|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Gde grešimo kada stavljamo u krevet bebu koja već spava

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 17.10.2022
Da li se i vama dešava da kada poželite da spustite bebu koja je zaspala na rukama, odmah se probudi? Onda verovatno i vi pravite ovu grešku. Pogledajte kako spustiti bebu koja spava, tako da se ne probudi.

image
Kada stavljaju bebu koja spava u krevetac, roditelji često nesvesno naprave jednu grešku koja bebu budi. Foto: Freepik.com
/11


Da li ste konačno uspeli da uspavate svoju bebu, ali radije ne biste da je spustite, jer će se odmah probuditi? Kada stavljaju bebu koja spava u krevetac, roditelji često nesvesno naprave jednu grešku koja bebu budi. Pogledajte pravi način prebacivanja bebe u krevetac, tako da se ona ne probudi.


Sve je u tehnici

"Zamislite ovo: beba mirno spava u vašim rukama. Stomačić joj je pun, pelene čiste i sigurno je umorna. Sve je spremno da je jednostavno spustite. Nežno je stavljate u krevet... i... ona je potpuno budna, plače. Zaštooooo!?", počinje objavu na svom Instagram profilu, mama i profesionalna medicinska sestra Courtney.

Sve je u ispravnoj tehnici, kaže ona i objašnjava, gde mi roditelji najčešće grešimo kada želimo da spustimo bebu koja spava:

"Kada iznenada položite bebu na krevet nakon što ste je prethodno držali u toplom i sigurnom naručju, ponovo budite njena čula. Usled iznenadnog odvajanja oseća da je pod stresom i zbog toga se budi. Ako je stavljate na bok i nastavite da je "držite" dok je spuštate u krevet, njeno telo će se postepeno prilagođavati novom okruženju, tako da se dete ne probudi."

 

PROČITAJ JOŠ: Kako uspavati bebu za 13 minuta?

 

Pravilno spuštanje u četiri jednostavna koraka

 

1. Obratite pažnju na to kako spuštate bebu – važno je da je ne spuštate horizontalno, već tako da prvo stopala dodiruju podlogu.  
2. Ne stavljajte bebu u krevetac na leđa, već je nežno okrenite na bok.   
3. Kada spustite bebu, držite je malo duže rukama, ljuljajte, tapšite po guzi, kako bi čvršće zaspala u položaju u kojem se nalazi.  
4. Tek kada ste sigurni da beba čvrsto spava, lagano je okrenite u položaj u kojem obično spava i izvucite prvo jednu, pa drugu ruku.

1. Obratite pažnju na to kako spuštate bebu – važno je da je ne spuštate horizontalno, već tako da prvo stopala dodiruju podlogu.  

2. Ne stavljajte bebu u krevetac na leđa, već je nežno okrenite na bok.   

3. Kada spustite bebu, pridržavajte je malo duže rukama, ljuljajte, tapšite po guzi, kako bi čvršće zaspala u položaju u kojem se nalazi.  

4. Tek kada ste sigurni da beba čvrsto spava, lagano je okrenite u položaj u kojem obično spava i izvucite prvo jednu, pa drugu ruku.

 

Pogledajte video!


 

PROČITAJ JOŠ: Tablica spavanja - koliko sna je potrebno bebi?

 

Izvor: Instagram (@mamalinc) / Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 grešaka koje ne bih ponovila kao mama po...
Roditeljstvo je izazov, a novi roditelji su posebno podložni greškama.
9
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
"Stakleno zvono" nije štit
Najbolje se jača imuni sistem kod dece kada se izlože bakterijama koje kruže u porodici, jer stalnom sterilizacijom orga...
6
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
5





Prekretnice u razvoju deteta (od rođenja d...
Od momenta kada žena ostane u drugom stanju, roditelji stalno nešto iščekuju vezano za dete. Da osete pokrete u stomaku,...
Handling bebe - pravilno podizanje i spušt...
video
Roditelji nekada ne znaju kako se pravilno podiže i spušta mala beba. (slovenački video)



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here