|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ČLANCI

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

Čuvajte bebinu kičmu, NE STAVLJAJTE BEBU RANO DA SEDI

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 22.1.2024
image

Mnogi roditelji možda i nisu svesni toga da svoje dete već neposredno po rođenju usmeravaju ka problemima sa kičmom i držanjem tela.

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

10 stvari u stanu na kojima živi najviše bakterija

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 26.9.2023
image

Naučnici su nedavno obavili testiranje i otkrili top 10 predmeta koji se nalaze u prosečnom domaćinstvu s bebom, a koji imaju najviše bakterija na sebi.

MAMA POSLE POROĐAJA

Pa kako to beba neće u kolica? Što je učiš na ruke?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 22.1.2022
image

Pitala je: “Aaaa, pa kako to, beba neće u kolica? Bogami, mama, ima kičmu da iskriviš. Što je učiš na ruke?”

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

OPREZ: Pokrivanje kolica na vrućini je opasno!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 9.7.2020
image

Roditelji, oprez! Za vreme velikih vrućina nemojte pokrivati kolica pelenama ili prekrivačima, jer to može biti vrlo opasno za bebu.

PORODIČNI ODNOSI

Mama je trčala maraton gurajući troje dece

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 22.7.2019
image

ISTRČATI maraton nije nimalo jednostavno, no istrčati ga gurajući troje dece u kolicima ispred sebe pravi je izazov.

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

Gledaj, ne diraj!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 22.6.2019
image

Roditelji prevremeno rođenih beba su umorni jer stalno upozoravaju ljude da ne diraju njihove bebe, pa su se odlučili za nove mere. Da li bi ste i vi to uradili?

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

Mnoge majke ovako šetaju bebe po vrućini

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 14.8.2018
image

Iako možda mislite da ćete na taj način zaštititi bebu od sunca i toplote, nikada ne biste smeli da prekrivate dečja kolica ćebetom, pelenom ili nečim sličnim. Stručnjaci kažu da to može imati fatalne posledice!

image

Igračka je oduvek neizostavni deo odrastanja svakog deteta i kroz igru utiče na razvoj inteligencije, motorike, mašte i kreativnosti. Još ako su u igru uključeni i mama i tata, ili drugari… mogućnosti su nebrojene! Znajući da su klinci, u uzrastu u kom su im igračke najzanimljivije, poput sunđera i da na taj način neverovatno upijaju informacije, jasno je koliko je pravi izbor onoga čime se igraju važan. Mnogo su više od običnog predmeta, jer mališanima daju ideje, imaju ulogu njegovog partnera, saigrača, često najboljeg druga u usamljenosti, ali i povod za druženje sa vršnjacima... No sve u svoje vreme!Takođe, činjenica je da većina nas upadne u zamku besomučne kupovine igračaka bez ikakvog reda i plana, i dođemo u situaciju da se one samo gomilaju.Pa šta je to na šta treba da obratimo pažnju pri kupovini igračaka? Šta igračku čini adekvatnom i dobrom?

image

Kada je beba na putu, još ako je prva beba u pitanju, najveća slatka muka većine roditelja je odabir pravih kolica. I onda krenu nedoumice – skuplja, jeftinija, manja, veća… Duo sistem, trio sistem… Položaji, udobnost. Jaje, korpa… da li kupiti/šta će nam to… Ovo je samo deo pitanja sa kojima se svi budući roditelji susreću, pa u stratu odabir kolica deluje kao kupovina naučno-fantastičnog vozila. Međutim, kako su kolica deo opreme koji će beba da koristi jedan relativno dug period, svakako kupovini istih treba pristupiti vrlo ozbiljno, vodeći računa o kvalitetu ali i drugim kriterijumima važnim za izbor.

SVE O BEBAMA

Ne pokrivajte kolica pelenama po vrućini

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 28.6.2017
image

Mnogi roditelji tokom leta prebacuju peškir preko kolica kako bi svoju decu zaštitili od sunca. To nikako ne bi trebalo da radite jer na taj način dete dovodite u opasnost, kažu stručnjaci.

STRANA 1 OD 2



Dr Raičević: Male bebe NEMAJU ŠTA da traže...
Doktor Jovan Raičević, pedijatar koji živi i radi u Kotoru, podelio je jedan vrlo važan savet sa roditeljima koji ga pra...
Zajedničko spavanje - da ili ne?
Gde dete treba da spava? U svom krevetu, u svojoj sobi od rođenja ili u zajedničkom krevetu sa roditeljima? Večito pitan...



Click Here