|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

POKLANAJMO: "Bili smo zmajevi", Miloša Petkovića

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 23.1.2023
Kombinujući usmenu tradiciju sa prepoznatljivim elementima epske fantastike, Petković je razvio interesatnu priču o stasavanju junaka iliti coming of age narativ, čiji su protagonisti Miloš Obilić, Ivan Kosančić, Milan Toplica i Kraljević Marko.

image
Mladi ali izuzetno produktivni pisac, strip-crtač i scenarista Miloš Petković sproveo je svoje maštovite interpretacije narodnih predanja u delo.
/11


Roman "Bili smo zmajevi" Miloša Petkovića, s fantastičnim ilustracijama Dobrosava Boba Živkovića bio je inspirativan Isidori Đolović, doktoru filoloških nauka i književnosti, za podroban prikaz na portalu za književnost i kulturu čitanja Sinhro.

Vile, zmajevi, junaci koje znamo iz narodnih pesama oživljeni kao nosioci zmajevitog belega... Prava avantura za knjigoljupce.

 

Po ko zna koji put opravdavajući laskavi nadimak Tolkin sa Nišave, mladi ali izuzetno produktivni pisac, strip-crtač i scenarista Miloš Petković sproveo je svoje maštovite interpretacije narodnih predanja u delo. 


Bili smo zmajevi

 

Roman „Bili smo zmajevi“ (ProPolis Books, 2022), dodatno opisan podnaslovom „Priča o zmajevitim vitezovima…kad su bili deca” i upotpunjen jedinstvenim ilustracijama Dobrosava Boba Živkovića, na nov način se pozabavio junacima srpske epike.


 

Naši dragi prijatelji iz izdavačke kuće ProPolis Books

 obradovaće jednog korisnika Ringeraje knjigom 

O nagradnom konkursu i kako do nagrade, 

 pročitajte na FORUMU.

 

Kombinujući usmenu tradiciju sa prepoznatljivim elementima epske fantastike, Petković je razvio interesatnu priču o stasavanju junaka iliti coming of age narativ, čiji su protagonisti Miloš Obilić, Ivan Kosančić, Milan Toplica i Kraljević Marko. Ali, ovoga puta se oni pred čitaocima pojavljuju u uzrastu od četrnaestak godina, kao nosioci misije usmerene ka natprirodnom svetu koji je oblikovan prema staroslovenskom folkloru, ali i uz naročit uticaj već spomenutog Tolkina. 

 

Autorka teksta: dr Isidora Đolović

Ostatak teksta pročitajte na Sinhro.rs


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
4
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
2
Svaki peti brak u Srbiji završi se razvodom
U Srbiji se broj zaključenih brakova u poslednjih 60 godina prepolovio, a danas se gotovo svaki peti zavši razvodom.
2





U Grčku možete otputovati avionom i autom,...
Ne propustite izuzetno delo Može li čitava stara Grčka da stane u jedan lift? grčkog arheologa i pisca Teodora Papakosta...
NAGRADNA ANKETA: Osvoji IMMUNOKIND set za ...
Učestvuj u IMMUNOKIND nagradnoj anketi na Ringeraja.rs i osvoji jednu od sjajnih nagrada. Pročitaj kakva su pravila učes...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here