|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

MAME SAVETUJU: kako smiriti kašalj kod dece

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.1.2022
Statistika pokazuje da predškolsko dete ima 5-8 prehlada u toku godine sa prosečnim trajanjem od 8-9 dana, što znači da je kašalj prisutan najmanje 60 dana godišnje.

image
Preporučuje se upotreba složenih biljnih sirupa koji sadrže veći broj različitih biljnih ekstrakata.
/11


Svake godine dolaskom hladnijeg vremena tj. jesenjih i zimskih dana, a posebno ove godine usled epidemije koronavirusa, više vremena provodimo u zatvorenom prostoru, uz boravak dece u kolektivu... sve to povećava mogućnost lakšeg širenja virusnih infekcija a naročito među dečijom populacijom. Takođe, dolaskom hladnijeg vremena sluznica gornjih disajnih puteva (nosa, grla i usta) najpodložnija je upalama (virusnim ili bakterijskim).


Kašalj je odbrambeni refleksni mehanizam, veoma koristan, jer dete kašljem pokušava da eliminiše višak sekreta iz disajnih puteva. U najvećem broju slučajeva, deca kašlju zbog slivanja sekreta iz gornjih disajnih puteva koji se javlja usled akutne virusne infekcije.


Statistika pokazuje da predškolsko dete ima 5-8 prehlada u toku godine sa prosečnim trajanjem od 8-9 dana, što znači da je kašalj prisutan najmanje 60 dana godišnje.


Kada dete dobije respiratorni infekt, počinje sa suvim kašljem, a nakon par dana javlja se vlažni kašalj. Mala deca gutaju sekret, tek iza 5. godine nauče da ga iskašlju.

 

KAKO POMOĆI NAŠIM NAJMLAĐIMA?

Vrlo je teško odrediti kako dete kašlje i koji sirup primeniti u određenom trenutku. U tu svrhu se koriste najčešće biljni sirupi sa ekstraktima (Timijana, Bokvice, Smilja, Bora...) koji razmekšavaju gusti sekret i olakšavaju iskašljavanje a takođe opuštaju glatke mišiće bronhija i olakšavaju disanje. Zbog toga što su prirodni, bezbedni i prijatnog ukusa naročito se preporučuju za dečiji uzrast.


Međutim, na našem tržištu su uglavnom prisutni monokomponentni biljni sirupi koji ne mogu da reše u potpunosti ovaj složeni kataralni proces, pa dete još uvek kašlje. Zbog toga se preporučuje upotreba složenih biljnih sirupa koji sadrže veći broj različitih biljnih ekstrakata koji mogu efikasno pokriti sve faze kataralnog procesa (od nadražajne faze, inflamacije pa do produktivne faze).


Pored toga savetuje se uzimanje više tečnosti - toplih napitaka da bi se razmekšao gusti sekret, češće čišćenje nosa i ispiranje nosa fiziološkim rastvorom da bi se olakšalo disanje.


Mame na Ringeraji pišu svoja iskustva sa Broncamil sirupom i dele sa nama na koji način je pomogao njima i/ili članovima porodice. Iskustva mama nam govore da je Broncamil postao omiljeni i neizostavni član svake porodične apoteke. Jedan deo mnogobrojnih pozitivnih iskustava mama objedinili smo na jednom mestu, i sa ponosom ih delimo putem ovog teksta.


Mama Marija iz Kruševca

Sve pohvale za Broncamil, jedan po jedan, svi Pharmalife proizvodi doneli su nam samo pozitivna iskustva.
Skoro ceo januar od prenesene infekcije, kašalj ga je mučio celog meseca pa i koji dan duže. Uz standardni pristup, konzervativnog lečenja, rešila sam da Broncamil sirup ineteziviram i dam po predlogu sa uputstva. Nakon treće doze, potpuno zreo produktivan kašalj mi je parao uši, ali bez neprijatnog krkljanja u grudima koje se čulo pre pocetka korišćenja sirupa. Mališa je mirisao na timijan i eukaliptus, nije okretao glavu od šprica, uzimao ga i smejao se.
Hvala Pharmalife.


Mama Jelena iz Novog Sada

Naš favorit je Broncamil sirup, ne znamo da li je ukusniji ili delotvorniji, ublažava kašalj, uvek ga imamo u kući. Posebno nam se dopada što umiruje suv, nadražajni i dosadni kašalj. Naša velika preporuka za njega. Uz inhalacije, ništa nam drugo ne treba.



Mama Mila iz Beograda

Koristimo dugo Pharmalife proizvode i odlični su!
Trenutno ovih dana mažem 2-godišnjoj devojčici Fitobalm. Obožava da se macka, čak i sama traži. Dosta joj pomogne da otvori bronhije kako bi sekret lakše izašao.
Često joj se nazalni sekret spušta na pluća (imala je upalu pluća pre par meseci) ili uho, zato moramo uvek da imamo pored Fitobalma i Broncamil , koji pije već u.nadražajnoj fazi kada ima jak i suv kašalj...


Mama Violeta iz Niša

Za Pharmalife proizvode sam saznala od izabranog pedijatra mog deteta. Moram naglasiti da 100% verujem svom izabranom pedijatru, uvek je postavljala prave dijagnoze i uvek prepisivala preparate koji su pomagali mom detetu. Broncamil je pio 3 puta do sad, jako je prijatnog ukusa i jako je pozitivno delovao na prestanak kašlja. Posebno je od značaja što je sve na biljnoj bazi te provereno i bez trunke sumnje sve proizvode dajem mom detetu, i naravno preporučujem drugim majkama.


Mama Jovana iz Novog Sada

Uz Broncamil, Apis Golu i Fitobalm jaka prehlada je nestala bukvalno za 3 dana. Sve zajedno smo ih koristili po preporuci pedijatra, koja nam je savetovala da Fitobalm mažemo češće bez bojazni jer je sve na prirodnoj bazi (baš nas je jaka prehlada strefila nakon povratka sa mora i nagle promene temperature). Doktorka nam je savetovala i da, kada prođe prehlada, krenemo sa Imuno sirupom - kaze preventivno. Citiram je: ,,Sa Pharmalife sigurno nećete pogrešiti"...

Mama Nada iz Valjeva

Mi smo prvi put koristili Pharmalife proizvode u oktobru,kada nas je RR obradovala paketom proizvoda. I verujte mi,oduševili smo se. Žao mi je što ih nismo isprobali ranije. Imunno su pile kad su bile prehlađene, a planiram da ga počnem davati starijoj (4,5 god.)koja će u septembru krenuti u vrtić. Broncamil trenutno pijemo pošto obe kašlju a baš im pomaže, kao što se i ranije pokazalo,smiruje suv i nadražajni kašalj za nekoliko dana. Sirup miriše divno i obe devojčice vole njegov ukus,uvek traže još


Mama Bojana iz Kruševca

Broncamil sirup po preporuci doktora rešila sam da probam i verovali ili ne njemu je kašalj prestao posle drugog dana korišćenja. Davala sam mu tri puta dnevno po supenu kašiku i kašalj se već prvog dana malo smirio i prskala sam mu grlo Apis Golom, što mu je zaista pomoglo...I zato želim od sveg srca da zahvalim svima koji su napravili ovaj sirup i sve Pharmalife proizvode.


 

Mama Maja iz Niša

Od nas preporuke za preparate Broncamil, Fitobalm i Apis gola. Ovaj trojac je savršen pri svakoj prehladi. Naša dva dečaka već znaju da čim počne kašljucanje traze "lek sa mecom". Broncamil je prijatnog ukusa i nema vise ubeđivanja da bi se sirup popio, čak i kada je jedan bolestan, drugi obavezno traži da i on popije Mecu. Onda se dovijamo na razne načine, sipamo malo sokića...
Fitobalm nam je uvek pri ruci pred spavanje i zaista lakše dišu i mirnije spavaju. Ali ono što je sigurno jeste da su se kod nas ova tri preparata u kombinaciji pokazala kao najbolji izbor za našu decu u borbi protiv kašlja i zapušenog nosića.



Mama Isidora iz Novog Sada

Broncamil je odličan sirup, sin pije od pre 2 dana i prolazi ga kašalj, inače je sa ostalim sirupima kašljao i po 2 nedelje, uz Broncamil prođe za sve a par dana
I ja ga pijem sada, svi smo bolesni tako da se uz Pharmalife proizvode brzo i uspešno lečimo.


 

Mama Tamara iz Bariča

Bili smo zdravi i jaki sve dok nismo morali da krenemo u vrtić, Odmah smo počeli sa prehladama, virusima i svaka prehladica se završavala sa puno kašlja, slinica i na kraju inhalacijama. Mama je opet potražila pomoć kod Pharmalife. Uz punooooo voća i povrća , mama je lečila kašalj sa Broncamilom jer je jedini on pomagao da se izbaci sav sekret, a i ukus je superiška pa nije bio problem Debelicu naterati da popije.



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
23
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
9
Razbili ste živin toplomer!!!
Nije neobično da se dete poigra toplomerom, koji lako puca kada padne na tvrdu podlogu. Tu obično nastane panika ako se ...
6
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
6





Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
Vaške i svrab, kako ih prepoznati i kako i...
Ako se otkriju vaške, ne treba zaboraviti da i drugi ukućani mogu imati parazite i zaraziti druge, a pranje kose šampono...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here