|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Najkorisniji u svrhu terapije grla, kada ono zagrebe, je prečišćeni ekstrakt propolisa koji dokazano poseduje antinflamatorno dejstvo (smanjuje crvenilo - upalu), antimikrobno i antifungicidno dejstvo (sprečava rast bakterija i gljivica), antivirusno dejstvo, pospešuje zarašćivanje rana – oštećena sluzokoža (afte) i umanjuje bol prilikom gutanja.

image
Antibiotici ne deluju na viruse, pa se preporučuje alternativna terapija koja će brzo ublažiti ove neprijatne simptome, i koja je, što je važno, pogodna za primenu u dečijem uzrastu. Foto: Freepik.com
/11


 

Ukoliko kao i ja imate mališane koji idu u vrtić, sigurno znate da period virusnih infekcija uveliko traje, završen je zimski raspust, mališani su se vratili u kolektive. Šta li nas čeka...

Podaci kažu da predškolsko dete ima od pet do osam nazeba godišnje koji traju od sedam do devet dana. Da li znate još i da postoji preko 200 virusa koji izazivaju infekcije gornjih disajnih puteva? Uz zapušen nosić i disanje na usta suši se sluzokoža ždrela - grla i dolazi do suvog bolnog, nadraženog grla i kašljucanja.

Kako bi se dete zaštitilo od infekcija preporučuje se pravovremeno i kontinuirano jačanje imuniteta. Dobar san, kvalitetna i zdrava ishrana i fizička aktivnost jesu temelji za razvoj jakog imuniteta kod dece. Takođe savetuje se i češće čišćenje nosa, ispiranje sa fiziološkim rastvorom, kako bi se detetu pomoglo da nesmetano diše na nos. Verujem da sve ovo većina nas roditelja zna i primenjuje.

Međutim, verujem da isto tako znate, da i pored sveg truda koji mi kao roditelji ulažemo, virusima nije lako pobeći. Onda slede noći bez spavanja, mališani slabo jedu, oni izostaju iz vrtića, mi sa posla ...

Moji klinci recimo nisu skloni upalama uha, stomačni virusi ih uglavnom zaobiđu, pa ćak i boginje kada je cela grupa imala, oni nisu, ali zato, grlo nam je slaba tačka. Ako se pojavi neki virus, nema šanse da ga izbegnu, i grlo neizostavno odreaguje.

U nastavku: šta sam naučila i zaključila, tokom mog (nažalost) bogatog dugogodišnjeg iskustva borbe sa nevidljivim - kako i šta činiti, ako se požale na bol u grlu. A iste metode mogu reći primenjujem, i u slučaju da supruga i mene krene da boli ili grebe grlo.

Antibiotska terapija u lečenju prehlada nije adekvatna jer antibiotici ne deluju na viruse, pa se preporučuje alternativna terapija koja će brzo ublažiti ove neprijatne simptome, i koja je, što je važno, pogodna za primenu u dečijem uzrastu.

Najkorisniji u svrhu terapije grla, kada ono zagrebe, je prečišćeni ekstrakt propolisa koji dokazano poseduje antinflamatorno dejstvo (smanjuje crvenilo - upalu), antimikrobno i antifungicidno dejstvo (sprečava rast bakterija i gljivica), antivirusno dejstvo, pospešuje zarašćivanje rana – oštećena sluzokoža (afte) i umanjuje bol prilikom gutanja.


Zato, kada osete bol i grebuckanje u grlu, a na sreću već su dovoljno veliki da znaju da prijave čim osete simptome, sami već znaju šta im je činiti - mamaaa, daj nam lek sa meeedoom, kako oni zovu propolis. Vrlo prijatnog je ukusa te nema više ubeđivanja, a odlično znaju da će im APIS GOLA brzo pomoći. Sprej prsnemo u pravcu grla (pritisnemo mlaznicu dva puta), i vrlo brzo osete olakšanje, grlo prestaje da bolucka, grebe. Postupak ponovimo nekoliko puta u toku dana, prema uputstvu, a u zavisnosti od uzrasta deteta.


Još jedna situacija u kojoj nam APIS GOLA jako pomaže, su afte, kojima sam lično vrlo sklona. Afte u ustima predstavljaju ranice bele boje koje su jako, jako, bolne na dodir, i kada se pojave, vrlo otežavaju ishranu i govor. Tada mi APIS GOLA priskače u pomoć, naprskam je nekoliko puta dnevno, i prosto osetim kako mi dezinfikuje sluzokožu usta, sprečavajući rast bakterija i gljivica, a istovremeno ubrzava zarastanje rana.


APIS GOLA je moram reći proizvod koji sa velikim poverenjem koristimo porodično svi, već više od decenije, a koristila sam ga i u trudnoći zbog upale grla jer to je bio jedini preparat koji je prirodan i koji sam smela da koristim. Neizostavni je deo naše kućne apoteke, a i naš verni saputnik na porodičnim putovanjima.

Mama nezaustavljivog dvojca



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
11
Biologija za 8. razred: o majmunima homose...
U uvodu pomenute lekcije se navodi da se pol i rod ne moraju nužno podudarati kod svake osobe, a objašnjavaju se i pojmo...
8
VAŽNO: Šta raditi ako pronađete dete koje ...
U nastavku teksta pronađite savete, na koji način možete pružiti pomoć izgubljenom detetu.
6
Upis u osnovnu školu
Upis deteta u školu je obaveza svakog roditelja ili staratelja koju je dužan da ispuni najkasnije do 31 maja kalendarske...
6





IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here