25 - 36 recepti iz 36 | Stranica: | 1 | 2 | 3 |
Orada sa krompirima >
Sastojci:
Uputstvo:
Sveža riba je uvek ukusnija nego zamznuta, zato na moru ne propustite da probate ovo!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Dimljena losos pastrmka iz rerne >
Sastojci:
Uputstvo:
Riba će biti sočna ako je prethodno kratko prokuvate pa tek onda zapečete!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Pecena pastrmka >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Oslić iz rerne >
Sastojci:
Uputstvo:
Riba spremljena na ovaj način je istovremeno sočna, krckava i nemasna! Idealno!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Hrskavi šaran >
Sastojci:
Uputstvo:
Kao polu-Dalmatinka, ne mogu da zamislim da se u mojoj kući ne jede riba. :) Na razne načine, sve moguće vrste. Ovo je nešto što čak i deca vole, jer ima fantastičan ukus i miris pečene ribe sa puno hrskave korice.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Riba na integralnom pirinču zapečena u rerni >
Sastojci:
Uputstvo:
Umesto skuše možete peći i neku drugu ribu, odlične budu i potkovice šarana kad se ovako ispeku. Količina i vrsta povrća takođe može da varira prema želji i ukusu.
Dobra strana ovog kompletnog obroka je što sama priprema traje relativno kratko, a jelo se krčka samo dok se vi bavite nekim drugim stvarima.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Pijani oslic >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Saran sa slaninom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Delijaski Punjeni lignji (kalamari) >
Sastojci:
* 20 kom lignja (može se nači u ribarnici, samo nek vam ih ociste)* prsuta ili neko drugo suvo meso* 20 kom mozarellinih kuglica* malo veca kasika kisele pavlake* peršun* bosiljak* origano* narendan kackavalj (neki koji se dobro topi) * maslinovo ulje* so i biber*
Uputstvo:
Kao sto sam rekla najlakse je da kupite u ribarnici vec ociscene lignje odnosno kalamare. Narendate mocarelu i kackavalj, prsutu ili suvo meso nasecete na kockice, sa svim tim smutite kiselu pavlaku i zacinite sa zacinima po ukusu. Napunite kalamare i zatvorite ih sa cackalicom. U teflonsku ponvu ili na zar stavite malo maslinovog ulja i popecete kalamare. Uz ovo mozete da posluzite peceni krompir, tartar sos i salatu.
Prijatno :)
Vreme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Rizoto sa plodovima mora >
Sastojci:
*pirinac* plodovi mora(ja kupim one samrznute u prodavnici)* beli luk* crni luk* biber *aleva paprika* peršun* origano* ruzmarin* timijan* olivno ulje* 1dl belog vina * tomatina ili neki drugi kuvani paradajz(oko 1 casa)* vegeta
Uputstvo:
Luk sitno iseckas i poprzis na malo olivnog ulja. Zatim dodas plodove mora i malu casu vode da se ne zalepe ili zapale krckas jedno 5 minuta. Zatim dodas vino i tomatinu i krckas tako jedno 15 minuta dodas zacine i krckas jos jedno 5-10 minuta.
Medjuvremeno skuvate pirinac oceditega i stavite nazad u serpu preko toga prelijete sos sa plodivma mora i dobro promesate ako vam se cini da sosa nije dovoljno dodajte jos malo tomatine i pustite da se malo pokuva.
Ja to posluzujem ko samostalo jed, stavim malo narendanog kackavalja i kasiku kisele pavlake. Naravno uz to ide i casa dobrog vina. Prijatno :)
Vreme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
Losos po gupikino >
Sastojci:
# file lososa (kupiš u ribarnici, najbolji je svež), # pečurke (ja uzmem šampinjone iz konzerve), # tikvice
# paprika, # rezanci (ja volim od spanaća), # tečna slatka pavlaka ili kisela pavlaka, # sir po želji (nek se dobro topi), # maslinovo ulje, biber, so ... drugi začini po želji
Uputstvo:
U tepsiju sa podignutim rubom staviš na dno malo maslinovog ulja... možeš papirnom salvetom da ga razmažeš po celoj površini.
Na to staviš na kockice narezanu tikvicu, papriku, drugo povrće koje voliš... i dodaš pečurke iseckane na komadiće (ja kupim one narezane u konzervi). Preko toga stavljaš file lososa. Sve posoliš, lososa malo premažeš maslinovim uljem i pobiberiš.
Pečeš u rerni na 180 stepeni jedno 25 minuta.
Za to vreme prokuvaš vodu sa malo soli, skuvaš testenine. Meni najbolje idu rezanci od spanaća.
U maloj šerpici možeš za to vreme da spremiš sos od sira .... ja stavim slatku ili kiselu pavlaku ili sojinu pavlaku za kuvanje... i u njoj polako topim sir dok mešam. To se spremi na kraju, i sipa se odmah posle pripreme na kuvanu testeninu.
Vreme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept