|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Imati dete - svestan izbor ili sudbina?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 28.3.2017
Živimo u svetu u kome ništa nije sigurno - tradicija, navike, običaji, tehnologije, investicije i životne odluke ... su promenljive.
Ključne reči:

image
/11



Postoji međutim dilema u životu svake žene - u kom trenutku je vreme da se ima dete i da li će ikada doći takav trenutak.


5 žena različite starosti podelile su svoja iskustva o tome šta bi postavile na prvo mesto - karijeru ili majčinstvo, u zavisnosti od različitih faza života i od toga kako gledaju na materinstvo - kao na misiju ili obavezu.


Jenni, 39, dvoje dece: Trudnoća je u to vreme izgledala kao vrlo logičan sledeći korak u mom životu. Četiri prijateljice su bile trudne u isto vreme. To je bilo poput domino efekta. Iskreno, ja ne mislim da sam bila spremna da budem majka u tom trenutku. Čak sam osetila olakšanje kada sam morala da se vratim na posao, jer je majčinstvo za mene bila dosadna profesija. Sa mojim drugim detetom, mogu reći da sam znala šta radim. Ali u isto vreme nisam siguran da sam od onih žena koje su rođene da budu majke.


Lizi, 34, udovica sa detetom: Kada sam neplanirano zatrudnela sa 23 godine, radila sam 14 sati dnevno u Londonu i živela sa svojim dečkom. U isto vreme bilo me je sramota da priznam da sam trudna. Kada se Jai-a rodila, bili smo zaljubljeni u nju. Kasnije, međutim, njen otac razboleo se od neizlečive bolesti i umro. To je bio sa njenih 13 meseci i naša familija svela se samo na mene i nju. Kada je pogledam u oči, uvek vidim njenog oca, jako sam srećna što je imam. Ona je postala neka vrsta mog spasioca u životu.


Liz, 23: ja ne želim decu i nadam se da će svi prestati da mi govore da trebam da ih imam. Ja sam u potrazi za poslom, koji uključuje putovanja i ne mogu priuštiti da me neko čeka da se vratim sa još jednog putovanja. Iako društvo nameće, sada nemam želju da postanem majka.


Emili, 30, majka jednog deteta:  sa 18 mi je dijagnostikovana endometrioza i imala sam nekoliko operacija. pomirila sam se sa tim da nikada neću postati majka. Ali gle, čuda se dešavaju, u 27-oj sam zatrudnela! Sada moj sin ima tri godine i moj je najbolji prijatelj, ja sam presrećna!


Lindzi, 37, majka četvoro dece: Niko mi ne veruje kada kažem da nijedno od moje dece nije bila greška. Volim decu, pa čak i radim kao dadilja i našala čoveka koji ima iste želje kao i ja - mog muža! Svako od naše dece je bilo planirano i željeno, ja sam od onih žena koje doživljavaju majčinstvo kao misiju. Ne bih rekla da imamo mnogo novca - ali verujem da za dete, sve što je potrebno je da imate ljubav, da bi ga odgajili na pravi način.


Koja je vaša priča vezana za materinstvo i kakvo mišljenje delite?


Izvor: Ringeraja.mk

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
8
KAKO DA ODGOJITE SREĆNU BEBU
Vaša beba je srećna beba? Naučite ključne elemente osnovnih potreba, stimulacije i prilagođavanja. Otkrijte kako da podi...
5
5 stvari koje nisam smeo reći ženi nakon š...
Otac troje dece podelio je pet stvari za koje bi želeo da ih nikad nije rekao supruzi nakon što je rodila njihovo prvo d...
5
Blesave činjenice o bebama
Bebe su nešto najdivnije na ovom svetu. Meke, tople, mirišljave, neodoljive... Ali mnogo je stvari koje su vrlo čudne i ...
4





Reči koje svaka mama treba da čuje
Kada u porodicu uđe malo dete, koje zahteva veliku pažnju, menja se i partnerski odnos. Tata radi, a mama je sa bebom. K...
Kronova bolest i majčinstvo u četrdesetim,...
Bila sam u bolnici skoro mesec i po dana kada smo krenuli sa novim lekom. Ja počinjem da vršim pritisak na profesorku So...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here