lesica
		   
		
		   
		  
		   
		 | 
	  
		
		
		 Đuveč sa bamijama         teletina ili junetina isečena na krupnije kocke (odlično je i sa jagnjetinom)   2-3 krompira isečena na krupnije komade   2-3 šargarepe iseckane na kockice   1 mani celer iseckan na kockice   4 pečene, oljuštene crvene paprike isečene na krupnije komade   nekih 3-4 svežih paprika različitih boja iseckane na komadiće   2 crna luka iseckana uzduž   2-3 čena belog luka sitno iseckana   3 krupnija paradajza oljuštena od kožice iseckana krupno   1 plavi patlidžan , oljušten iseckan krupno, posoljen i oceđen   1 plavi patlidžan prethodno pečen i oljušten, viljuškom iscepkan,   1 tikvica iseckana na kockice   300 - 400gr bamija ili isečenih na pola poprečno, ili celih ako su mlade (prethodno očišćene i izblanširane u vodi sa limunovim sokom ili kašikom sirćeta)   sok od 1 limuna   začin (so, biber, začinska paprika)      Luk i meso se izdinsta, pa se redom ubacuje - celer i šargarepa, paprika sveža, krompir, patlidžan, tikvica, pečena paprika, bamija, paradajz.    Kada se sve malo ukrčka, prebaci se u vatrostalnu, najbolje zemljanu posudu, začini, i ubaci u rernu, pokriveno folijom/poklopcem, nekih 40-45 minuta, a onda se skida poklopac i ostavi još neko vreme da se lepo zapeče.          
			
								
			
			 
  _____________________________
  "Majkooooo, bič pliiiiz!!!"      JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI    
				  	
		  
		  
		  
		 |