|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako motivisati đake da uče?

Novosti.rs, 22.5.2017
Pred kraj školske godine moraju da "zagreju stolicu", a oni žele da se igraju i da izlaze
Ključne reči:

image
/11


Posle uskršnjeg i prvomajskog mini raspusta đaci se po pravilu opuste i po povratku u klupe više razmišljaju o igri, a tinejdžeri o izlascima i planovima za letnji raspust, umesto o ocenama. A, baš u ovom periodu bi morali da "zagreju" stolicu, jer je do kraja školske godine ostalo malo, na šta ih stalno upozoravaju roditelji.


Da se roditeljska podsećanja ne bi "odmetnula" u kazne, motivišite svoje školarce umesto da ih grdite, jer ćete tako biti zadovoljniji i vi i oni. Stručnjaci predlažu nekoliko metoda:


* Pitajte ih da li im je neko gradivo teško i nejasno, pa ako jeste, pomozite im, umesto da im svakodnevno govorite da moraju da uče.

* Dok rade domaći, uđite s vremena na vreme u sobu da vidite kako im ide i nagradite ih omiljenim slatkišem ili jelom koje vole.

* Dogovorite se da napravite "kućni red", pa odredite vreme kada ćete zajedno biti vredni - oni neka tada uče, a vi se bavite poslovnim ili kućnim obavezama.

* Hrabrite ih da izdrže još samo malo i da ih posle toga čeka duuuug raspust, tokom kojeg će moći da se bezbrižno igraju i izlaze koliko god žele.



Izvor: novosti.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako naučiti svoje dete šta da radi ako se...
Ovo nije nešto što deci govorite samo jednom i to je to. Ovo je nešto na šta deca moraju stalno da se podsećaju.
7
Zvončići no.1
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
5
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
4
15. februar - svetski dan dece obolele od ...
Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka ( NURDOR ) će 15. februara 2014. od 13 časova u holu tržnog centra D...
4





“Uzmi knjigu malo, jesi li učio danas?”
Domaći zadatak „u zadnji čas“, učenje nekoliko lekcija za dan i „borba sa gradivom“ za sutrašnji test? Ako ste prepoznal...
Od "ne tucite decu" do toga da dec...
Deca nemaju graničnik dokle mogu da idu. Već je prisutna, ali nije vidljiva, to je agresija dece prema roditeljima. Deca...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here