|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

SJAJNA VEST za roditelje novorođenih beba!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 8.2.2019
Završena druga faze projekta "Bebo, dobro došla na svet" - roditeljski dodatak, koji je uspostavljen u svim porodilištima u Srbiji, saopšteno je iz Vlade Srbije. Pročitajte koliko vremena sada roditelji uštede za prijavljivanje beba.

image
/11


U Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu danas je predstavljena druga faza projekta "Bebo, dobro došla na svet" - roditeljski dodatak.

Od sada roditelji, bez obzira gde im je prebivalište, iz svakog porodilišta u Srbiji, mogu da upišu dete u matičnu knjigu rođenih, prijave prebivalište i zdravstveno osiguranje, podnesu zahtev za dobijanje zdravstvene kartice, kao i da podnesu zahtev za roditeljski dodatak.

Ovaj projekat započet (i praktično zaokružen) još u vreme kada je ministarka bila Kori Udovički, a potom je nastavljen kada je na njeno mesto došla Ana Brnabić, koja je sada predsednica Vlade Srbije.

Ana Brnabić je saopštila da je do danas putem ovog informacionog sistema prijavljeno više od 130.000 beba, čime se roditeljima uštedelo više od 910.000 sati čekanja u redovima i više od 320 miliona dinara.

Informacioni sistem "Bebo, dobro došla na svet" integrisao je podatke iz porodilišta, centara za socijalni rad, službi dečje zaštite, povezao je baze Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO). 

Ovaj informacioni sistem je jedinstven i ne postoji ni u jednoj zemlji Evropske unije.

Ranijih godina, roditelji da bi prijavili svoju bebu morali su da obilaze šaltere opština, policijskih stanica, filijala RFZO, gradskog sekretarijata i za sve te poslove bi prosečno utrošili 7 sati čekajući na različitim šalterima. Danas se cela procedura završava u porodilištu za manje od 15 minuta

Sva dokumenta stižu roditeljima na kućnu adresu besplatno, a roditelji sva obaveštenja dobijaju putem SMS poruke ili mejl adrese.

Ova usluga štedi vreme i novac građana, olakšava roditeljima prijavu deteta, jer je procedura brža i jednostavnija, a najvažnije je da građani nisu više kuriri, koji nose dokumentaciju od šaltera do šaltera već to država obavlja za njih.

 

Izvor: mondo

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Plivanje podstiče razvoj inteligencije
Na slučaju 7.000 mališana iz Australije, SAD i Novog Zelanda otkriveno je da se oni koji rano "uskoče" u bazen ili...
6
Mičko čoveče
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
6
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
5
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
5





Moguć zahtev za rad od kuće do detetovog 8...
Iako se smatralo da je izmena donesena zbog pandemije, iz Ministarstva rada, penzionog sistema, porodice i socijalne pol...
SRPSKO IME PUNO TUGE
U trenutku kada saznate da ste trudni ili se već porodite vreme je i da svom detetu date ime, a onda se pred vas stvori ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here