|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Mališani lažu ali nisu baš vešti i za većinu je to samo faza. Dečiji psiholozi smatraju da je to normalno do treće godine. Ukoliko dete nastavi sa tom navikom treba se zabrinuti i rešiti taj problem.
Ključne reči:

image
/11


Mališani lažu ali nisu baš vešti i za većinu je to samo faza .Dečiji  psiholozi smatraju da je te normalno do treće godine. Ukoliko dete nastavi sa tom navikom treba se zabrinuti i rešiti taj problem.


Psiholozi savetuju da decu pratite i obratite pažnju na neka ponašanja , ukoliko usiljeno kašlju, češkaju se ili nervozno reaguju na sve što ih pitate, možda problem postoji. Takvi gestovi odaju da nešto. Kada ih uhvatite u laži , ne grdite ih i ne kažnjavate ih nego priđete sa blagim rečimada dete  shvati da nema razloga da obmanjuje.


Psiholozi kažu da deca često zbog nepoverenja u roditelje nešto kriju i lažu. Često roditelji previše očekuju od deteta pa ono da ne razočara pokušava da bar kroz priču bude drugačije. Ukoliko vi lažete pred decom , ona će usvojiti taj obrazac kao normalan. Islednički stav takođe loše utiče na najmlađe, preporuka stručnjaka je da razgovarate otvoreno i smireno.


Deca neretko lažu da zadive druge, često se to pripisuje mašti jer ne može svako dete tako dobro da "glumi". Roditelji su uglavnom popuštaju umiljavanju koje je manipulacija,  da izbegnu kazna ili dobiju nešto.


Važno je prepoznati laganje , reagovati na to ponašanje primereno da ne bi postalo obrazac ponašanja i deo karaktera . Kad se odraste to može doneti i ozbiljne posledice.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
9
Mamina mama je više vezana za unuke od tat...
Mamina mama obično ima jaču vezu sa svojim unucima, naučnici veruju zato što je ona rodila ćerku koja je rodila to unuče...
8
Prva ljubav (Ti i ja)
Peva: dečiji hor Vrapčići
8
Šta je to senzorna integracija?
Poremećaj senzorne integracije ili senzorna disfunkcija, podrazumeva neadekvatnu obradu čulnih informacija od strane ner...
7





Pre nego vam se ruka otkači i istučete svo...
Šta mislite, u kakvu će osobu izrasti vaše dete koje od malih nogu veruje da su nasilje i agresija normalno stanje i pon...
“Poremećaj pametnog deteta” za koji nikada...
Hiperleksija je kompleksna, ali uopšteno govoreći, to je preuranjena sposobnost čitanja i fascinacija slovima i brojevim...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here