|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kupanje tokom menstruacije - trikovi za opušteno leto

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 16.6.2023
Često se dešava da menstruaciju dobijemo baš tokom odmora. Ovo su trikovi kako da ove dane provedete opuštenije.

image
Najelegantnije rešenje je menstrualna šolja. Foto: Freepik.com
/11


Ako vas je menstruacija iznenadila tokom letnjeg odmora, to nije razlog da se ne kupate u moru. Ako ste pravilno pripremite i pratite određena bezbednosna uputstva, kupanje tokom menstruacije nije štetno po vaše zdravlje.


Ovo su trikovi kojih se pridržavajte i kupanje će biti opušteno uprkos menstruaciji:


1) Svaki put promenite kupaći kostim

Mokri kupaći kostimi mogu brzo da dovedu do upale bešike, genitalija ili bubrega, pa – posebno tokom menstruacije, kada je telo još više izloženo – odmah posle svakog kupanja zamenite mokri kupaći kostim suvim.


PROČITAJ JOŠ: Mame pišu - prvi ciklus posle porođaja


2) Promena tampona

Ako koristite tampon, obavezno ga menjajte posle svakog kupanja.


3) Elegantno rešenje

Jedno od elegantnijih rešenja je menstrualna šolja, koja postaje sve popularnija. Ne morate je prazniti posle svakog kupanja, jer će uglavnom trajati ceo dan (ako vam menstruacija nije preobilna).


4) Vrućina i PMS

Predmenstrualni sindrom može biti još izraženiji kada nastupi vrućina. Izbegavajte kofein, mleko, alkohol i gazirana pića, a suplementacija vitaminom E takođe bi trebalo da pomogne.


Menstrualna šolja je elegantnije rešenje

Menstrualne čaše su sve popularnije i sve je veći broj žena koje ih koriste. Dok smo ranije za kupanje koristili uglavnom tampone, sada se žene odlučuju za šolju.

 

Kako funkcionišu?

Kada se jednom postave u vaginu, stvaraju vakuum koji sprečava prolazak krvi izvan njih. Ukoliko ih redovno praznite i perete, mogu da se koriste više puta.

 

Prednosti šolje:

-   Ne treba je menjati posle svakog plivanja  

-   Izdrži ceo dan ako menstruacija nije preobimna

-   Nema dosadnih konaca između nogu  

-   Prijatna je vagini

-   Ne izaziva svrab i upalu


Ako prvi put koristite šolju, obratite pažnju na odabir prave veličine. Takođe je preporučljivo da je isprobate pre prvog odlaska na more da biste naučile da je pravilno stavite.
Ponekad voda može ući u menstrualnu čašu - ako je ne umetnete pravilno ili ako pomerate noge dok plivate. Ovo se dešava retko i nije razlog za uzbunu.

Ako prvi put koristite šolju, obratite pažnju na odabir prave veličine. Takođe je preporučljivo da je isprobate pre prvog odlaska na more kako bi ste se uvežbale da je pravilno stavite.


Ponekad voda može ući u menstrualnu čašu - ako je ne umetnete pravilno ili ako pomerate noge dok plivate. Ovo se dešava retko i nije razlog za uzbunu.

 

Izvor: Ringaraja.net

 

PROČITAJ JOŠ: Dojenje i menstruacija

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ne želiš da vidiš svog unuka? Da čuješ kak...
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...
3
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
2
Svaki peti brak u Srbiji završi se razvodom
U Srbiji se broj zaključenih brakova u poslednjih 60 godina prepolovio, a danas se gotovo svaki peti zavši razvodom.
2





Hotel Ramonda - za najlepše porodične uspo...
„Nijedna planina i nijedan planinski vrh u Srbiji ne čine toliko dubok utisak na promatrača kao Rtanj sa Šiljkom. U njem...
Moja priča o čudesnom hotelu Ramonda
Ovo je hotel koji potpuno obara s' nogu, hotel u kome niste "samo" gost, već čovek - uvek dobrodošao. Hotel u kome je ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here