|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Sredite se za plažu za mesec dana

Blic žena, 18.6.2013
Ukoliko vam je do odlaska na letovanje ostalo svega nekoliko nedelja, ne paničite. Imate dovoljno vremena da svoju kožu i telo pripremite za plažu. Važno je da iskoristite svaki trenutak i da sledite savete dermatologa, nutricioniste, fitnes trenera
Ključne reči:

image
/11


 

IZBEGAVAJTE SOLARIJUM I JAKO SUNCE


Pre odlaska na more, potrudite se da svojoj koži lica i tela obezbedite pravilnu negu. Ključno je da se zaštite od negativnog dejstva ultraljubičastih sunčevih zraka što je više moguće.
- Telo i lice perite glicerinskim sapunom. Nakon toga nanosite kreme, losine i mleka za telo. To čini našu osnovnu negu. Pre sunčanja na plaži, kožu možete da pripremite i kratkotrajnim sunčanjima, ali to izlaganja suncu moraju da budu umerena i između 9 i 15 časova. Korišćenje solarijuma se nikako ne preporučuje- ističe doktorka Jegda Novković, specijalista dermatovenerolog.
Sunce je u junu jako, pa je neophodna upotreba sredstava za zaštitnim faktorom. Za lice on mora da bude najmanje sa oznakom 15 zbog resorpcije, dok se za telo zaštitni faktor razlikuje u zavisnoti od tipa kože. Važno je da se naglasi da osobe svetlije puti ne smeju da koriste kozmetičke preparate sa zaštitnim faktorom manjim od 35.
Često se dešava se sa prvim boravkom na palži na usnama pojavi herpes. Razlog tome je prisutvo herpes virusa koji se aktivira na jakoj temperaturi. Usne pre odlaska na more moraju da se svakodnevno nrguju pantenolom i grožđanom masti. Svakako ne treba da se zaboravi ni na negu kose koja je podložna isušivanju tokom toplih meseci, pa zahteva upotrebu pakovanja bogatih uljima i pantenolom. 

 

VEŽBE KOJE ODGOVARAJU SVIMA

Za mesec dana pravilnim načinom vežbanja možete da se rešite suvišnih kilograma i da zategnete određene grupe mišića. Aleksandar Bojović, fitnes instruktor i lični trener preporučuje sledeću vrstu treninga. 
- Trideset minuta treba raditi kardioprogram, zatim osnovne vežne istezanja, iskorak i čučnjeve sa trbušnjacima. Taj drugi deo treninga treba da traje 20 do 30 minuta. Nakon toga treba da se nastavi sa kardio vežbama sledećih 30 minuta. Ovaj trening koji traje sat i po vremena treba da se upražnjava tri puta nedeljno. Zahvaljujući njemu za mesec dana možete se rešite 5 do 10 kilograma- naglašava Aleksandar Bojović.
Ovim vežbama se zatežu mišići stomaka, nogu i zadnjice.
Za gronji deo tela ovaj fitens instruktor predlaže sledeće vežbe: za leđa treniranje na lat mašini, za rameni deo vežbu letenje sa bučicama, za bicepse vežbu pregib sa bučica, a za tricepse potisak iznad glave sa bučicama. 

 

REŠITE SE DLAKA ZA DVE NEDELJE


Neizostavan deo lepog i negovanog izgled žena je koža bez suvišnih dlačica. Kozmetički saloni su pripremili brojne vrste depiliranja.
- Podjednako su efikasne i depilacija toplim i hladnim voskom. Za osobe sa jačim dlakama preporučuje se depiliranje toplim voskom. Dlake treba da se odstrane najmanje 7 dana pre prvog sunčanja kako bi se izbegle iritacije. Efekti depiliranja, zavisno od vrste dlake i kože, traju od dve nedelje do mesec dana- kaže Jovana Petrović, kozmetičar.
Pored depiliranja, poželjno je da pre odlaska na more uradi blagi tretman čišćenja lica bez upotrebe dermoabrazije kao i tretman hidratatcije, koji treba primeniti i na telo.
Ukoliko imate blaži problem sa celulitom, i njega možete da rešite za mesec dana, masažama, pakovanjima sa algama i anticelulit kremama. 

 

POŽELJNE I NEPOŽELJNE NAMIRNICE


Režim ishrane za svakog od nas najbolje je da odredi nutricionista. Ipak, i pored pojedinačnih razlika, poštoje opšti saveti koje svako može da primeni.
- Umesto tri klasična obroka na dan, neka to budu pet manjih, što će učiniti da vaš metabolizam bude na visokom nivou. Ne preskačite doručak. Unosite dosta povrća i voća: šargarepe, salate, jabuke i sezonsko voće. Ovom zdravom hranom ćete izbaciti grickalice koje obično jedete između obroka. Razmišljajte o tome da je zdrava hrana – dobra hrana. Naučite da je voda veoma važna i pijte je u dovoljnim količinama. gazirana i slatka pića prosto lepe kalorije na vaš struk i zadnjicu. Zamenite ih sa vodom, a ako vam mehurići nedostaju, meka to bude mineralna gazirana voda- preporučuje Jasna Anđelković, nutricionista.
Ono što treba da se izbegava su čokoladice, čips, krekeri, i ostale grickalice koji su puni praznih kalorija bez nutritivne vrednosit. Nemaju minerale, vitamine, a sadrže velike količine zasićenih masti i šećera.
- Kada jedete, ne radite ništa drugo, zaboravite gledanje televizora, čitanje knjige, surfovanje internetom, bilo šta što će vam odvratiti pažnju. Kada ste koncentrisani na ono što radite neće vam se desiti da odjednom shvatite da ste pojeli više od onoga što ste prvobitno želeli- dodaje nutricionista. 

 

Izvor: Zena.blic.rs 

 

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Preporuka dermatologa za prvi korak u borb...
Bubuljice i akne problem su sa kojom se ne suočavaju samo mladi, već i oni stariji od 25 godina. Zajedničko za obe grupe...
3
Kako da zablistate ovog leta na plaži?!
Da bi imali više samopouzdanja i bili sigurni da ste spremni za letnju sezonu, predstavljamo nekoliko saveta kako bi bil...
2
Pete meke kao pamuk
Sezona sandala jeste počela, ali mnoge dame su još uvek u zatvorenoj obući. Pedikir u kućnim ulovima počinje s potapanje...
2
Žene zimi izgledaju starije i do četiri go...
Stručnjaci za lepotu jedne laboratorije u Njujorku potvrdili su činjenicu da zimsko vreme negativno utiče na kožu žena, ...
2





NIVEA Rose Touch sa organskom ružinom vodicom
Beograd, jul 2021. - Ruža je poznata kao kraljica cveća, simbol lepote i znak ljubavi. Međutim, ona ima i dugu tradiciju...
DECU ZIMI KUPATI jednom u TRI DANA
Decu ne treba kupati svaki dan, pogotovo ne zimi, dovoljno je jednom u tri dana. Svakodnevno se jedino održava higijena ...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here