|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   NIFTY ili CVS?
13.3.2014 23:41:24   
lepao
Jedan dr mi je izmjerio nt 3,2..drugi 2,2 i danas u Jevremovoj 2,3....odbili su da mi rade CVS i rekli da radim prvo NIFTY,....
meni se ne ceka tako dugo nifty nalaz....
Ima li iko iskustva sa ovim nalazima??
Direktna veza do poruke: 1
   RE: NIFTY ili CVS?
28.4.2014 19:07:47   
branana
ja znam posredno samo jednu osobu koja je radila NIFTY, inace vodi trudnocu kod dr Ljubica koji valjda jedini i radi taj test. pre dva dana sam citala i neki njegov test u magazinu. ja se nadam da cu u eventualno trecoj trudnoci raditi NIFTY i da ce do tada biti pristupacniji. ja ne verujem mnogo u double, srecom meni je oba puta bio negativan nalaz, a da nije bilo tako mislim da dalje analize posebno one invazivne ne bih pristala da radim.

(odgovor članu lepao)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: NIFTY ili CVS?
30.4.2014 20:26:33   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Cecana
Za tri nedelje idem na ekpertni ultra zvuk i onda cemo videti koje analize da radim, predlaze se amnio ceneteza svima preko 35 godina, a dr. kaze da postoje rizici od pobacaja, pa mi je predlozila neku novu metodu koja se radi iz krvi, trenutno se samo u Jevremovoj daje krv na analizu i salje se negde u inostranstvo, rezultati se dobijaju za 10 dana.Analiza kosta 700 evra i radi se najranije u 12 nedelji.Ne znam kako se zove analiza, nisam je ni pitala,istraumirala me sa godinama koje nose rizik-inace imam punih 40.Prvo dete sam rodila sa 39 i nisam radila nikakve analize samo ekpertni ultra zvuk i obicne ultra zvukove.
Videcemo treba da odlucimo koje analize cemo raditi.
Da li je neka od vas cula za ovu novu metodu analize?

IZVORNA PORUKA: dunja RR
Ja sam pre nekih mesec-dva čitala da se ova analiza radi samo u klinici Dr.Ristić, evo linka KLIK

IZVORNA PORUKA: Cecana
Dunja hvala na linku,mislim da je ta metoda u pitanju.
I meni je dr.rekla da Dabl test nije bas pouzdan,ko bi ga znao,na nama je da odlucimo koje cemo analize raditi.
Ana kazu da bubuljice i mucnina prolaze posle 12 nedelje,samo kod malog broja trudnica ostaju do kraja trudnoce.
Pogresno sam napisala u proslom postu da sam rodila prvo dete sa 39 umesto sa 29

IZVORNA PORUKA: degu
user posted image skontala sam, inače sam čula za tu novu metodu, sve iz krvi trudnice mogu da utvrde, potpuno je neinvazivna al je stvarno skupa. Nadam se da će u skorije vreme to zaživeti kod nas i da će biti redovna analiza. Ja sam isto rešila da ne idem na AC.

IZVORNA PORUKA: Jeltje
Cecana, ja sam bila u slicnoj situaciji...Imam 36 godina, ali to nije bilo presudno...Vec, meni je dabl bio dobar, ali je kvadripl (na kome sam ja insistirala da se uradi, iako moja dr nije bila za to) ispao los i pokazao veliki rizik za Daunov sindrom...Bila sam u potpunoj panici i izbezumljena, jer su i mene naplasili sa amniocentezom da postoji rizik od pobacaja, sto i postoji, ali je jako mali, a narocito ako ti radi dobar dr koji ti vadi uzorak...Medjutim, ja ne bih mogla da ostanem mirna posle tog loseg rezultata kvadripl testa i da cekam kraj trudnoce ne znajuci sta ce biti i da li cu roditi zdravo dete ili bolesno, zato sam se resila da uradim ac...I moja iskustva su sasvim ok - niti ista boli (malo je neprijatno), niti dugo traje, niti je moja beba nesto patila zbog toga, a naravno pao mi je veliki kamen sa srca, jer je (hvala Bogu) rezultat bio dobar... user posted image

Sad mogu da kazem, sa ove tacke gledista, da sledeci put necu raditi ni darb, ni tripl, ni kvadripl...nikakve testove verovatnoce, jer je to ipak samo verovatnoca i ne garantuje BUKVALNO nista, a moze da ti napravi problem. Ja cu samo raditi ac ili metodu iz krvi koju si pomenula, ali koja se kod nas ne radi zvanicno. To je metoda koja je i u Evropi nova...Kod nas se takodje radi i u Konzilijumu, ali kosta oko 900e, jer se uzorak salje u Belgiju i zato je skup. Npr. i u Holandiji je od ove godine uveden i vise se trudnice ne salju na dabl i ostale, kao ini na ac, vec im se vadi krv...Kod nas ce to, nazalost, biti dostupno i pristupacno za jedno 20 godina, a do tada cemo se patiti sa gluspim statistikama i invazivnim metodama. Meni je i uzimanje horionskih cupica ok, ali mislim da je tu ipak veci rizik za polod, jer je manja trudnoca, ali je prednost sto ako nije ok - kiretaza se radi na maloj trudnoci...

Ti sama moras da odlucis sta ti je ciniti. Ako imas para onda je najbolje izvaditi samo krv i milina...Ako ne onda razmisli da li si za ac ili ne. Svako odlucuje za sebe i svoje dete.

Sve najbolje ti zelim user posted image


_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu branana)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: NIFTY ili CVS?
30.4.2014 20:45:05   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Cecana
Cao svimuser posted image
Mi smo bili na ekspertnom ultra zvuku,sve je i redu,kaze dr.ka da je devojcicauser posted image .Bas smo se obradovali.Sledece nedelje radim NIFTY test umesto amniocenteze.Nadam se da ce sve biti ok.
Redovno vas citam,
puno vas sve pozdravljam

IZVORNA PORUKA: Cecana
Ja sam juce uradila NIFTY test,rezultati su za dve nedelje,nadam se da ce sve da bude dobro.
Pozdrav svima

IZVORNA PORUKA: Cecana
Cao svima,novim trudnicama pozdrav,sad nisam medju najmladjim trudnicama-mislim po trudnoci ne po godinamauser posted image
Nama je danas stigao rezultat Nifty testa i sve je u redu,hvala Bogu.Potvrdili su i da je devojcicauser posted image .
Sada cu da pokusam malo da se opustim,od ovih analiza i pregleda samo neka srepnja i briga.
Pozdrav


_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: NIFTY ili CVS?
20.5.2014 12:13:05   
Felina
Prekopiracu svoj post iz teme AMNIOCENTEZA, mozda nekom pomogne...
ja sam u prosloj trudnoci radila amnio upravo u dečijoj bolnici u Novom Sadu, kod doktora K (ne znam da li smem da napisem njegovo ime) ali je on jedini doktror tamo koji to radi tako da ces i ti isto raditi kod njega. Igrom slucaja poznajem doktora i kada sam ostala trudna sa njim sam se odma dogovorila da cemo raditi amnio bez obzira na rezultat duble testa i ekspertne ultrazvukove. Mama mi je ceo radni vek radila u decijoj bolnici i zbog svega cega se tamo nagledala savetovala me je da to uradim. Inace sam imala 27 godina i po tome nisam spadala u rizicnu grupu... Dokrot i sestra koja radi sa njim su divni i pravi profesionalci, nista bezbolnije u zivotu nisam radila, cak me vadjenje krvi vise boli nego sto je amnio. Kad sam dosla dobila sam pola bensedina da popijem da se umirim, potom doktor radi detaljno ultrazvuk da locira gde igla moze bezbedno da prodje, ta igla je toliko tanka da bukvalno nisam osetila ubod, mada je verovatno u pitanju i strucnost doktora, i sve je bilo gotovo imam utisak za 10 sekundi! Posle toga sam dva dana mirovala i to je to user posted image
Inace kod nas postoje razne spekulacije vezane za ovu "intervenciju" kako je rizicna i sl. Koliko je meni dokrot objasnio, a ja imam poverenja u njega, rizik od pobacaja je 1:100. U tom jednom od sto slucajeva se u 99 % posle ispostavi da kad stignu rezultati sa bebom nesto nije bilo u redu... U vecini razvijenih zemalja ovo spada u redovne kontrole u toku trudnoce, jer se dubl test smatra zastarelim i to je u stvari jedna statisticka procena koja tebi daje podatak kojiko zena koje su bile istih godina kao ti i imale identicne rezultate kao ti (ultrazvucne mere bebe i vrednosti hormona) su kasnije rodile bebe koje su imale neku hromozomsku bolest.

Za razliku od amniocenteze koja je stvarno bezbolna, ja sam u prethodnoj trudnoci koja se nazalost morala zavrsiti u 15 nedelji user posted image , u 12 nedelji radila biopsiju horionskih cupica jer je bebi na ultrazvuku vidjena cista na vratu, ova procedura je mnogo neprijatnija, radi se sa dosta debljom iglom koja na kraju ima kao neka mala klesta kojom cupa deo posteljice. Prvo se dobije anestezija u stomak koja nije ni malo prijatna pa se uvlaci kao neka cev u stomak, kroz koju se posle uvlaci ta igla sa klestima. Ne mogu da kazem da je jako bolno ali je jako neprijatno. Nazalost rezultati su mi bili dobri ali je cista nastavila da raste u da se multiplicira i morala sam na kiretazu...

Sada sam 6 nedelja trudnoce i nadam se da ce ovaj put sve biti ok user posted image

(odgovor članu lepao)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: NIFTY ili CVS?
12.9.2014 15:17:57   
Jellena79
Napravila sam NIFTY test u Medigrupu u Beogradu i prezadovoljna sam. Ljubazno i profesionalno osoblje, posebice doktor Ljubić i sestra Sandra. Objasnilo sve što nas je zanimalo, a nakon 12 dana već su stigli rezultati. Sad sam u 14. nedelji trudnoće i sasvim sam mirna jer znam da očekujemo zdravu devojčicu.

(odgovor članu Felina)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: NIFTY ili CVS?
5.5.2015 17:05:35   
sonyasha
Da li je neko skoro radio nifty test i kakva su vam iskustva?

_____________________________

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu Jellena79)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: NIFTY ili CVS?
5.5.2015 17:36:09   
jess021
Sonyasha, ja sam radila Panorama test. Koliko znam, trenutno ga radi samo Jugolab iz NS. Mi smo radili tu prosirenu verziju, ako te bas zanima koji poremecaji su obuhvaceni mogu pogledati na nalazu. Kosta 97 000. Osnovna verzija je oko 75 000. Imas njihov cenovnik i na netu. To je isto prenatalni neinvazivni test koji se radi u Americi. Tj. kazu da se uzorak krvi salje tamo.
Sta god te zanima pitaj me.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: NIFTY ili CVS?
6.5.2015 10:27:48   
sonyasha
Jess, hvala ti što si mi rekla na onoj temi inače ko zna kada bi pogledala!
Zanima me da li ovim testom ako je negativan(tj. dobar) izbegavam amino i koliki je procenat tačnosti?
Znam da dosta košta ali realno bi ako treba za ovo uzela i kredit samo da ne idem na amino, daće Bog da do tada sve bude uredu.

_____________________________

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: NIFTY ili CVS?
6.5.2015 15:28:15   
jess021
Draga, moja dr kaze da je double test, tj. markeri iz krvi i euz tacnost oko 60%, a sa ovim testom 99%.
Ako je nalaz uredan nema potrebe za amnio, medjutim ovo je isto skrining test, tj. procena rizika od pojave nekog poremecaja i u slucaju da je neki rizik povisen trebalo bi da se uradi amniocenteza. Amniocenteza je dijagnosticka metoda.
Ako te zanima kako izgleda nalaz mogu ti ga poslati na mail.
Mislim d akod vas u BG se radi NIFTY i da je on oko 650 evra.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: NIFTY ili CVS?
6.5.2015 18:27:55   
sonyasha
Hvala ti puno! Samo još jedno pitanje ako znaš, da li to znači da ako obavim ovaj test ne moram dabl? Naravno sigurno bih išla na ekspertski.

_____________________________

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: NIFTY ili CVS?
6.5.2015 18:58:24   
jess021
Ja sam prvo radila double, pa onda to. Pogotovo je uz jako bitan, ako je on u redu bice onda i ovo ostalo.
A ti markeri iz krvi sto se rade nakon uz su, po meni, bez veze. Ja sam ih radila i rez je bio ok, ali mu ja nisam pridavala nikakav znacaj.

< Poruku je uredio jess021 -- 6.5.2015 19:00:21 >


_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: NIFTY ili CVS?
15.5.2015 18:03:23   
NikolinaBebic
Postoji i test Tranquility koji pored trizomije 21 radi i ispitivanje na trizomije 18 i 13.
Pouzdan je 99,9% i posle njega se u inostranstvu ne radi amniocenteza. U Americi ovaj test ima status dijagnostickog i ne pribegava se amniocentezi svako malo.
Pored ovih trizomija rade se abnormalnosti polnih hromozoma kao i mikrodelecije hromozoma.
To je za sad najkompletnija analiza ovakve vrste u Srbiji.

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: NIFTY ili CVS?
15.5.2015 18:59:53   
Maslacak15
Nifty je podjednako pouzdan kao amniocenteza. I jeste dijagnosticka metoda. Znaci ne daje verovatnocu nego detektuje direktno prisustvo trizomija kod fetusa. Baziran je na relativno novom otkricu da je DNKa fetusa prisutanu cirkulaciji majke i da se moze amplifikovati i analizirati PCR metodom. Problem je sto je jos uvek trenutno skup i sto su eto doktori navikli da rade po starim sablonima. Pa kad su vec radili amniocentezu 50 godina sot bi se zamarali novotarijama.

(odgovor članu NikolinaBebic)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: NIFTY ili CVS?
15.5.2015 20:50:30   
jess021
Maslacak, ja sam radils Panoramu. To je americka verzija Nifty testa i lepo u propratoj dokumentaciji pise da to nije dijagnosticka metoda, vec skrining test i rezultati su procena verovatnoce od nekog pormecaja. Ako je neki rizik povecan moras na amnio da bi se utvrdilo da li poremecaj postoji.
Koliko vidim i Nifty je procena rizika i ako je rizik povecan, opet radis amnio. Bar je tako u Srbiji.

< Poruku je uredio jess021 -- 15.5.2015 20:57:08 >


_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: NIFTY ili CVS?
9.6.2015 15:27:44   
Jellena79
Tako je - svi ti testovi - Panorama, Tranquility, Harmony i NIFTY su ipak samo skrining testovi - barem je u Srbiji tako zakonski određeno. Razlog je to, što se analizira fetalna DNK, koja u krvotok trudnice dolazi večinom iz placente - a ne iz deteta. Metode su vrlo pouzdane, ali ne 100 %. Nema veze koji test odaberete, ako je ta negativan, onda možete biti 99,9 % sigurne, da je sve u redu i ne trebate daljnih pretraga. U slučaju ako je test pozitivan na neku anomaliju, oko 90 % (pouzdanost je veća za Davn sindrom i manja za ostale sindrome) sigurno je, da dete stvarno ima tu anomalijo - a to mora da se utvrdi dijagnostičkom metodom jer postoji još 10 % verovatnošću, da je dete zdravo.

Mi smo prije nego što smo odlučili, pročitali svega i svašta i dobro razmislili. Glavna prednost NIFTY testa čini mi si to, što je stopa otkrivanja i pouzdanost (više od 99 % za Davn, Edvards i Patav sindrom te više od 95 % za anomalije polnih hromosoma) utvrđene na velikom broju pacijentkinja - više od 140 000. Kod ostalih testova ti so brojevi mnogo, mnogo manji.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: NIFTY ili CVS?
2.11.2016 13:54:09   
Lola44
Tako je, i ja sam se odlucila za Nifty test, jer mi je dr objasnila da je najpouzdaniji, da mu je tacnost od preko 99% potvrdjena na najvecem klinickom ispituivanju, a i do sad je u svetu uradjen preko milion puta, sto je daleko vise od svih drugih testova. Ja sam radila u Kozilijumu, veoma je jednostavno,uzmu vam krv i uzorak se salje u Hong Kong. Za nekih nedelju dana dobijes rezultat i ako je sve ok ne moras vise da razmisljas o AC ili CVS ili drugim invazivnim metodama. Ne moras da zakazujes, ne treba ti uput, jeste da kosta, ali taj mir nema cenu.

(odgovor članu Jellena79)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: NIFTY ili CVS?
2.11.2016 16:42:45   
krin 40
Ja sam deseta nedelja i ako do kraja ove sve bude ok radicu test.Samo dvoumim se da li da radim nifty on ide od 12 nedelje,ili tranquility koji moze vec od 10 te nedelje?

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Lola44)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: NIFTY ili CVS?
2.11.2016 22:36:02   
Lola44
Nifty+ se isto radi od 10.nedelje, a objasnila mi je doktorka da je to najkompletniji test koji postoji.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: NIFTY ili CVS?
3.11.2016 20:23:44   
krin 40
Onda cu i ja Nifty..a jei li ti radila samo njega ili pre njega i double?

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Lola44)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: NIFTY ili CVS?
4.11.2016 17:19:58   
Lola44
Krin,meni su rekli da ako se odlucis da uradis Nifty, nema potrebe da radis double test, jer ces sa Nifty+ testom sigurno pokriti najveci broj poremecaja i mirna si. Posle samo redovne kontrole kod lekara.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: NIFTY ili CVS?
12.11.2016 21:57:06   
krin 40
U cetvrtak UZ,u ponedeljak 21-vog zakazan Nifty.Vec me muka hvata od treme i neizvesnosti

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Lola44)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: NIFTY ili CVS?
14.11.2016 12:28:14   
Lola44
Krin, opusti se, bice sve u redu i ovaj test ce ti pomoci da se opustis tokom trudnoce...Znam kako je tesko podnositi neizvesnost, nadji nesto da ti skrene paznju, pocni da gledas neku lepu seriju, na primer. Da li ti je ovo prva trudnoca?

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: NIFTY ili CVS?
15.11.2016 17:54:14   
krin 40
Lolo sin 19,cerka 10,i pre par meseci jedan missed ab.Nije prva ali kao da jeste,xaxa.Radim jos,nisam na bolovanju,pa mi tako prodje dan.Sin mi sada sprema kolokvijume pa mu malo pomazem jer i ja sam studirala ekonomiju:) Ali kad padne vece hvata me nervoza

< Poruku je uredio krin 40 -- 15.11.2016 17:55:20 >


_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Lola44)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: NIFTY ili CVS?
17.11.2016 16:36:18   
Lola44
Krin, svaka castuser posted image user posted image user posted image ! Pa ti mozes svima casove da nam drzis o trudnoci i roditeljstvu! Javi nam, molim te, kad uradis test. I srecnouser posted image

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.



Anketa

Hana ili Helena
pisuljica



Hana (52%)

Helena (48%)


Ukupan broj glasova: 122

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here