|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zašto je značajna primena vitamina i minerala za vreme Covid infekcije?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.5.2021
"Neka hrana bude tvoj lek i tvoj lek neka bude hrana" kazao je Hipokrat. Da bismo sačuvali zdravlje bitno je da vodimo računa o nutrijentima koje svakodnevno unosimo.

image
/11



Zašto je značajna suplementacija za vreme infekcije korona virusom?

 

Zbog brzog tempa života kojim danas živimo, često zaboravljamo da brinemo o sebi i svom zdravlju. Obzirom da nam je taj tempo nametnuo konzumaciju obroka koji ne sadrže obilje vitamina i minerala, važno je da ih redovno unosimo kroz suplemente. Takođe veoma je važno napomenuti, naročito u vreme pandemije, da nedostatak vitamina i minerala najveće posledice ostavlja po imunitet jer njegova snaga tada opada i on ne može da se izbori sa bakterijama i virusima koji napadaju organizam, stvarajući oboljenja.

 

Koje vitamine i minerale ti kao lekar koji je na prvoj liniji fronta u Covid ambulanti, preporučuješ pacijentima?

 

Pacijentima kod kojih je dokazana Covid infekcija uvek propisujem vitamin C u dozi od 1000mg i vitamin D3 u dozi od 1000 internacionalnih jedinica. Istraživanja su pokazala da ovi vitamini podstiču rad imunog sistema i na taj način omogućavaju da se lakše izbori sa infekcijom. Pored toga savetujem im i suplementaciju Cinkom i Selenom, obzirom da je dokazano njihovo antioksidativno dejstvo. Važno je da naglasim da i onima koji nemaju Covid infekciju savetujemo uzimanje ovih vitamina i minerala kako bi očuvali svoje zdravlje i pospešili rad imunog sistema.

 

 

Koji su benefiti njihove primene? 

 

Kosuplementacija vitamina D, cinka i vitamina C obezbeđuje efikasnije antioksidativno, imunomodulatorno i antivirusno dejstvo koje obezbeđuje maksimalnu zažtitu svih ćelija u organizmu. Prednost BiVits preparata je što korisnicima omogućavaju primenu svih navedenih sastojaka u jednoj tableti. 

 

Većina Covid pacijenata se žali na osećaj umora i iscrpljenosti, na šta takođe ovi suplementi imaju uticaj. Cink u BiVIts proizvodima je u obliku Cink-citrata, hemijski oblik minerala koji se bolje rastvara i bolje apsorbuje iz digestivnog tratka, samim tim ima bolju biološku raspoloživost u organizmu.

 

Koliko dugo je preporuka za njihovu primenu?

 

Moj lični stav je da naročito u doba pandemije treba svi da unosimo vitamine i minerale u dovoljnoj količini i konstantno. Ukoliko se poštuju saveti o preporučenom dnevnom unosu, ne može se prekoračiti doza. Prednost svih BiVits proizvoda je što pakovanje ima 60 tableta i namenjeno je za dva meseca primene.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

COGNITIVA: Povećajte snagu mozga!
Idemo u teretanu da jačamo mišiće. Trčimo i planinarimo da bismo bili izdržljiviji. Vodimo računa šta jedemo, da bismo b...
5
Semenke i orašasti plodovi
Posebno važne namirnice su: integralne žitarice (pšenica, seitan, raž, ječam i druge), semenke i orašasti plodovi (orah,...
4
Saveti koji će vam pomoći da smanjite stomak
Kada dođe leto, svi maštamo o ravnom stomaku, ali se on često naduje posle jela. Pri tom je dovoljno da se pridržavate s...
4
Pomozite svom tinejdžeru da izađe na kraj ...
Masna koža, akne, bubuljice...ovi izazovi su veliki za tinejdžere i nije im lako. Bitne i dinamične hormonske promene u ...
4





Vitamini i aktivnost najbolji za imunitet
U periodu smene toplog i hladnog vremena, organizam ima više potreba. Ako obratite pažnju na hranu koju jedete i stil ži...
Nadutost – prolazna pojava ili ozbiljan pr...
Da li ste ikada osetili neprijatnu nadutost ili imali problema sa viškom gasova u stomaku?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here