|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Mleko, jaja i kikiriki do prvog rođendana

Novosti.rs, 7.8.2017
Postoji veza između ishrane i razvoja alergija. Ako se odlaže uvođenje u jelovnik namirnica koje se svrstavaju među alergene rizik od alergija se povećava
Ključne reči:

image
/11


Deca koja nisu probala kravlje mleko pre napunjene godine imaju skoro četiri puta veći rizik da postanu alergična na njega u kasnijem periodu, pokazuju najnovija istraživanja. Kada su u pitanju jaja i kikiriki, rizik je duplo veći.


Iako se ove namirnice godinama svrstavaju u nutritivne alergene, stručnjaci smatraju da odlaganje njihovog uvođenja u ishranu deteta donosi više štete nego koristi. Izbegavanje zapravo povećava rizik za razvijanje alergija, stoga - što pre se uvedu u ishranu u malim količinama, šanse za razvijanje alergije su manje.

- Studija o povezanosti namirnica koje dajemo detetu i riziku od razvoja alergije pokazala je da je rano uvođenje jaja u ishranu dece do godinu dana korisno, jer smanjuje verovatnoću razvoja preosetljivosti na bilo koji od tri alergena: jaja, mleko ili kikiriki - rekao je doktor Maksvel Trn.


Na osnovu istraživanja sprovedenog u više od 2.100 kanadskih porodica, otkriveno je da većina roditelja zaista odlaže uvođenje ovih namirnica iz straha od neželjene reakcije. Istovremeno, jedno od 50 dece pati od alergije, što znači da ta pojava dostiže nivo epidemije.

Pojedini stručnjaci idu i korak dalje, tvrdeći da izbegavanje ove tri namirnice povećava rizik od astme, ekcema i alergijskog rinitisa u kasnijem dobu.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Trikovi mama koje su uspešno izgubile kilo...
U PRVIM nedeljama nakon porođaja mame se trebaju odmarati i potpuno posvetiti svojoj deci.
6
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
5
Trogodišnjaci se plaše mraka
Često mališane plaši nešto što je za odraslu osoba čista besmislica. Ni u kom slučaju ne smete da pokažete detetu da nje...
4
Šta nam bebe pokazuju svojim govorom tela?
Bebe nam govorom svog tela poručuju i više nego dovoljno da ih bolje razumemo!
4





Zdravstveni problemi nedonoščadi
Prevremeno rođene bebe, manje su po konstituciji i težini, i mogu imati zdravstvenih problema.
Dr Raičević: Male bebe NEMAJU ŠTA da traže...
Doktor Jovan Raičević, pedijatar koji živi i radi u Kotoru, podelio je jedan vrlo važan savet sa roditeljima koji ga pra...



Anketa

Kilaza jednogodisnjaka
Admin

Dete od godinu dana treba da utrostruci pododjanu tezinu. Vasa beba:

je imala par kila manje (17%)

je dostigla tu vrednost (54%)

je imala par kila vise (25%)

je imala mnogo vise (4%)


Ukupan broj glasova: 72

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here