gluten bih ja ipak sacekala jos malo. ''Ajde svratite u temu Prirodni sokovi i sirupi, nema nikog tamo da mi odgovori.
< Poruku je uredio pandina -- 10.1.2013 1:31:09 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.1.2013 15:30:30
|
|
|
|
Jeca.V
|
Pandina ja sam uvela gluten po savetu pedijatra bas sa 7 meseci.Dala sam humanine pahuljice sa keksom,pa 7corn.I ja se plasim plazme zbog meda
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.1.2013 18:35:59
|
|
|
|
Sanchy
|
Stavila bih bebcu sutra u obrok kasicicu maslinovog ulja pa me interesuje da li se i ono uvodi kao posebna namirnica tri dana?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 10.1.2013 20:38:35
|
|
|
|
Jeca.V
|
Ja sam mojima maslinovo ulje uvodila 3 dana,nekako racunam od maslina je pa je kao nova namirnica.Bebac se bas mrstio prvi dan,ali sad vec ide ok,mada moram priznati da mu je maslac drazi
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciZašto bebe u Finskoj spavaju u kartonskim ...Već 75 godina trudnice u ovoj državi dobijaju specifičnu pomoć od države, kartonsku kutiju za njihove bebe u kojoj se na...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?