|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Eto tako Deda Mraze, sada sam ti rekao sve svoje tajne. U svakom slučaju, rekao sam ti da sve ovo što ja radim, ne radim zato da bih bio nevaljao. Ja sam u suštini „nadahnut“ a to je zapravo ono što čini praznike, zar ne?

image
/11


Dragi Deda Mraze,

 

Vidi,

Ja ti pišem da apelujem na tvoj zdrav razum.

Smatram da sam bio prilično dobar, ali, znaš, moji mama i tata mooooožda imaju malo drugačije ideje. Oni eventualno malo drugačije gledaju stvari, pa me mogu staviti na listu nevaljalaca.

 

Naučio sam da hodam ove godine, pa je potpuno prirodno istraživati, jesam li u pravu?

I svakako da je moj posao da se penjem svuda, pa i da se zaglavim, to je način da mojim roditeljima ne bude dosadno i da rade nešto.

Ne vidim kako je to nevaljalština.

 

Deo genijalnosti istraživanje je sposobnost diranja stvari. Moji roditelji nisu baš zaljubljenici u moje pipajuće potrebe, pogotovo kada dođem do njihove omijene fioke sa važnim papirima koje ja volim da izvučem van i da vežbam rukopis po njima. Možda bi mogao da mi doneseš moju ličnu fioku?

Daaaa, u pravu si. Koja je tu zabava?

 

Kad pričamo o stvarima koje se mogu izvući, hajde da pričamo o električnim kablovima.

Zašto se, za ime Deda Mraza, ovi kablovi drže tako da možemo da dopremo do njih, a posle očekuju da ih ne diramo. Očigledno je da zdrav razum nije baš karakteristika odraslih, zar ne?

I kad smo već kod struje, pomenuću prekidače za svetlo. Opet, tražeći nevolju.

To su ugrađene igračke napravljene za decu. Vidi! Pali, gasi, pali, gasi! Neverovatno zabavno! I mi treba da držimo svoje radoznale prstiće dalje od njih? Ma ludost!

 

Kada se razmisli bolje, za nas je naravno cela kuća je jedno veliko uzbudljivo igralište, puno prepreka i stvari za istražiti, a opet pod stalnim smo rizikom da samo otkrivajući ih dospemo na listu nevaljalaca. Deda Mraze, to mora da se sredi!

 

Pa tu je i wc šolja, idealna i spremna da se u nju ubace stvari! Recimo, pravi bazen za medu. Jeeeeeeej!

Uz to dodaj tome i toalet papir, ma celu rolnu odmotanog toalet papira ako niko ne primeti.  Ako si super vešt, celu rolnu ćeš ubaciti medi u bazenu, a onda, ppritisnuti magično dugme koje odnosi papir. Nekada moraš više puta da pritisneš da bi otišlo, ali to već dozove roditelje, Zato, nemoj reći da te nisam upozorio!

 

Eto tako Deda Mraze, sada sam ti rekao sve svoje tajne. U svakom slučaju, rekao sam ti da sve ovo što ja radim, ne radim zato da bih bio nevaljao. Ja sam u suštini „nadahnut“ a to je zapravo ono što čini praznike, zar ne?

Pa u duhu Nove godine i Božića, tj praznika, evo kratke liste stvari koje bih voleo (prilično sam uzdržan) :

 

  • Lično moja činija sa psećom hranom, da ne bih morao da delim sa kucom

  • Neke naočare koje mogu da savijam, rastežem i njima gledam zvezde ( mama ne ceni kada sa njenim trčim oko kuće ili kada pokušam da ih stavim kao kaiš)

  • Jedan smart telefon. Muka mi je više od deljenja njega sa mamom. Neće da ga vrati!

  • Kantu za smeće, sa poklopcem, prljavu naravno! To su beskrajni sati zabave, prljave naravno!

  • Bio bih najsrećniji sa podom punim mrvica, koje bih mogao satima da proučavam pre nego što ih okusim.

  • Nešto što mogu da izvrnem. Saksija za cveće na primer. Najinteresantniji delovi ovakvih igračaka su uglavnom na dnu – odrasli to ne kapiraju. A sadržaj je daleko zabavnije kada se istrese na pod.

  • Kesu brašna – onaaako, bez razloga!

 

Ako smatraš da nemam razloga da budem na listi dobre dece, ne brini – razumeću.

 

Odoh sad nazad dalje u avanture, u moje kućno igralište, da pronađem još neke nove zanimljive igračke. Uvek mogu da otvaram/zatvaram vrata ormana, ili da praznim plastične fioke.

 

A opet, ako sam definitivno na listi nevaljalaca za ovu godinu, dragi Deda Mraze, imam samo nešto da kažem : TOTALNO JE VREDELO!!!

 

Srećni praznici!


S’ ljubavlju,

Pravo dete




Autor: Kajli Or

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
3
OVO JE ZA TATE KOJI SU PRISUTNI
Ovo je za tate koji napuštaju toplinu pokrivača noću, samo da promene pelenu ili šapnu mekane reči ohrabrenja.
3
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
3
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2





Kako napraviti 3D pahulju od papira
Zimske i praznične pripreme su počele, i u skladu sa tim dajemo vam predlog kako da se zanimate a ujedno i da ukrasite s...
DANAS SU MATERICE, MAME SREĆAN VAM PRAZNIK!
Pravoslavni vernici danas obeležavaju Materice, veiliki hrišćanski praznik majki i žena, koji uvek pada u drugu nedelju ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here