|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Vakcinacija ili nema vrtića

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 4.2.2018
Nakon Novog Sada i Niša, ni beogradski mališani neće moći u vrtić bez potvrda o vakcinaciji!

image
/11


Roditelji koji dovode decu u neki od vrtića Predškolske ustanove "Dečji dani" na Starom gradu moraće da donesu potvrdu izabranog lekara da je ono vakcinisano, jer u suprotnom neće moći da borave u njemu! Prema rečima nadležnih, ova odluka se odnosi na teritoriju celog Beograda, a slična se već sprovodi od pre nekoliko dana i u Novom Sadu, a od ranije i u Nišu.


Kako se navodi u obaveštenju koje je osvanulo na vratima vrtića na Starom gradu, predškolske ustanove su takav nalog dobile od Ministarstva zdravlja povodom aktuelne epidemiološke situacije malih boginja.

Dostavljanje potvrde moguće je od petka 2. februara, pa do 9. februara, a mame i tate mogu da donesu ili karton vakcinalnog statusa na uvid ili njegovu fotokopiju.

- Nakon isteka ovog roka, u vrtiću će moći da borave samo vakcinisana deca i ona kod koje je vakcinacija odložena iz zdravstvenih razloga - potvrđuje direktorka PU "Dečji dani" Jasna Vukliš i ističe da je reč o odluci na nivou Beograda, te da to praktično važi za 70.000 mališana koji idu u neku od predškolskih ustanova.

Deci koja opravdano nisu vakcinisana, neophodna je potvrda Stručnog tima.

- Pedijatar upućuje zahtev Stručnom timu vezano za privremeno ili trajno oslobađanje od vakcinacije. Potvrda Stručnog tima se predaje medicinskoj sestri na preventivnoj zdravstvenoj zaštiti - navodi se u obaveštenju.


Izvor: blic.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto se Kineskinje plaše da dovede decu u...
Kineska država želi da građani imaju više dece - ali parovi su toliko zabrinuti za dobrobit svoje dece da ih radije ne b...
6
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
5
Zvončići no.1
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
5
Svi treba da znaju šta drugarstvo znači
Pročitajte kako su učenici jedne beogradske osnovne škole odraslima objasnili šta je drugarstvo, koje je za njih jedna v...
4





Dete koje skače je dete koje raste
Skakanje nije samo zabavno, već ima i višestruku korist za psihomotorni razvoj deteta. A najbolji deo što je to jednosta...
Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here