|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

MAMA, BOLI ME GRLO ...

Dr Mirjana Mišić, 22.11.2013
Na našem tržištu postoji veliki broj preparata sa ekstraktom propolisa ali je jako bitno da propolis ekstrakt bude visoko prečišćen, bez alkohola, devoskiran, standardizovan na galagin (aktivna komponenta iz propolisa) i bez neoclaridan diterpena (hepatotoksičan). Jedino ovakav ekstrakt propolisa može se bezbedno i efikasno koristiti u terapiji otklanjanja neprijatnih simptoma (bol, crvenilo grla, otežano gutanje...).

image
/11


U jesenjem i zimskom periodu sluznica gornjih disajnih puteva (nosa, grla i usta) najpodložnija je upalama (virusnim ili bakterijskim) a manifestuje se crvenilom grla, suvoćom, bolom prilikom gutanja, kašljucanjem, promuklošću. 

Hladni dani i boravak u kolektivu pogoduju širenju virusa među decom i povećavaju učestalost pojave ovih neprijatnih simptoma koja je uobičajena kod PREHLADA, UPALA GRLA, UPALA KRAJNIKA, GRIPA... Ovi neprijatni simptomi dovode do otežanog gutanja a samim tim posledično dolazi do slabijeg unosa hrane kod obolele dece. Jedan od najčešćih uzroka pojave ovih simptoma je PREHLADA-NAZEB. 

Predškolsko dete ima od pet do osam nazeba godišnje koji traju od sedam do devet dana. Uz zapušen nosić i disanje na usta suši se sluzokoža ždrela - grla i dolazi do suvog nadraženog grla i kašljucanja. Prehlade su najčešče izazvane virusima (rinovirusi, adeno virusi...) a svaki virus koji zahvati sluzokožu nosa, zahvatiće i sluzokožu usne duplje i ždrela.



 

KAKO POMOĆI NAŠIM NAJMLAĐIMA ?


 

Pre svega detetu treba pomoći da nesmetano diše na nos (češće čišćenje nosa, ispiranje sa fiziološkim rastvorom) kao i dosta toplih napitaka i odgovarajuće kašaste hrane koja se lako guta.

 

Antibiotska terapija u lečenju prehlada nije adekvatna jer antibiotici ne deluju na viruse pa se preporučuje alternativna terapija (Herbalna i Api terapija) koja brzo, efikasno i bezbedno može ublažiti ove neprijatne simptome a naročito je pogodna za primenu u dečijem uzrastu.


Kao najpoznatiji predstavnik api terapije i najkorisniji u tu svrhu se već dugo godina koristi prečišćeni ekstrakt propolisa koji dokazano poseduje  antinflamatorno dejstvo (smanjuje crvenilo - upalu), antimikrobno i antifungicidno dejstvo (sprečava rast bakterija i gljivica), antivirusno dejstvo, pospešuje zarašćivanje rana – oštećena sluzokoža (afte) i umanjuje bol prilikom gutanja.

Na našem tržištu postoji veliki broj preparata sa ekstraktom propolisa ali je jako bitno da propolis ekstrakt bude visoko prečišćen, bez alkohola, devoskiran, standardizovan na galagin - (aktivna komponenta iz propolisa) i bez neoclaridan diterpena (hepatotoksičan). Jedino ovakav ekstrakt propolisa može se bezbedno i efikasno koristiti u terapiji otklanjanja neprijatnih simptoma (bol, crvenilo grla, otežano gutanje...).

Takođe, oboleloj deci se preporučuje uzimanje  dosta toplih napitaka – čajeva (herbalna terapija ) Žalfije, Timijana, Kamilice da bi se što pre obnovila oštećena sluzokoža grla i umanjio bol prilikom gutanja, te na taj način pomoglo malom bolesniku da što pre ozdravi. 


 

Autor: Dr Mirjana Mišić



APIS GOLA oralni sprej,20ml, dodatak ishrani 

Dodatak ishrani za decu sa sokom acerole, ekstraktom propolisa, etarskim uljem žalfije i timijana koji doprinosi umirivanju iritirane sluzokože grla. Timijan doprinosi umirivanju iritirane sluzokože grla. Žalfija doprinosi prirodnoj odbrani organizma

apis gola

 

  Saznajte više ...

   



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
11
Mali konjanik
Autor: Jovan Jovanović Zmaj, Peva: Dečiji hor Kolibri
6
Išli smo u Afriku
Autori: Minja Subota, Ljubivoje Ršumović, Peva: Manda
6
Razbole se lisica
Autor: Minja Subota, Peva: Minja Subota
5





MAME KAŽU: Uz APPETITO MEDU, deca bolje jedu
Brojni su razlozi zbog kojih deca odbijaju da jedu. Neka postaju probirljiva posle nekih infekcija, naročito onih koje s...
PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here