|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Perla stil - beskonačna igra perli

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 13.2.2018
Perla still je drugi naziv za ručno rađen nakit od akrilnih, staklenih i kristalnih perli i poludragog kamenja.

image
/11


Pleten sa ljubavlju, ručno izrađen, Perla stil nakit nudi širok dijapazon u kome će svako pronaći neki komad za sebe. O ljubavi prema ručnom radu, neprolaznosti pojedinih modela i prepoznatljivosti Perla stil nakita, razgovarali smo sa Natašom, autorkom svakog od ovih predivnih umetničkih dela.


  • Draga Nataša, recite nam nešto o sebi, i vašoj odluci da počnete sa izradom nakita

Moje interesovanje za nakit je počelo pre nekoliko godina, sasvim slučajno, kada mi je prijateljica dala ideju i savet kako da izađem iz "krizne" situacije. Kao diplomirani inženjer ostala sam bez posla, a umetnost uopšte volim čitavog života. Dugo godina sam radila  u jednoj privatnoj galeriji, gde je poseban naglasak bio na unikatnim, originalnim, ručno pravljenim radovima, i uživala sam. Kada spojite sve to, čini mi se da je bilo neminovno da i sama pokusam nešto da napravim. Detalji su me oduvek posebno fascinirali, pa je tako izbor pao na nakit, koji bi se razlikovao od onoga što većina može da ponudi.


  • Gde pronalazite inspiraciju za izradu nakita, da li se vodite trenutnim trendovima?

Inspiraciju pronalazim u skoro svemu što me okružuje. Ideje mogu da dođu u bilo kojoj situaciji u kojoj mi je duh ispunjen... boravak u prostoru oplemenjenom slikama, pročitana knjiga, muzika, ljudi koji imaju harizmu, pa im "baš taj detalj nakita nedostaje", istorija, kultura... Trendove ne pratim toliko, uvek mi je bilo lepše videti nekog ko zaista ima svoj "personality". Ali kupcima uvek izlazim u susret sa željama, bilo da je trend ili ne.


 

 

* Od kojih materijala izrađujete svoj nakit?

Za izradu nakita koristim razne materijale. Najviše radim sa sitnim češkim preciosa perlicama, toho japanskim perlicama, staklenim i akrilnim perlama većih i manjih dimenzija. Zahtevnije stvari radim na koncu specijalno napravljenim za tu namenu, one manje zahtevne na silku. U poslednje vreme radim i kombinacije sa poludragim kamenjem, kožom, koncem...


 

*Imate li Vi omiljeni materijal, model?

 Omiljeni materijal su mi svakako sitne perlice, i kad biste mene pitali, ja bih samo nosila sve što je u duhu Indijanaca.

 Perle i jesu kulturno nasleđe Indijanaca, a mene je oduvek zanimalo sve što je u vezi sa njima. 



      



 

 

 

 

                      

*Koliko je najmanje, odnosno najviše vremena potrebno za izradu nakita?

Kada stvarate neki model, teško je definisati vreme. Nekad je puno vremena potrebno samo za ideju, a manje za izradu, nekad je obrnuto.

 Sve što je pleteno ili nizano zahteva dosta vremena..što je komplikovaniji proizvod to je duža izrada. Za ogrlice je uvek potrebno najviše vremena.

Dešavalo se da neke ogrlice radim i po 5 dana, 12 radnih sati.

      

 

 



* Šta je osim talenta, vremena, materijala i vremena potrebno da bi nastala jedna narukvica ili ogrlica?

Imam samo jedan odgovor - ljubav prema onom što radite.

 

 

 


     




 

* U kojoj meri je prodaja nakita unosan biznis, tj. da li je ljudima teško da izdvoje novac za kvalitetnu ideju i dizajn?

Bolno pitanje za današnje vreme. Unosan biznis svakako nije. Vi svoje vreme sa ovakvim stvarima ovde ne možete adekvatno naplatiti. Međutim, moje cene su sasvim pristojne, prilagođene situaciji, uvek je nekom skupo, nekom jeftino. Generalno, moj utisak je da ne postoji cena koja će nekog odbiti ukoliko se prepozna rad, kvalitet i originalnost.

 

 * Gde zainteresovani mogu nabaviti ovo što pravite i kakvi su Vam planovi za ubuduće?

 


Moj nakit može da se nabavi lično kod mene, preko moje facebook stranice Perla stil, ili u Galeriji Art 023 u Zrenjaninu. Često izlazim i na manifestacije i događaje koji se organizuju okolini. Dalji planovi su vezani za nastavak usavršavanja, plasiranje proizvoda što većem broju kupaca, širenje tržišta.

 


Perla stil nakit potražite na Facebook stranici Perla stil

 

 


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako da zablistate ovog leta na plaži?!
Da bi imali više samopouzdanja i bili sigurni da ste spremni za letnju sezonu, predstavljamo nekoliko saveta kako bi bil...
2
Pete meke kao pamuk
Sezona sandala jeste počela, ali mnoge dame su još uvek u zatvorenoj obući. Pedikir u kućnim ulovima počinje s potapanje...
2
Žene zimi izgledaju starije i do četiri go...
Stručnjaci za lepotu jedne laboratorije u Njujorku potvrdili su činjenicu da zimsko vreme negativno utiče na kožu žena, ...
2
Priprema kože za proleće i leto
Nega lica i tela sa ciljem pravilne nege u toku leta moguća je primenom prirodnih preparata, koji treba da sadrže preciz...
2





NIVEA pantalonice za oblikovanje i zatezan...
PET RAZLOGA ZBOG KOJIH ĆETE ODMAH ZAVOLETINIVEA Q10 pantalonice za oblikovanje & zatezanje tela
Kupaći kostimi za trudnice
photo
Dugo toplo leto je pred nama, i eto vam razloga da idete na plažu i pokažete vaš stomak u jednom od ovih prelepih modela...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here