|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Znate li kolike su vam šanse da zatrudnite?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.8.2016
Najnovija statistika je zabrinjavajuća za buduće roditelje i zato bi trebalo na vreme da se informišete o ovoj problematici

image
/11


Mnogi parovi se suočavaju sa problemom ostajanja u drugom stanju. Trudnoća je dovoljno složen period, a otežano začeće je postala dodatna noćna mora za savremenu ženu. Veliki doprinos ovom problemu daje i činjenica da plodnost sve više opada u tridesetim godinama, a mnoge žene pre tog perioda ni ne pomišljaju da “stvaraju novi život”.

Parovi koji pokušavaju da “naprave bebu” znaju da to nije uvek tako jednostavan proces. Naprotiv, često je u pitanju izuzetno dugotrajan i frustrirajući proces budući da mnoge stvari moraju da se poklope, na osnovu čega možete da zaključite kako zatrudneti nije lak zadatak.

Ako uzmete u obzir da dosta žena većinu svog života provede pokušavajući da izbegne trudnoću i da ne ostane u drugom stanju, prilično paradoksalno zvuči činjenica da prosečna zdrava tridesetogodišnja žena ima svega 20 odsto šanse da zatrudni u željenom ciklusu.

Ovo su podaci organizacije “American Society of Reproductive Medicine“, objavljeni u publikaciji “Age and fertility: A guide for patients”.

Žena je najplodnija u svojim dvadesetim godinama, a njena plodnost se smanjuje u tridesetim godinama, posebno iza 35. godine.

Žene ne ostaju plodne sve do menopauze. Prosečna menopauza dolazi u 51. godini, ali većina žena nije u stanju da zatrudni već sredinom svojih četrdesetih godina.

Ovi statistički podaci se odnose na prirodno začeće, ali imaju uticaj i na veštačku oplodnju.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
15
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
13
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
12
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
9





Želite dečaka? Jedite više namirnica sa ka...
Iako će vam svaki roditelj reći da pol deteta nije važan, jedno od najčešćih pitanja koje budući roditelji traže na Goog...
Zatrudneli ste u novogodišnjoj noći: Kada ...
Kada možete očekivati dete ako su praznici ti koji u vama probude najviše strasti i nestašnih želja?



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image
Click Here