|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

POKLANJAMO: Arkoroial® Junior BIO, za snažno podizanje imuniteta dece i bolji apetit

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 23.12.2022
Praktične plastične ampule za decu u pojedinačnim dnevnim dozama, sadrže pravo blago prirode - 500 mg vrhunskog BIO matičnog mleča i BIO meda, u koncentrovanom BIO soku od pomorandže.

image
Sa prijatnim ukusom jagode i jabuke, namenjen je podizanju imuniteta dece od 3 godine.
/11


Kako bi zimski period protekao bez dečjih zaraznih bolesti, važno je podsticati dobre navike kod dece i preduzimati korake koji će ojačati njihov krhki imuni sistem od ranog doba.

 

#1 Podstičite redovno pranje ruku

Preko 80% infekcija kod male dece prenosi se dodirom. Naučite decu da uvek odvoje vreme da operu ruke posle kijanja, kašljanja i odlaska u toalet, kao i po dolasku spolja i svakako pre jela. Pranje ruku toplom vodom i sapunom u trajanju od najmanje 20 sekundi uklanja većinu bakterija i virusa i može smanjiti šansu za respiratornim infekcijama za čak 45%.

 

#2 Neka san bude prioritet

Kako bi podstakli optimalan rad imuniteta kod dece, ona se moraju dovoljno naspavati. Potrebe za spavanjem variraju u zavisnosti od starosti:

  • Deci predškolskog uzrasta (3-5 godina) potrebno je od 10 do 13 sati sna dnevno.
  • Deci uzrasta od 6 do 13 godina potrebno je 9 do 11 sati sna dnevno.
  • Adolescentima od 14 do 17 godina potrebno je 8 do 10 sati sna dnevno.

 

Nedostatak sna ograničava sposobnost tela da proizvodi proteine zvane citokini koji pomažu u odbrani od infekcije i upale u telu.

 

#3 Birajte zdrave i organske namirnice

Zdrava i uravnotežena ishrana nije važna samo za pravilan razvoj dece, već i za snažan imuni sistem. Ohrabrite dete da „jede voće i povrće u duginim bojama“ i svakako izbegavajte industrijsku, prerađenu hranu. Pravilan izbor namirnica omogućiće deci da unesu dovoljno vitamina – poput vitamina C, A, E – i minerala kao što su cink, magnezijum, kalcijum i gvožđe, za dobro zdravlje i jak imunitet.

 

#4 Vežbajte zajedno sa decom

Redovno vežbanje povećava broj prirodnih odbrambenih ćelija kod odraslih – ali i kod dece. Učite decu zdravim navikama za život i pokažite im svojim primerom. Vežbajte sa njima, zabavne porodične aktivnosti uključuju: vožnju biciklom, planinarenje, vožnju rolera i igranje košarke ili tenisa.

 

#5 Pušenje u blizini djece? Ni slučajno!

Ako vi ili neko od ukućana puši, prestanite - ili to radite samo van kuće, dalje od dece. Naime, dim cigareta sadrži više od 4.000 štetnih toksina koji negativno utiču na organizam. Deca su podložnija štetnom uticaju dima jer dišu brže od odraslih i gutaju više dima, dok im je prirodni sistem detoksikacije još nedovoljno razvijen. Česta izloženost dimu cigareta kod dece značajno povećava verovatnoću bronhitisa, infekcija uha i astme.

 

#6 Pobrinite se za dodatnu zaštitu

Bez obzira na sve mere predostrožnosti, ne možemo uvek izbeći sve bolesti. Prosečno dete dobije preko 7-10 infekcija tokom 1 godine, ali jačanjem imuniteta neke od njih se mogu izbeći i smanjiti njihov intenzitet i trajanje. Visokokvalitetni matični mleč, u kombinaciji sa vitaminima i mineralima iz prirodnih izvora, odličan je način za dodatno jačanje imuniteta najmlađih.

 

 

SABEX vam na Ringeraji POKLANJA 5 x Arkoroial® Junior BIO

Učestvuj na Instagram.com/ringeraja.rs/


 

Za snažno podizanje imuniteta dece i bolji apetit


Sa vrhunskim sastojcima najboljeg kvaliteta, Arkoroial® Junior BIO matični mleč 500 mg ne sadrži aditive kao što su boje, konzervansi i alkohol. Praktične plastične ampule za decu u pojedinačnim dnevnim dozama, sadrže pravo blago prirode - 500 mg vrhunskog BIO matičnog mleča i BIO meda, u koncentrovanom BIO soku od pomorandže.

 

Sa prijatnim ukusom jagode i jabuke, namenjen je podizanju imuniteta dece od 3 godine.

 

 

Cena 20 ampula: 1741,50 RSD 

 

Samo najdelotvorniji organski sastojci:

 

  • Matični mleč je jedan od najboljih izbora za jačanje dečijeg imuniteta i podsticanje rasta. Posebno je efikasan kod dece koja imaju slab apetit. Pored brojnih vitamina i minerala, matični mleč sadrži i proteine i aminokiseline koje ga čine izuzetno hranljivim.

 

  • Med u Arkoroyal Junior proizvodima je izuzetnog kvaliteta i prečišćen od svih potencijalnih alergena (polen, ubod pčela i sl.), i upravo zbog toga se Arkoroial Junior proizvodi preporučuju zanavikavanje male dece na med.

 

  • Propolis, divan pčelinji proizvod, sadrži više od 300 naučno dokazanih lekovitih supstanci. Deluje protiv virusa, gljivica i bakterija i snažan je antioksidans.

 

  • Acerola sadrži 20 do 30 puta više vitamina C od pomorandže i snažan je antioksidans koji se vekovima koristi u lečenju raznih bolesti i jačanju imuniteta.

 

Arkopharma proizvode potražite online putem Sophia.rs

 


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dete mora da se pelcuje frustracijama dok ...
Kako odrasta, ti pomalo kreneš da ga frustriraš, pomalo mu nešto ne daš.
12
Mrežni sistem koji štiti decu od pada sa p...
Zato što brinemo o bezbednosti Vaše dece i Vaših kućnih ljubimaca prepoznati smo kao najkorisniji proizvod iz oblasti ur...
11
Vaške i svrab, kako ih prepoznati i kako i...
Ako se otkriju vaške, ne treba zaboraviti da i drugi ukućani mogu imati parazite i zaraziti druge, a pranje kose šampono...
9
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
7





Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Mrežni sistem koji štiti decu od pada sa p...
photo
Zato što brinemo o bezbednosti Vaše dece i Vaših kućnih ljubimaca prepoznati smo kao najkorisniji proizvod iz oblasti ur...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here