|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zašto deca plaču kod Deda Mraza?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 28.12.2023
Ho, ho, ho. Koliko ste puta čuli ovaj duboki praznični pozdrav i dečji plač u pozadini? Gde god da se ovih dana nađe Deda Mraz okružen velikim brojem dece, velike su šanse da barem jedno-dvoje zaplače.

image
Ako se dete smiri, pokušajte se lagano približiti Dedu Mrazu, zaustavite se i opet ga promatrajte. Foto: Freepik.com
/11


Neka deca postanu anksiozna u prisustvu njima nepoznate osobe, a Deda Mraz, nesvakidašnja pojava duge brade i neobičnog kostima, jeste mnogo više od stranca. On drugačije govori, drugačije se kreće, nosi odeću kakvu ne nosi niko drugi – drugim rečima, on je veći stranac od bilo kojeg stranca, objašnjava za Parenting dr. Gail Saltz, psihijatrica iz njujorške Presbyterian bolnice.


Prvobitni strah će se pojačati ako se mališan postavi u krilo Deda Mraza pre nego što ga je iz daljine proučio i polako se rešio nelagode. Dodajte tome činjenicu da se Deda Mrazovo lice gotovo uopšte ne vidi od guste, bele brade i velike kape, te da vaše dete inače nikad ne sedi u krilu stranca, i imate recept za katastrofu.

 

PROČITAJ JOŠ: Kako potrošiti što manje novca na poklone?


Budući da mu dobro ne vidi lice, dete ne može proceniti u kakvom je Deda Mraz emocionalnom stanju: da li je ljut, ili uznemiren, ili nešto sasvim treće, dodaje dr. Saltz.


Deca od 15 meseci starosti do 7. godine života nisu u stanjuda razlikuju maštu od stvarnosti. “Tokom tog razdoblja života deca se neretko boje čudovišta, a to može biti i Deda Mraz, ali i Mickey Mouse, figure koje odrasli smatraju izrazito dobroćudnima“, kaže dr. Ari Brown, pedijatar iz Teksasa, osnivač 411 Pediatrics.

 

Šta je, dakle, činiti roditeljima čija se deca boje Deda Mraza? Nikada ne tražite od njih da budu čvrsti i savladaju strah. To će samo pogoršati celu stvar, dete će na susret sa Deda Mrazom gledati kao na nešto strašno. Umesto toga, uzmite dete i udaljite se od Deda Mraza kako bi ga dete moglo posmatrati na „sigurnom“, kaže dr. Brown.

Ako se dete smiri, pokušajte se lagano približiti Dedu Mrazu, zaustavite se i opet ga promatrajte. Cilj je umanjiti detetov strah puževim koracima kako ne bi došlo do napada panike. „Kad mališan prestane da plače, pitajte ga da li želi da stane u red i pokuša ponovo. Ako ne želi, nemojte ga prisiljavati na to“, ističe dr. Brown.


PROČITAJ JOŠ: Dragi Deda Mraze...

 

Stručnjaci savetuju roditeljima da pokušaju da pripreme svoju djecu na susret sa Dedom Mrazom uz pomoć knjiga, animiranih filmova, stripova. “Možete se i kod kuće maskirati u Deda Mraza da vidite kako će dete reagovati. Ali budite svesni da neka deca nikada ne uspeju da se reše straha od Deda Mraza, i to je sasvim u redu“, kaže dr. Brown.



Dragi roditelji, imajte u vidu da će Božić biti srećan i bez sedanja u Deda Mrazovo krilo. Dete će osetiti čaroliju praznika čak ako i ne doživi bliski susret s Dedom Mrazom.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Etno selo Tiganjica-osetite porodično čari...
Ah ta banatska sela ... ušuškana među rekama, močvarama i poljima, mala ali puna duše. Kada sa vrelog beogradskog asfalt...
5
Porodica nije važna, porodica je SVE
Pročitajte. I podelite sa onima koje volite. Danas je pravi dan za tako nešto.
3
Zašto su mame čarobna bića?
Ima nešto potpuno čarobno u mamama. Imaju snage za dete kao tri lava, dva vola, četiri geparda i krdo bizona zajedno. Al...
3
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
3





Šaljemo novogodišnje čestitke!
Nema većeg i lepšeg uzbuđenja od toga kad se otvara koverta i čita tih par redova sa najlepšim željama napisanih na ličn...
Papirni Deda Mraz
Okitite kuću Deda Mrazevima od papira!



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here