|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Nezaposlene trudnice 30 dana bolovanja
19.8.2009 15:50:33   
Anoniman
BEOGRAD - Nezaposlene trudnice, koje su zbog nedostataka novog Zakona o zapošljavanju i osiguranju u slučaju nezaposlenosti ostale bez primanja, po svoj prilici će morati da pričekaju na ispravljanje ove nepravde.
Čak i ukoliko predlagač zakona, Ministarstvo ekonomije prihvati zahtev sindikata da bolovanje za nezaposlene trudnice traje duže od 30 dana, što se po svemu sudeći neće dogoditi, procedura izmene zakona mogla bi da potraje i nekoliko meseci!
Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović objašnjava da je ovaj sindikat, od momenta kada je usvojen sporni zakon o zapošljavanju i osiguranju - koji ne samo da ide na štetu teško obolelim osobama već dodatno ugrožava žene u Srbiji koje su u drugom stanju - u više navrata bezuspešno slao pisma i saopštenja državnim institucijama, u nameri da se spreči dalje "ponižavanje građana". Međutim, nijedan od predloženih amandmana u Skupštini Srbije nije prihvaćen. On kaže da se ne zna ko je iz Dinkićeve ekipe učestvovao u pisanju novog zakona.
- Pismo je prosleđeno predsedniku Tadiću, premijeru Cvetkoviću, ministarstvima ekonomije, rada i socijalnih pitanja, kao i predsednici Skupštine Slavici Đukić-Dejanović. Od usvajanja zakona mi se borimo protiv njegove primene, ali bezuspešno. Ukoliko se u septembru ne poradi na njegovoj dopuni, to bi direktno značilo da ministar ekonomije radi na maksimalnom smanjenju nataliteta u Srbiji, što je skandalozno. Trenutno nam je ta činjenica najspornija - kazao je Orbović za naš list.
Predsednik odbora za rad, socijalna i boračka pitanja Meho Omerović u toku jučerašnjeg dana nije odgovarao na pozive Kurira, iako mu je prethodno poslata i poruka s konkretnim pitanjem da li će u septembru insistirati na izmenama spornog zakona. Poslanica Nove Srbije, zamenica predsednika skupštinskog Odbora za socijalna pitanja Zlata Đerić nije optimista kada je reč o Dinkićevom zakonu. Kako kaže, iz NS će sigurno podržati zahtev SSSS i uložiti niz amandmana, ali isto tako ne veruje da će se bilo koji od njih prihvatiti.
Državna sekretarka u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja Snežana Lakićević nedavno
je izjavila za naš list da je zakon u isključivoj nadležnosti ministra ekonomije, ali da bi pitanje ugroženosti trudnica naročito trebalo rešiti.
U kabinetu ministra ekonomije, kao i prethodnih dana kada je Kurir pisao o ovoj temi, nije bilo odgovora na pitanje da li će se sporni zakon dopuniti, kao i ko je sve učestvovao u njegovoj izradi.




BOLOVANJE DO 30 DANA
Prema novom zakonu o zapošljavanju i o osiguranju, u slučaju nezaposlenosti osobe koje nisu u radnom odnosu imaju pravo na novčanu nadoknadu od Nacionalne službe za zapošljavanje samo za bolovanje do 30 dana!
Zbog toga su mnoge nezaposlene trudnice ostale bez novčanih nadoknada, te je njih dvadesetak zatražilo da se ispita da li je u skladu sa novim zakonom to da im se već tri meseca ne isplaćuje materijalna nadoknada. U NSZ su demantovali ove navode uz mlako objašnjenje da se dosadašnjim primaocima naknada ukida samo u slučaju da je isteklo pravo na nju.
Izvor: krstarica.com
  Direktna veza do poruke: 1
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Uloga placente (video)
video
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here