|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.12.2011 14:26:33   
Yula

IZVORNA PORUKA: briseljancica

da li neko zna do kog uzrasta je ok davati detetu mleko sa razbijenim proteinima? na kutiji pise od 6 meseci, ali ne pise do kad.



Na Alernova AR pise od 0-36 meseci, nigde nisam videla od 6 pa nadalje.

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 826
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.12.2011 15:04:19   
briseljancica
pa da na to sam mislila. Helena pije http://www.nutriciakindervoeding.nl/nutrilon/producten/nutrilon%20pepti%202.aspx a na njemu ne pise do kad, pa nisam bila sigurna. ona je prerasla alergiju, jede sir, pije jogurt, kefir... ali odbija bilo koje drugo mleko.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 827
   RE: Alergija na mlecne proteine
11.12.2011 11:03:28   
bojkica
Evo mene,posle uvodjenja jogurta,sira,kajmaka,pavlake,sve je bilo ok.Popila je i 100ml.cistog kravljeg mleka posle uvodjenja svega ovoga i bilo je sve ok.Posto je trenutno bolesna,kasalj,nos curi,mleko sam pauzirala,jer pije antibiotik,da ako joj se promeni stolica od antibiotika ne budem u frci da nije od mleka,tako da trenutno pije alergy digestiv care!user posted image ,jako sam zadovoljna i srecna,iako i dalje gledam svaku stolicu!

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 828
   RE: Alergija na mlecne proteine
14.12.2011 13:04:55   
Yula
E super! Bas mi je drago! Namucile ste se i red je da sada uzivate u hrani za sve pare :)

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 829
   RE: Alergija na mlecne proteine
14.12.2011 13:07:20   
Snelle
Drago mi je kad vidim da su sva deca prerasla alergiju.
Tako će i tvoje Yula, samo mora malko da poraste user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 830
   RE: Alergija na mlecne proteine
14.12.2011 22:21:19   
bojkica
Jao Snelle jeste,sve se sredilo,samo kad pomislim koliko sam se nervirala,koliko sam suza prolila,zbog svake pelene sumnjive,nisam uzivala sa drugom bebom zbog ovog problema,prvo 2 meseca dok mi nisu dali uput za gastro.dok su me svi ubedjivali da je sve to nesto prolazno sa stolicom...uh ne zelim da se secam.
I da,hvala ti jos jednom,kada sam se prvi put javila puno si mi pomogla i savetima i podrskomuser posted image ,naravno tu su i ostale forumasice,Verus,Tash...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 831
   RE: Alergija na mlecne proteine
18.12.2011 23:05:50   
Yula
Ja uopste ne znam sta da mislim. Mene je gastro ubedjivala da uopste ne mora da znaci da mi je dete alergicno na PKM, i da je sve te simptome moglo da izazove jaje, jer je alergija na jaja dokazana. Ona nam je savetovala da pkusavamo da mu po malo svaki dan dajemo obicno adaptirano mleko i da vidimo hoce li biti kakve reakcije. Ako je ne bude, svaki dan da povecavamo dozu. Ne znam da li sam vec pisala na ovoj temi o tome, ali ona smatra da nije zdravo da dete drzim bez mlecnih proteina ako nisam 100% sigurna da je alergican na njih.

Koliko sam se ja informisala, mleko nema samo kasein od proteina, a ovo mleko koje nase bebe piju je bez kaseina, a ostalih proteina ima. Ne znam, ne usudjujem se da pokusam takovo sto, bar ne pre 10. meseca. Mm i ja smo se slozili u tome. Pogotovu sto mi je dete odreagovalo u startu uvodjenja nemlecne ishrane alergijom na neku od njih ( sargarepa, pirinac, karfiol, neka od te tri, najverovatnije da je sargarepa ) i onda me strah da ne vodim dete iz alergije u alergiju.
Ne znam, jos cu da vidim kako ce se odvijati ova nasa avantura sa kasicama, pa cu kasnije mozda da razmislim o pokusaju probanja mleka.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 832
   RE: Alergija na mlecne proteine
30.12.2011 16:40:49   
briseljancica
Yula ni Heleni se kod alergologa nije pojavila reakcija na mleko, ali su bili poviseni eozinofili. Obavezno trazi da kada bebi rade analizu krvi urade i eozinofile(to je u okviru leukocitne formule cini mi se) jer oni ukazuju ili na postojanje nekog parazita-sto se iskljuci analizom stolice ili na postojanje NEKE alergije . Postavila sam na nekoj od ranijih stranica clanak nekog britanskog pedijatra-gastroenterologa gde su opisane razne vrste reakcija na proteine kravljeg mleka gde pise da postoje i reakcije na proteine kravljeg mleka bez povisenih antitela (to je ono Ig pa nesto :) Ako nece da ti daju recept ti pokusaj da dodjes do Belgije ovde ti nije potreban. a sto se tice toga da dr kaze da ti je beba u problemu jer ne unosi proteine to je tek cista glupost. ovi proteini su i dalje prisutni u mleku samo su razbijeni da ih organizam ne bi prepoznao kao pretnju i davao reakciju. Dakle oni su i dalje tu. Naravno desava se da i pored toga neka deca reaguju i onda se daju posebne formule koje su potpuno oslobodjene tog proteina.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 833
   RE: Alergija na mlecne proteine
30.12.2011 20:50:02   
Anoniman
Divan post! Svaka cast!

(odgovor članu briseljancica)
  Direktna veza do poruke: 834
   RE: Alergija na mlecne proteine
30.12.2011 20:57:21   
Yula
briseljancica, znam ja to za proteine i cudno mi je to sto mi je to rekla specijalista gastroenterolog! I sta ja da mislim o njihovim doktorima i kako da imam poverenje u njih?! Ej, zena radi u jednoj ustanovi gde rade sve sami specijalisti za decu i naplacuje pregled 75€, a normalno kod dr-a je cini mi se 25€. Nije do para, vec cisto da vidis odnos.
Mi mozemo da kupujemo mleko i bez recepta, pisala sam na tebi o uvodjenju cvrste hrane, i mi smo ga u pocetku sami i kupovali, ali zasto da doktor, koji bi inace trebao da sve to zna i koji bi trebao da mi zstiti dete, da me usmerava da mu dajem obicno adaptirano mleko i da rizikujem ponovno izazivanje alergije da bi on imao dokaz! A sami znaju da su testovi nepouzdani! Najgore od svega sto je mm sada navro da poslusamo doktore. A najbolja stvar od svega je ta sto imam mleka jos 12 kutija i jos 3 treba da uzmemo, toliko nam je jos ostalo sa recepta. To ce da mi traje bar dva meseca jos, a do tada ce beba da ima punih 9 meseci, pa mozda i preraste alergiju do tada; ko ce ga znati. Meni je sada problem da ubedim muza da kupujemo to mleko sami, nije to zbog para, vec ispada da se ja pravim pametna i da znam vise od doktora user posted image Oni ga ubede dok kazes keks. user posted image Ubedila sam ga da necemo probati obicno mleko sve dok ne ostanemo na dve kutije sa ovim i taman ce do tada beba jos porasti.

Eto, dete dokazano sklono alergijama i oni umesto da za svaku eventualnost iskljuce sve alergene do prve godinice, oni me pritiskaju da forsiram mleko, uzas. Ma, moram ovih dana da vam prepisem listu po kojoj se ovde preporucuje uvodjenje namirnica, pre neki dan kada smo bili na merenju mi dala doktorka, znaci da ne poverujete! Mislila sam da su naopako odstampali, ali nisu. Strasno.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 835
   RE: Alergija na mlecne proteine
5.1.2012 21:33:27   
milia
Mene silno interesuje ta lista. Ako možeš postuj je da vidimo redosled koji preporucuju. Ja sam s prvim detetom muku mučila s uvođenjem namirnica i alergijama pa je sve prerasla. Sad imam tremu s drugim...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 836
   RE: Alergija na mlecne proteine
10.1.2012 23:55:36   
Yula
Negde mi se zagubio papir, bas sam ga sinoc trazila. Pokusacu ovih daan da ga pronadjem pa cu prepisati. A ako ga ne nadjem, kada odemo na sledece merenje za 15-ak dana uzecu novi. javicu ti na pp kada ga objavim, da znas da procitas.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu milia)
Direktna veza do poruke: 837
   RE: Alergija na mlecne proteine
17.1.2012 19:02:19   
izabella7

Nama se alergija vratila user posted image i to poslije godinu dana.Sad mi krivo sto sam bila tako neoprezna,mislila da je to iza nas.Nije strasno ali znaci jos uvijek prisutno.Pocelo je kad je imao 5 mjeseci sa nezgodnim ekcemima iza koljena i nadlakticama,crvenilo na obrazima.dobili kortikosteroid kreme,mustelina kozm za atopicnu kozu,H.A. formula,ja izbacim sve mljecno jer sam dojila.Sve bilo ok,smirilo se.Sa godinu dana predjemo na standard mljecnu formulu koju pije i dan danas (za svoj uzrast) i nije bilo reakcije.
Da bi mu mm sad za vikend dao ujutro kozije mljeko da popije user posted image posto ga on obozava pa i njegov "veliki"sin treba da pije a popodne mu da kravlje iz tetrepaka.U nedelju osvanemo sa alergijom.Nije strasno,blagi ekcem ali na istim mjestima kao kad je bio beba,dakle jos je tu.i sad pojma nemam na sta je odreagovao,mozda samo na ovo kozije jer vec odavno jede i sir i jogurtice i nista.Ima li ko sl iskustvo i koliko treba sad da prodje dok opet isprobam,ovaj put samo sa kravljim?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 838
   RE: Alergija na mlecne proteine
17.1.2012 21:42:03   
Anoniman
Ja nemam iskustva u smislu da mi još nismo prerasli, i dalje smo na Allernovi, i koliko kontam dr, do treće godine ćemo biti na njoj, ali koliko sam čitala iskustva mamika ovde, treba oko 3 nedelje da se organizam isčisti od alergena, ako je to bilo tvoje pitanje.
Ja bih na tvom mestu to namazala kortikosteroidima, i ostavila da vidim šta će biti. Ako 7 dana dete bude čisto, probala bih opet sa kravljim mlekom, ali jako oprezno.
user posted image

(odgovor članu izabella7)
  Direktna veza do poruke: 839
   RE: Alergija na mlecne proteine
17.1.2012 21:43:55   
Anoniman
S druge strane, za vikend je zaista zazimilo, do tada je bila jesen, a znaš i sama da ekcemi divljaju na zimu. Zaista bi bilo čudno da je dete odreagovalo na zimu baš kada je dobilo k.mleko, ali sve je moguće. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 840
   RE: Alergija na mlecne proteine
17.1.2012 21:55:38   
bojkica
Mojoj starijoj devojcici se ove zime pojavio ekcem koji je imala pre 2 godine u veoma blagom obliku.Povezala sam to sa zimom-hladnocom,boravak u zagrejanoj prostoriji-jako nam je toplo u stanu,i ove godine ide u vrtic,tako da jede virsle,jaja....
Mladja devojcica je imala alergiju na mp.koja se manifestovala preko stolice,i pri uvodjenju mlecnih proizvoda sve je bilo ok.da bi posle mesec dana se pojavila sluz u stolici-tako da je izgleda opet alergija-planiram da bude i dalje na rezimu ishrane bez mleka i ml.proizvoda,pa da joj uvedem npr.samo jogurt.
A sto se tice Vase situacije,cula sam da alergija moze ponovo da se ispolji npr.pri pada imuniteta,a mozda je i kao sto rece Tash od hladnoce,zime..

(odgovor članu izabella7)
Direktna veza do poruke: 841
   RE: Alergija na mlecne proteine
18.1.2012 14:23:06   
izabella7

Draga Tash,bojkice sigurno je mljeko,mislim jedno od mljeka koje je popio,jer bas ista stvar kao kad je bio mali.Zimi mogu da prepisem ove ekcem-krugove na obrazima,jos se oni najvise isticu,ostalo se smiruje uz pomoc kortikos.kreme.Cekam dakle tri nedelje minimum ako ne i vise,mozda drugi rodjendan pa da probam ponovo.Samo da se povuce,bojim se da se sad opet nesto pokrenulo i samo da ne zavrismo na H.A. Bas mi krivo...

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 842
   RE: Alergija na mlecne proteine
18.1.2012 14:27:32   
Anoniman
Ne mislim da treba da čekaš 3 nedelje, ako se povuče ranije i bude mirno par dana, ja bih dala opet da vidim šta će biti. 

(odgovor članu izabella7)
  Direktna veza do poruke: 843
   RE: Alergija na mlecne proteine
18.1.2012 16:20:20   
izabella7

I to sto kazes,mozda je samo kozije mlijeko u pitanju user posted image Probacu...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 844
   RE: Alergija na mlecne proteine
21.1.2012 23:32:30   
mirjanica
Moze li mi neka od mama napisati prve simptome alergije na mleko, posto mi trenutno imamo problem sa stolicom i dr ispituje od cega moze biti, izmedju ostalog napomenula je i alergiju na mleko.? Mene je strah jer dete i dalje to mleko pije svaki dan a ne znamo da li je ono uzrok svemu? Kakva bi trebala da bude prva reakcija osim cestih stolica, pomalo krvavih?

_____________________________

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu izabella7)
Direktna veza do poruke: 845
   RE: Alergija na mlecne proteine
21.1.2012 23:38:27   
Anoniman
Ja nisam merodavna da ti pišem o stolicama jer se nama alergija manifestovala na koži. Ali koliko sam ovde čitala, stolica bude sluzava, i bude tragova krvi u njoj (u nitima). 

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 846
   RE: Alergija na mlecne proteine
21.1.2012 23:40:44   
mirjanica
Hvala Tash, dali smo stolicu na analizu pa cekamo rezultat.. ne znam kakvi testovi posle slede totalno sam zbunjena!

_____________________________

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 847
   RE: Alergija na mlecne proteine
21.1.2012 23:43:43   
Anoniman
Mi smo radili alergotestove iz krvi.
Sačekaj da vidiš šta će analiza stolice pokazati. user posted image

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 848
   RE: Alergija na mlecne proteine
21.1.2012 23:44:10   
Anoniman
Izabela, vidim te. Šta ima kod vas?

(odgovor članu izabella7)
  Direktna veza do poruke: 849
   RE: Alergija na mlecne proteine
21.1.2012 23:48:36   
izabella7

Bas kao sto je tash rekla,sluzava malo krvi u nitima.Mi smo to imali samo jednom i to prvi put kad je probao formulu,putovali smo i bilo mi lakse da ga tako nahranim imao je tri mjeseca.Kasnije su sve bile promjene na kozi

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here