|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Fitolat tablete- za dovoljno mleka i lakše dojenje

Dr Mirjana Mišić, 1.4.2022
Stimuliše laktaciju i olakšava dojenje!

image
/11


Dojenje je blagodet za majku i dete!

 

Reč stručnjaka - Dr Mirjana Mišić

Majčino mleko je najveći poklon koji mama može da pokloni svom detetu odmah po rođenju.

Majčino mleko je nezamenjivo i po svom sastavu predstavlja jedinstvenu kombinaciju hranljivih materija koje omogućavaju pravilan rast i razvoj deteta. Pored hranljivih materija majčino mleko sadrži: imunoglobuline, lipozome, makrofage, odnosno sve neophodne faktore rasta i razvoja.

Dojenjem novorođenče stiče prvu imunizaciju koja ga štiti od mnogih bolesti, a to je veoma značajno, jer imunološki sistem kod beba nije odmah po rođenju kompletno formiran, i nije spreman da se samostalno odbrani od mnogih bolesti.

Naučno je dokazano da bebe koje se doje ređe oboljevaju u prvoj godini života od šećerne bolesti, anemije, malokrvnosti, pothranjenosti, a takođe dva puta ređe obolevaju od raka pre 15 godine života.

Veoma je važno naglasiti da dojenje blagotvorno deluje na emocionalni, psihički i intelektualni razvoj deteta, što su pokazale brojne studije širom sveta. Deca koja su dojena imaju bolje rezultate na testovima inteligencije.


Majke koje doje, takođe imaju veliku korist.

Naučno je dokazano da majke koje doje imaju bolju mineralizaciju kostiju i za 50% manji rizik od pojave karcinoma dojke i jajnika pre menopauze.


Preporuke SZO (Svetske Zdravstvene Organizacije) glase:

- majka treba da doji bebu minimum 6 meseci, isključivo svojim mlekom, bez dohrane,

- optimalno je da se i nakon uključivanja čvrste hrane dojenje nastavi dok dete ne navrši bar 2 godine. 


Nažalost, naša zemlja se nalazi na veoma niskom mestu po procentu majki koje doje, a kao najčešći razlog za to navodi se nedostatak mleka!


Da bi dojenje učinili prijatnim iskustvom i za mame i za bebe, tu su  Fitolat tablete - prirodna i efikasna pomoć za dovoljno mleka.

 

 

Fitolat tablete su dodatak ishrani, sa biljnim ekstraktima namenjen dojiljama. Plod komorača i herba verbene doprinose laktaciji:

  • poboljšanje laktacije odmah nakon porođaja
  • održavanje laktacije tokom celog perioda dojenja

fitolat

 

Pharmalife research je farmaceutska kompanija iz Italije sa dugom tradicijom proizvodnje prirodnih dijetetskih i kozmetičkih  preparata namenjenih deci i odraslima.

Svi proizvodi su proizvedeni po najvišem proizvođačkom standardu (GMP).

Za sprovođenje farmakoloških analiza i kliničkih studija, saradnja se ostvaruje sa najznačajnijim institucijama koje rade na području fitoterapije (Univerzitet MESSINI, Centar za prirodnu medicinu bolnice u Empoliju, univerzitetski centri u Italiji). Stručni radovi redovno se objavljuju u poznatim farmaceutskim časopisima.  


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
38
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
8
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
7
OJED I OSIP: KAKO LEČITI, A KAKO SPREČITI?
Posle nekoliko dana ovog kombinovanog tretmana (pranje, sušenje i mazanje, uz redovno menjanje pelena), kod većine beba ...
6





Beba rođena sa zubima
Dojenje ponekad može da bude veoma neprijatno, ali za jednu Britanku je to iskustvo bilo posebno bolno. Nije ni čudo, s ...
Majci koja doji nije potrebna posebna ishrana
Ne pijte mleko! Izbegavajte citrusno voće! ... ima još mnogo sličnih NE koje dojilje slušaju u nadi da će beba imati što...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here