|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako da rešavate neprijatne situacije sa svekrvom?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 15.4.2013
Prijatelje uvek možete da birate, ali od familije ne možete da pobegnete, a tu su na repertoaru napetost između snaje i svekrve gotovo normalna stvar. Ipak, ne znači da se problemi ne mogu rešiti - evo nekoliko saveta.

image
/11


 

Psiholog i porodična savetnica Terri Apter kaže da je najvažnije da iskreno kažete sve što vas smeta - u odnosu sa njegovom familijom. Ako drugače kuvate određeno jelo, a svekrva smatra da je njen način zdraviji, recite da se ne slažete s tim i da su takvi komentari nepotrebni. Pre nego što joj ljutito kažete mišljenje nemojte smetnuti s uma to da ona možda uopšte nije svesna svojih postupaka.

KADA STIŽU UNUCI
Vas to možda jako nervira, ali probajte da shvatite da se oni jako vesele ulogama bake i deke. Tu ne možete ništa i nemojte se nervirati, već im recite da znate za njihovu želju.

KAKO TRETIRAJU VAŠEG MUŽA
Ponekad majke tretiraju svoju decu kao da su još uvek mala, čak i kada su se odselila i imaju svoju porodicu. U tom slučaju verovatno vas smeta to što svekrva zove supruga na ručak iako zna da ste upravo ručali. Problemi najčešće iskrsnu kada je jedna osoba jako nametljiva, a druga osetljiva. Dakle većini žena smeta kada svekrve previše tetoše svoje sinove. Bez obzira na to što svekrva možda preteruje, razmislite zašto vam to toliko smeta i osećate se ugroženom zbog toga? Taj strah možete izgubiti ako shvatite da se svekrva boji gubitka odnosa i veze sa svojim sinom pa ponekad preteruje.

 

RODITELJI SE NE SLAŽU
Ako se vaši i njegovi roditelji ne slažu, nemojte forsirati zajednička okupljanja i druženja. Svako neka porazgovara sa svojim roditeljima - recite im da razumete to da nikada neće biti dobri prijatelji, ali i da to nije nikakav problem. Bez obzira što se ne slažu, mogu biti dovoljno civilizovani u situacijama u kojima se moraju videti.


SAVETI, SAVETI....
Neizbežni su, samo je pitanje koliko su česti i koliko mogu da vam koriste. Na svaki savet koji vam kažu možete reagovati rečenicom: "Hvala, dobra ideja."

Na taj način se ne obavezujete da ćete tako i uraditi, a nikoga nećete uvrediti.


NE POŠTUJU PRAVILA
Bake i deke često ne poštuju postavljena pravila o vaspitanju dece i tu se najčešće događaju neprijatne situacije. Ako ne poštuju vaša pravila i drugačije tretiraju decu, svekar i svekrva ili vaši roditelji šalju poruku da znaju bolje, a to potkopava vaš autoritet. Možda će vas poslušati ako im detaljno objasnite zašto postoje pravila i na koji su način najbolja za decu. U fokus stavite interes i brigu za decu.


PODELE OKO PRAZNIKA


Još jedan čest problem dogovor je kod koga ćete provesti praznike. Dogovorite se sa suprugom i jednostavno započnite sa svojim običajima pa se nijedna strana neće ljutiti ako odlučite da ostanete kod kuće za uskršni doručak. Odlučite li se za okupljanje u svojoj kući, bez griže savesti postavite svoje uslove. 

 

Izvor: www.blic.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tokom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti pr...
3
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
2
Svaki peti brak u Srbiji završi se razvodom
U Srbiji se broj zaključenih brakova u poslednjih 60 godina prepolovio, a danas se gotovo svaki peti zavši razvodom.
2





MOJ MUŽ NE VOLI JAVNO
Ljubav ne mora da bude glasna i javna da bi je svi videli, iako je u redu ako jeste.
Da li je našim roditeljima bilo lakše nego...
Prema nedavnom istraživanju, roditeljstvo 1980-ih i 1990-ih godina bilo je puno lakše za naše roditelje nego što je to z...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here