Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Sastojci: # oko 9 većih krompira, # 1 glavica crnog luka, # od 500 do 700 g mlevenog mesa (ja kupim mešano), # 400g kisele pavlake ili mleka, # 2 jajeta, # začini (vegeta, so ...)
Uputstvo: Skuvaš krompir. Ja volim da kuvam bez ljuske, mada se preporučuje kuvanje krompira u ljusci, pa se onda krompir guli kad je skuvan.
Dok se krompir kuva, upržiš luk, na njemu mleveno meso, dodaš začine po želji (vegeta, so)... neki tu dodaju i povrće itd.
U vatrostalnu posudu ili neku drugu posudu koja može u rernu reža se red krompira sečenog na kolute, pa red mesa, red krompira, red mesa, red krompira.
U odvojenoj posudi umuti se dva jajeta i doda im se pola litra mleka ili kisele pavlake. Sve to se umeša da bude tečno i musaka se prelije time tako da tečnost prelije sve slojeve.
Peče se u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta odnosno toliko, da se gore napravi zlatno žuta korica.
Neki ređaju presan krompi, pa se sve to zalije supom i peče oko 2 sata u rerni.