|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Kolačići sa cimetom koji mame mirisom

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.1.2023
Zima miriše na... cimet. Da bi vaš dom mirisao na zimu, nisu vam potrebne specijalne arome, ali možete ispeći ukusne kolače. Savršen recept pronađite u nastavku.

image
Ukusni kolačići sa naglašenim ukusom cimeta. Foto: Freepik.com
/11


Izabrali smo za vas jednostavan recept pomoću koga ćete pripremiti ukusne kolačiće sa cimetom i ujedno dočarati opojan miris u svom domu.

 

Sastojci:

- 3 kašike belog šećera  

- 1 kašika mlevenog cimeta  

- 1 šolja smeđeg šećera  

- ½ šolje belog šećera  

- 1 šolja omekšalog putera  

- 2 jaja  

- 2 kašičice ekstrakta vanile 

- 2 ½ šolje brašna  

- ½ kašičice praška za pecivo  

- prstohvat soli

- 3 kašike belog šećera  

- 1 kašika mlevenog cimeta  

 

- 1 šolja smeđeg šećera  
- ½ šolje belog šećera  
- 1 šolja omekšalog putera  
- 2 jaja  
- 2 kašičice ekstrakta vanile 
 - 2 ½ šolje brašna  
- ½ kašičice praška za pecivo  
- prstohvat soli

Uputstvo za pripremu

Zagrejte rernu na 150 °C. Pomešajte 3 kašike šećera sa cimetom u šolji i ostavite na stranu.

Ručnim mikserom na najmanjoj brzini pomešajte smeđi šećer i ½ šolje belog šećera, zatim dodajte puter i mešajte dok ne dobijete zrnastu teksturu. Dodajte jaja i ekstrakt vanile i mešajte dok smesa ne postane glatka. 

U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte vlažnu mešavinu sastojaka i veoma lagano izmešajte, tek toliko da se sastojci sjedine.

Od testa formirajte loptice veličine oko 2 cm, pa svaku lopticu uvaljajte u mešavinu šećera i cimeta. Stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 18 do 20 minuta na 150°C.

Ohladite i poslužite.


Nakon pripreme kolača, definitivno zaslužujete čašu odličnog vina.

Prijatno i živeli!

 

Izvor: Sidera.si/Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

SEBAMED praznično darivanje na Ringeraji!
Praznici su pred vratima i tradicionalno, SEBAMED je za Ringerajce pripremio božićne poklone za celu porodicu!
7
CHEWY VITES daruje Ringerajce vrednim nagr...
Chewy Vites je za Ringerajce pripremio sjajne poklone za celu porodicu!
6
Praznična priča AVA Shopping Parka
Pozivamo sve posetioce da se pridruže i dožive čaroliju praznika, jer u AVA Shopping Parku Nova godina donosi isti oseća...
5
Božić, Božić blagi dan
Božić, Božić, blagi dan, Blagog Hrista rođendan, Božić, Božić, svetli dan, Sav svetlošću obasjan.
4





Detinjci, jedan u nizu najlepših praznika ...
Zašto treba da vežete svoju decu, šta to simbolizuje i šta će ona iz toga da nauče.
DANAS SU MATERICE, MAME SREĆAN VAM PRAZNIK!
Pravoslavni vernici danas obeležavaju Materice, veiliki hrišćanski praznik majki i žena, koji uvek pada u drugu nedelju ...



Anketa

Materinstvo


Da li Vas je strah od saznanja da ćete uskoro biti mama? Imate li sumnju - da li ću sve postići, primetiti, odregovati kako treba ...?

Ne,sigurna sam u sebe i svoje sposobnosti (68%)

Nisam razmišljala o tome (32%)


Ukupan broj glasova: 72

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here