|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Pravila za bezbezdan put sa bebama i decom

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 25.6.2017
Već sasvim male bebe mogu da putuju i na dalje destinacije. Ipak, važno je da se poštuje nekoliko pravila bez obzira da li je vaše dete sasvim malo ili nešto starije. Gde god da putujete, imajte u vidu i da je sam čin putovanja deo odmora!

image
/11


  • Na put krenite rano ujutru.

Bebe, ali i starija deca, u toku puta, a posebno u ranim jutarnjim satima, spavaju. Na zadnje sedište stavite frotir ili čaršav, tanak jastučić i beba će bar jedan deo puta spavati.

  • Beba uvek uz mamu

Majka bi trebalo sve vreme puta da sedi pored bebe. Zbog iznenadnog i naglog kočenja, majka mora biti u blizini, a ako je beba nemirna u toku spavanja, može se prevrnuti i pasti, pa bi trebalo biti pored nje.

  • Prilagodite vožnju

Ne vozite prebrzo, zaustavljajte se često. Bebu obavezno smestite u dečije auto-sedište, jer je na tom mestu najbezbednija. Putovanje treba da bude uživanje, a ne mučenje.

  • Ponesite pelene za jednokratnu upotrebu i maramice

Bebi će u pelanama biti udobnije, a vama će biti lakše da je presvlačite. Ponesite po jednu pelenu za svaki sat koji ćete biti u putu, plus za hitne slučajeve (proliv i slično). "Opremite" se vlažnim i papirnim maramicama. Obavezno se zaustavljajte kada presvlačite ili hranite bebu! Nikada, ali zaista nikada to nemojte raditi dok su kola u pokretu.

  • Ponesite dovoljno tečnosti i hrane

Nemojte zaboraviti prokuvanu vodu i adaptiranu mlečnu formulu koju vaše dete koristi. Najbolje je pripremati mleko za svaki obrok, a takozvani kontejneri će vam biti od velike pomoći, jer u njih možete staviti odgovarajuću količinu mleka u prahu koje ćete dodati u prokuvanu vodu. Ponesite više sterilisanih flašica, za onoliko obroka koliko bi beba trebalo da ima u toku puta.

  • Ne zaboravite cucle, portikle i igračke

Ako je cucla-varalica omiljeni "drug" vašeg deteta, obavezno je ponesite. Biće vam potrebne i igračke koje vaše dete obožava, portikle, plastične čaše i naravno nekoliko čistih kompletića garderobe, za slučaj da se beba ufleka u toku putovanja.

  • Pazite na klimu

Nemojte praviti "blindirani" auto, otvarajte prozore i provetravajte, ali takođe vodite računa da beba / dete ne budu direktno izloženo promaji, ali ni suncu! Ako imate klimu u kolima ne pravite preveliku temperaturnu razliku.

  • Ispoštujte detetove potrebe

Koliko god je to moguće ispoštujte bebine potrebe i navike – red u spavanju, obrocima, igranju… Nikada ne ostavljajte bebu samu u automobile, čak i ako spava. Neka vam uvek bude na oku i sve će biti u redu.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 pravila za savršene vaskršnje praznike
Da li ste suzdržani prema zapadnoj tradiciji i lovu na jaja, koji nemaju veze sa našom uskršnjom tradicijom? Zaboravite ...
9
Vladika Grigorije: da li ŽIVOT BEZ DECE IM...
Da li je uloga roditelja najvažnija u životu jednog bračnog bara i da li je za jednu ženu najveći blagoslov da postane m...
4
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
4
Mama je trčala maraton gurajući troje dece
ISTRČATI maraton nije nimalo jednostavno, no istrčati ga gurajući troje dece u kolicima ispred sebe pravi je izazov.
3





Moja priča o čudesnom hotelu Ramonda
Ovo je hotel koji potpuno obara s' nogu, hotel u kome niste "samo" gost, već čovek - uvek dobrodošao. Hotel u kome je ...
Noćna mora roditelja: Šta ako se dete izgu...
Da li ste nekada razgovarali sa svojim detetom šta treba da uradi i kako da se ponaša ako se izgubi na letovanju, a da i...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

decak ili devojcica
okiuk

sta bi ste zeleli da rodite? decaka ili devojcicu?

decak (23%)

devojcica (39%)

sve jedno je (38%)


Ukupan broj glasova: 266

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here