|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

MERE U VRTIĆIMA: Roditeljima stigao dopis

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.8.2021
Roditeljima pojedinih predškolskih ustanova stigao je ovaj dopis, evo koja su pravila.

image
Zbog pogoršavanja epidemiološke situacije, povratka većeg broja dece i zaposlenih sa godišnjih odmora, prijema novoupisane dece, ponovo se uvode ranije mere. (Foto: Freepik)
/11


 

U pojedinim beogradskim vrtićima roditelji i zaposleni obavešteni su o novim pravilima koja važe prilikom dovođenja dece.

Tako se, posle pauze od svega nešto više od mesec dana, ponovo uvodi obavezno merenje temperature dece i roditelja pri dolasku, kao i dovođenje dece isključivo u dva termina.

"Zbog pogoršavanja epidemiološke situacije, povratka većeg broja dece i zaposlenih sa godišnjih odmora, prijema novoupisane dece, ponovo se uvodi vremenski ograničen prijem dece u jutarnjim satima", navodi se u dopusu u koji je "Beograd na Blic" imao uvid, a odnosi se na roditelje i zaposlene u predškolskim ustanovama na Starom gradu.

Prvi jutarnji termin, tako je, ponovo od 6 do 8.15, a drugi od 9.30 do 10 časova.

Maska obavezna

Kako se navodi dalje, jutarnji prijem sprovodi medicinska sestra na preventivi, a roditelji su u obavezi da pravilno nose zaštitne maske preko usta i nosa sve vreme u zatvorenom prostoru.

Takođe, u vrtićima je obavezno postavljenje i korišćenje dezobarijere, dezinfekcija ruku roditelja i zaposlenih alkoholom, kao i merenje telesne temperature deci i odraslima.

Merenje temperature i dežurstvo na ulaznim vratima sprovodi medicinska sestra, ali, kako se navodi dalje u dopisu zaposlenima u predškolskim ustanovama, može biti i drugačije organizovano, važno je samo da se mere poštuju.

Roditelji se mole da obaveste zaposlene u vrtićima o zdrvstvenom stanju deteta dok je kod kuće, kako se navodi, "najbrže moguće".

Maska nije obavezna za vakcinisane zaposlene

Kompletno vakcinisani zaposleni uz potvrdu mogu da rade bez maske u zatvorenom prostoru, osim kuhinjskog osoblja, ali je, piše u dopisu, "preporuka da stave masku svaki put kada su u bliskom kontaktu sa drugom osobom".

"Molimo sve nevakcinisane zaposlene, kao i roditelje dece, da preispitaju svoj stav i vakcinišu se jednom od ponuđenih vakcina, kako bismo postigli normu kolektvnog imuniteta", piše u dopisu.


Izvor: Blic.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Majkama su draže ćerke, a očevima sinovi?
Istraživači su dali odgovor na večito pitanje “da li roditelji imaju svog miljenika među decom”.
6
25 najlepših citata o sestrama
Veliko je bogatstvo kada imaš sestru. Bilo da je starija ili mlađa, ona je tvoja najbolja prijateljica do kraja života. ...
6
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
4
Careva kći i svinjarče
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
4





Jedna od najtežih odluka roditelja je IZBO...
Privatni ili državni, starija ili mlađa vaspitačica, velika ili mala grupa, sve su to dileme koje muče roditelje kada up...
U VRTIĆIMA MALI BROJ DECE?
Dolaznost dece je mala, pa nam je to sačuvalo povoljnu epidemiološku situaciju u vrtićima.



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Kad se beba rodi
dzepna venerica

Da li je bolje kada se beba rodi da mladi bracni par bude sam i da se sami snalaze ili treba da zive zajedno sa njenom mamom/njegovom tashtom?

Treba da zive sami (66%)

Treba da zive sa mamom/tashtom (1%)

Pa naravno da treba da zive sami, ovo je 21 vek! (18%)

Treba u pocetku da budu sa majkom/tashtom, zbog pomoci oko bebe (15%)


Ukupan broj glasova: 139

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here