|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Vitamin D pomaže pri začeću, zato se prepustite letnjim strastima

Helena Primic, 25.6.2022
Leto je idealno vreme za trudnoću. Ne samo zato što gola preplanula koža i more bude letnje strasti, već i zato što vitamin D poboljšava kvalitet ženskih jajnih ćelija i povećava broj spermatozoida.

image
Da li ste znali da je vitamin D zaslužan za poboljšanje kvaliteta jajnih ćelija kod žena? Swim suit photo created by standret - www.freepik.com
/11


Oboje potajno želite bebu, ali ne znato kako da to saopštite jedno drugom? Možda već neko vreme razmišljate o detetu, ali nekako ne možete da nađete pravi trenutak da „počnete da radite na tome“? Pokušavali ste neko vreme, ali pošto nije bilo uspeha, nakratko ste odagnali želju?


Vitamin D je zaslužan za kvalitetnije jajne ćelije

Leto je definitivno idealno vreme za trudnoću. I to ne samo zbog otkrivene i preplanule kože, koja poziva na aktivnosti u krevetu, već i zbog toga što povećana količina vitamina D, koji organizam intenzivno proizvodi uz pomoć sunca, pruža bolje uslove za začeće deteta.

Da li ste znali da je vitamin D zaslužan za poboljšanje kvaliteta ženskih jajnih ćelija, kao i za regulisanje polnih hormona, endometrioze i sindroma policističnih jajnika PCOS? Ovaj vitamin, koji je zapravo hormon, doprinosi i boljem ishodu postupka vantelesne oplodnje i podizanju nivoa progesterona i estrogena u organizmu, neophodnih za održavanje zdravog okruženja za fetus.

 

PROČITAJ JOŠ: Ženski orgazam ima 9 nivoa


Sunce takođe obezbeđuje više spermatozoida

Ali to nije sve. Ležanje na suncu takođe pogoduje muškoj plodnosti, jer doprinosi zdravijem razvoju jezgra muških polnih ćelija, što dovodi do većeg broja spermatozoida. Osim toga, podiže i nivo testosterona, a samim tim i libido, pa nije ni čudo što muškarci na moru češće žude za nama. Zemlje sa mnogo sunca nemaju mnogo dece samo zbog gole kože, već uglavnom zbog uticaja sunca.


Zato iskoristite sunčevu energiju i prepustite se divljem čoveku u svom izabraniku ili budućem ocu vašeg deteta. Naravno, nemojte započinjati letnju romansu sa voljenom osobom, vodeći se planom „napravićemo dete“, već to uradite iz zadovoljstva. Ako pritom i zatrudnite i konačno vidite plus za kojim toliko žudite, obavili ste dva "posla" odjednom.

 

PROČITAJ JOŠ: Imam troje male dece i seks 4 puta nedeljno?!


Ako još uvek niste sigurni da li je ovo leto zaista pravo vreme za dete ili letnje strasti, pogledajte senzualnu sliku koju smo odabrali (iznad, u galeriji). Možda i ti imaš neku nevaljalu ideju?

 

Izvor: Ringaraja.net



Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
4
Kolike su šanse da zatrudnite u toku meseca
Ako pravite bebu, dobar tajming je zlata vredan. Evo kako se verovatnoća da ostanete u drugom stanju menja tokom meseca.
3
Bakterijska vaginoza
Najnovije preporuke svetskih stručnjaka su da bakterijsku vaginozu, koja je u 50 odsto slučajeva asimptomatska, ne treba...
2
Ranica na grliću materice
Po podacima koje je 2013. godine objavio Tanjug skoro svaka druga devojka u Srbiji ima promene na grliću materice. Pri p...
2





Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here