|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Organsko mleko ima više zdravih masti od običnog

Blic online (www.blic.rs), 18.1.2011
Organsko mleko je neuporedivo zdravije od običnog i to upravo zbog toga što ima manje štetnih masti nego obično mleko koje svakodnevno kupujemo. To je bio rezultat istraživanja koje su naučnici vodili dve godine.

image
/11


 

Naime, u tom periodu su se bavili upoređivanjem sadržaja masti u 22 različite vrste mleka koje se prodaju u supermarketima, a svi rezultati su ukazivali na to da se organsko mleko nalazi na vrhu lestvice kada je kvalitet i zdravlje u pitanju.

 

Ono što su testovi pokazali je da su nivoi poluzasićenih masnih kiselina, odnosno zdravih masti koje su zaslužne za povećanje snage srca i tela, u organskom mleku bili viši i za 60 procenata.

 

Do ovoga dolazi jer ove krave jedu veliku količinu trave što dovodi do hranljivijeg mleka.

 

Istraživači koji su analizirali različite vrste mleka pune dve godine zaključili su da, iako je ukupan procenat masti bio sličan u svim vrstama mleka, one organske su imale neuporedivo više zdravih masti.

 

Stručnjaci su bili iznenađeni što vide očiglednu razliku kod uobičajenih vrsta koje su često skuplje, ali ne obavezno i bolje.

 

Kako objašnjavaju, brendovi koji promovišu svoje krave kao zdrave i koje pasu na pašnjacima u stvari prodaju mleko krava koje se gaje na posebnim farmama koje se slabo oslanjaju na travu kao izvor hrane.

 

18. januar 2011.
Kompletan tekst pročitajte na www.blic.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Nadutost – prolazna pojava ili ozbiljan pr...
Da li ste ikada osetili neprijatnu nadutost ili imali problema sa viškom gasova u stomaku?
28
Kolagen: Mamino tajno oružje!
Kolagen je najzastupljeniji protein koji se nalazi u našim kostima, mišićima, tetivama, ligamentima, koži i hrskavici. M...
6
Šta treba znati o Papanikolau testu?
Zašto je važan Papanikolau test?Koliko često je potrebno raditi ga?
4
U Rumuniji je od morbila umrlo 17 dece
Sedamnaestoro dece umrlo je od boginja u Rumuniji od septembra prošle godine, dok je više hiljada obolelo od te izrazito...
3





OVAS - MNOGO VIŠE OD CELOG ZRNA
Konzumiranje žitarica od celog zrna smanjuje rizik za razvoj hroničnih, srčanih, kao i šećerne bolesti
Bolesti kao posledica nepravilne ishrane
Zdrava i pravilna ishrana jedan je od osnovnih problema današnjice. Ljudi su nesvesni svakodnevnog izlaganja organizma n...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here