|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Ovih 10 znakova pokazuju da majčinstvo za vas nije nešto što dolazi prirodno

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 21.3.2018
Iz perspektive jedne mame koja jako dobro zna kakav je ovo tačno osećaj.
Ključne reči:

image
/11


Neke žene su rođene sa majčinskim instinktom i jednostavno su predodređene da jednoga dana postanu divne mame. Neke, ipak, moraju jako dobro glumiti zbog pritiska okoline. Mnogo žena o majčinstvu ne razmišlja tokom mladosti i zapravo često uopšte nisu sigurne žele li jednoga dana imati decu ili ne.

Jedna je mama, koja danas ima petoro dece, oduvek znala da spada u ovu drugu grupu žena, a i ako biste možda pomislile kako je, zbog činjenice da ima petoro dece, sigurno oduvek maštala o klincima i velikoj obitelji, ona je savršeni dokaz da to ne mora uvek biti slučaj.

A evo kojih vam deset znakova govori da ni vama majčinstvo možda nije nešto što instinktivno želite ili ste htele, ali da se zbog toga ne morate osećati nimalo loše zato što vam ide odlično! Iz perspektive jedne mame koja najbolje zna kakav je ovo osećaj.

 

1. Nemate preveliku želju držati tuđu decu u naručju

Bebe su slatke, ali, zašto biste morale čuvati i u rukama nositi tuđe klince, kad imate svoje?

 

2. Ne primećujete decu oko sebe

Tuđa deca su, opet, jako slatka, divna i super, ali često ih uopšte ne primećujete. Pogotovo kad ste, na primer, na druženju kod prijatelja; i ako se oko vas u tom trenutku možda igra grupa klinaca, vi ćete radije nastaviti s razgovorom za odrasle, nego li se uključiti u igru s njima ili ipak njih uključiti u druženje s vama, odraslima.


3. Vaši klinci vam ponekad moraju ponoviti ime nekoliko puta

Ponekad ih ni nakon petog puta ne čujete da vas dozivaju…

 

4. Ne znate se prema klincima odnositi drugačije nego prema odraslima

Ponekad očekujete da bi deca trebala shvatati i moći napraviti neke stvari koje su odraslima normalne. Na primer, zašto ne mogu pročitati tu reč? Zašto se ne mogu sami obući? Zašto zubnu pastu ne stavljaju na četkicu za zube, već svuda uokolo?


5. Kad bi vam vaša deca bila prijatelji… ne biste bili prijatelji

Jer, ko želi biti prijatelj s nekime ko piški na pod i viče vam da vas ne voli, zato što ste mu dali grožđe, a ne brusnice? Definitivno se ne biste dugo družili… No, sva sreća da su toliko slatki i da se s njima možete grliti u nedogled (iako se i to menja kako postaju stariji).

 

6. Volite na WC odlaziti same

Ok, sa ovim se verovatno slažu i žene koje oduvek znaju da žele postati majke. No, iako biste volele tih nekoliko minuta mira i tišine, bojite se što bi sve mogli napraviti dok vas nema u blizini…

 

7. Plakanje vam nije najdraži od svih zvukova

Niti bilo kakva dernjava, glasni zvukovi, vrištanje…

 

8. Svaki trenutak pričanja priča za laku noć, igranja i učenja rezultat je ulaganja ogromne količine truda

Prije nego krenete na bilo koji od ovih zadataka sa svojim klincima, trebate se nekoliko puta uveriti da to zaista želite skupiti dovoljnu količinu snage i hrabrosti.

 

9. Izbegavate biti dadilja

I to je oduvek bilo tako. Pogotovo kad je reč o klincima koji su stariji (ili različite dobi) od vaših klinaca. Ne znate šta od njih možete očekivati i to vas plaši.

 

10. Zaista neopisivo jako volite svoju decu

Da, čak i oni koji nisu rođeni za roditeljstvo mogu postati super roditelji. I ponekad nam je žao svih onih trenutaka u kojima osećamo da jednostavno nismo stvoreni za to. Često se uhvatimo kako plačemo jer nismo sigurni jesmo li sposobni za sve to i hoćemo li možda uprskati. Molimo se da naši klinci budu ok. I da sve ispadne ok. I drhtimo pri svakoj pomisli da bi im se moglo dogoditi nešto loše. A njihovi zagrljaji, poljupci, osmesi i njihova mala srca nam znače sve na svetu.

Sve vi mame i tate koji niste oduvek znali da to želite biti, verujte u sebe – i nastavite sa ovim što radite. Ide vam odlično! 

 

Izvor: žena.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
5
5 tipova svekrva: Koja je vaša
Ne slažete se sa svekrvom i imate utisak da je njen glavni zadatak da vam zagorčava život? Niste ni prva ni poslednja že...
4
O babama, jednoj davno izumrloj vrsti…
Da to je baba koja je živela za decu, život o kojem mi maštamo i slasti života koje priželjkujemo njoj nisu padale na ...
4
Kada mi noge pokleknu, ne stidi me se...
Donosimo vam pismo majke njenoj ćerki, koje svaki put izaziva iste emocije kod svih koji ga pročitaju.
4





Majke trećinu života brinu o deci i porodici
Rezultati pokazuju da na kuvanje majke potroše 3.603 sata svog života, a na pranje 2.442 sata. Među ostalim aktivnostima...
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here