Lu
|
200 g masti 1 jaje 1 žumanjak 4 žlice šećera 1/2 kg brašna sok od 1 limuna Umutiti masnoću, dodati jaje i žumanjak, šećer i sok od jednog limuna. Sada usuti brašno, izručiti na stol i zamijesiti tijesto. Razvući koru oklagijom debljine 1/2 cm. Vaditi čašom pogačice, svaku umočiti u ulupani snijeg od bjelanjka i posuti sitno sjeckanim orasima, redati u podmazani lim i peći pazeći da ostanu bijele. Pečene vanilice premazati marmeladom po želji, sastavljati po dvije, posuti sitnom šećerom zamirisanim vanilijom i služiti. Našla sam ovaj starinski recept, hoću da probam, ako imate neki ispoban recept za vanilice da se tope u ustima Pišite
< Poruku je uredio Lu RR -- 8.11.2011 15:48:15 >
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|