|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Lepa imena za devojčice rođene u decembru i januaru

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 28.12.2022
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga imena za zimsku bebu.

image
Zimske bebe donose posebnu radost porodici za vreme praznika. Foto: Freepik.com
/11


Posebno veselje porodici donose bebe rođene u decembru i januaru, jer je ovo vreme praznika, porodičnih trenutaka i druženja. Ovi praznični meseci su još radosniji, kada u porodicu stigne nova beba. Ako i vi očekujete bebu tokom ovih meseci, a još se niste odlučili za ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga ženskih imena za bebe rođene zimi.


Roditelji često biraju ova ženska imena za devojčice rođene u decembru ili januaru, jer imaju veoma lepo značenje. Nežne su kao pahulje, ali pogodne za hrabre i borbene devojčice.


PROČITAJ JOŠ: Pet NAJLEPŠIH IMENA ZA DEČAKE od samo tri slova

 

Snežana/Snježana

Ovo ime je divna asocijacija na sneg i zimu. Devojčica koja nosi ovo ime biće snažna i postojana kao zima, ali u isto vreme nežna kao pahulja.


Nikolina/Nikolija

Žensko ime koje je na našim prostorima veoma popularno poslednjih godina. Kao i muško ime Nikola, izvedeno je od dve reči – „nike“ sa značenjem "pobeda"; "osvajanje"; uspeh; i reči „laos“, što znači "narod"; "svet"; "ljudi"; "čovek".


Hristina/Kristina

Poreklom je iz staro-grčkog jezika, i smatra se da potiče od grčke reči “Christós”, a koja ima značenje – "hrišćanin"; "kršten"; "koji veruje u Boga". Takođe, grčka reč "hristiános" znači pomazan i pomazanik, pa ime Kristina znači i "ona koja je pomazana".

 

Andrijana

Smatra se da je poreklo imena Andrijana iz grčkog ili pak iz staro-slovenskog jezika, i da u originalu potiče od muškog imena „Andrej“ i/ili „Andrija“.

Ime Adrijana znači "žena koja je hrabra i borbena", "ona koja je jaka i samostalna", ili "žena velike snage i sposobnosti".


PROČITAJ JOŠ: Popularna ruska imena za bebe i njihovo značenje


Numerološki najpogodnija imena za januarske devojčice

Pošto januarom vlada broj 1, prema numerolozima, najbolji izbor je ime koje počinje slovima A, J, S ili Š. Među imenima koja su veoma pogodna za zimske bebe i povezana su sa energijom broja 1 i imaju snažno značenje su sledeća:

Saša znači "pomoćnik"

Sara "princeza"

Ana "svetlost, ljupkost, milost i dobrota"

Jasna znači "sjajna i slavna".

 

Izvor: Ringaraja.net


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
Kupanje bebe - lep događaj za celu porodicu
Kupanje umiruje bebu, pravi joj ritual – beba vremenom nauči da posle kupanja treba duže da spava. Mnoga deca uživaju u ...
5
Moja priča: "Kupanje naš porodični rit...
Pozivamo vas da nam ispričate priču: Kupanje bebe, naš porodični ritual, i ne štedite na emocijama!
4
Od 1. januara POVEĆAN RODITELJSKI DODATAK
Iznosi roditeljskog dodatka i paušala za nabavku opreme za dete, cenzus za ostvarivanje prava na dečiji dodatak i iznos ...
3





Rođeni smo da se smejemo!
Naučnici tvrde da bebe znaju da se smeju čim se rode, dok se plakanje uči.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



Anketa

Leto!
tekilica

Cime sredjujete svoje telo?

depilacija voskom (27%)

epilatorom (25%)

brijacem (41%)

necim drugim (6%)


Ukupan broj glasova: 63

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here