|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (11.04.-15.04.2020) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Uloga belančevina (proteina) u prvenciji alergija

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 14.10.2016
Belančevine u majčinom mleku pomažu u sprečavanju pojave alergija!

image
/11


 

Alergije su neprimerene i prekomerne imunološke  reakcije na materije koje su inače bezopasne (kao što su belančevine kravljeg mleka). Imuni sistem greškom prepoznaje bezopasnu materiju kao pretnju i pokreće burnu reakciju koja izaziva alergijske simptome. Nakon što imuni sistem razvije preosetljivost na određeni alergen, imuni sistem pamti taj alergen i prepoznaje ga. Ako imuni sistem razvije preosetljivost, dodir sa tim alergenom može dovesti do alergijske reakcije.


Odavno je poznato da su strane belančevine (kao što su belančevine kravljeg mleka) pokretači alergijskih reakcija. Belančevine kravljeg mleka sadrže znatno veću količinu sledova alergena od belančevina u majčinom mleku.


Majčino mleko odlikuje se niskim alergenskim potencijalom. Dakle, pomoć u sprečavanju pojave alergija smanjenjem razvoja preosetljivosti i povećanjem otpornosti još je jedna od velikih prednosti majčinog mleka.




1. Brandtzaeg PE. Ann NY Acad Sci 2002; 964:13-45.

2. De Witt JN. Journal of Dairy Science 1998; 81(3): 597-608.

3. De Witt JN. Journal of Dairy Science 1998; 81(3): 597-608.

4. Brandtzaeg PE. Ann NY Acad Sci 2002; 964:13-45.

5. De Witt JN. Journal of Dairy Science 1998; 81(3): 597-608.

 

 

 

 

Za više informacija i korisnih saveta o bebama, dojenju i ishrani beba posetite www.bebe-nestle.rs


Promo objava

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
7
SAMO TI RODI, LAKO ĆEMO SUTRA – AL’ MALO S...
Nisu nam mnogo toga rekli o tome kako će biti kad postanemo majke. Onih prvih dana kad bauljamo još raščerečene, sa očim...
6
Bebi kozmetika - kako izabrati pravu
Ima li ičeg mekšeg, mirisnijeg od bebine kože. Opijajući slatki miris temena i vrata, topli meki dodir ručice i obraza, ...
5
Kolica za bebe i zašto sam kupila trio sistem
Kolica za bebu su jedna od najvažnijih stvari koje treba nabaviti za najmlađeg člana porodice. Zato je važno dobro sagle...
4


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:




Kuvar: melika
Idealna hrana za dijetalnu ishranu .

Anketa

zatrudnjivanje
zvezdica009

Trudili smo se da zatrudnim

manje od 6 meseci (68%)

1 god (12%)

1.5 god (4%)

2 god (3%)

2.5 god (2%)

vise od 2 god (11%)


Ukupan broj glasova: 198

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!

Oznake

Click Here