|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Embrioskop – uređaj koji pospešuje postupak vantelesne oplodnje

www.bahceci.com, 3.3.2017
Embrioskop je određena vrsta inkubatora opremljena sistemom specijalnih kamera u koji se pohranjuju oplođene jajne ćelije od začeća do trenutka transfera u majčinu matericu.

image
/11


Danas se sve veći broj parova suočava s problemom neplodnosti. Razne bolesti i anomalije reproduktivnog sistema, kasno odlučivanje na potomstvo i kasni početak lečenja neplodnosti glavni su razlozi što sve veći broj parova ulazi u postupak vantelesne oplodnje kako bi ostvarili potomstvo.

Međutim, neretko i oni koji se leče od neplodnosti ne znaju koliko je medicina i tehnologija u postupku lečenja neplodnosti napredovala, jer danas postoje nove metode koje povećavaju šanse za uspeh poput zamrzavanja embriona ili embrioskopa, sistema za konstantno praćenje embriona.

 

Vantelesna oplodnja – put do potomstva, predstavlja vrhunac u lečenju neplodnosti, i izuzetno je komplikovana, ali i tehnički i stručno zahtevna.

Povećanje šansi za uspešnost vantelesne oplodnje dobile su snažan podsticaj pojavom embrioskopa - najnovije opreme koju lekari širom sveta smatraju revolucijom u ovoj oblasti.

U našoj regiji embrioskop poseduje jedino Bahceci centar za ginekologiju, neplodnost i vantelesnu oplodnju u Sarajevu. Tako ova klinika već četiri godine u postupcima vantelesne oplodnje primenjuje embrioskop za neprekidno posmatranje i snimanje embriona, što se odražava i na sve veću stopu uspešnosti. Za nepune četiri godine postojanja pomogli su da na svet dođe preko 500 zdravo rođenih beba.

 

Embrioskop je određena vrsta inkubatora opremljena sistemom specijalnih kamera u koji se pohranjuju oplođene jajne ćelije od začeća do trenutka transfera u majčinu matericu. 

Ovaj uređaj pruža mogućnost neprestanog posmatranja i snimanja embriona u visokoj rezoluciji, zbog čega embrion ni u jednom trenutku ne napušta inkubator, što u velikoj meri doprinosi uspešnosti postupka vantelesne oplodnje. Kako ističu iz Bahceci centra, ovaj revolucionarni uređaj rezultat je dugogodišnjih istaživanja kojim je utvrđeno da manja manipulacija nad embrionom pospešuje postupak vantelesne oplodnje.


 

 

Ovakav medicinski napredak do pre desetak godina bio je nezamisliv. Embrioni su se morali vaditi radi posmatranja pod mikroskopom, a procedura je podrazumevala velike napore da se embioni u što kraćem roku vrate u inkubator kako bi se zadržala ujednačena temperatura i pH, odnosno kako bi se izbeglo njegovo oštećenje.

Pojavom embrioskopa ovi problemi su prevaziđeni, jer se oplođena jajna ćelija odmah ubacuje u ovaj posebni inkubator koji osigurava kontrolisane uslovne koji simuliraju idealne uslove u materici. Tako, za razliku od roditelja koji tek u 12. sedmici vide fetus, parovi koji se podvrgavaju postupku vantelesne oplodnje mogu pomoću ovog uređaja pratiti razvoj bebe od trenutka začeća.

 

Više informacija na www.bahceci.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
5
Policistični jajnici - PCOS
Sindrom policističnih jajnika je najčešća hormonska bolest kod žena i najčešći uzrok izostanka ovulacije. Temeljna prome...
4
Da li smo zaista prestare za trudnoću nako...
Ne želite bebu posle 35.? U redu, ali nemoj reći da si stara! Postoji bezbroj razloga za rađanje dece posle trideset pet...
3
Pitali smo dr-ginek.: metode izazivanja ov...
Ringeraja vam je dala priliku da pitate lekara sve što vas zanima u vezi ovulacije kao i rešenja problema sa njom. Farma...
3





Otkriveno kako jajna ćelija "hvata"...
Proteini na glavi spermatozoida traže odgovarajuću seriju specifičnih šećera na omotaču jajne ćelije. Kada dođe do pokla...
Ove namirnice utrostručuju šansu da zatrud...
Mediteranska dijeta utrostručuje šansu da ostanete u drugom stanju putem ove procedure. Ona podrazumeva konzumiranje pun...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here