|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Izazivanje porodjaja
9.7.2008 12:45:43   
Jeca*
Zanima me misljenje i trudnica i mama. Juce me je prvi put pregledala dr koja ce me poradjati. Sve je ok, ja u 36-oj nedelji, beba dobro . . .Zakazala mi pregled u 38 nedelji. Jedino me je zabrinuo jedan njen stav a to je kao "tada kad dodjete videcemo kako izgleda plod, grlic, pa cemo se dogovoriti oko porodjaja. Najbolji su dirigovani porodjaji jer tako su i lekari odmorni i vi niste napeti i ubrzani". Ipak ja se ne slazem sa tim, sto joj juce nisam rekla vec sam odlucila da, ako docekam 38 nedelju user posted image , tada izrazim svoje misljenje i kazem da bih ja vise volela da se porodim kada beba odluci.
Ipak, poprilicno me je stavila u rebus i bas bih volela da cujem vasa misljenja. Da li biste vi pristali na to. Naravno, ne pricam o carskom rezu vec o prirodnom porodjaju, eventualno sa ili bez epidurala (ja sad razmisljam i zelim li epidural, potpuno sam po tom pitanju neodlucna user posted image )

Hvala unapred na pomoci

Pozdrav

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Izazivanje porodjaja
9.7.2008 13:45:51   
Lu
Ja sam imala indukovani (izazvani)porod a da tada toga nisam bila ni svjesna,zato sada znam da više nikada nebih ukoliko nije neophodno zbog zdravlja bebe,znači ako beba mora da izađe van a više nedolazi u obzir carski onda ok.
To nije prirodan porod kao što sama riječ kaže izazvan je a kakve posljedice može da ima i kako ženu napati o tome liječnici šute,normalno njima je bitno da sve ide kako oni isplaniraju da te porode u svojoj smjeni kad njima odgovara i da uzmu nagradu,barem je tako bilo u mom slučaju,porodili su me 8 dana prije legla sam na stol bez ikakvih bolova a poslije 25 dana nisam mogla sjesti na ranu koja je i sječena i popucana od nasilnog istiskivanja bebe.
Nebih da te puno plašim to je moj doživljaj i moje osjećanje možda sam presubjektivna,ali svaka pomisao na to budi bijes u meni zbog mog neznanja i naivnosti ali i bezobraznih liječnika.
Evo ti si upoznata stim i to je dobro i trebaš da izneseš svojoj liječnici svoje mišljenje pa ćeš vidjeti kako će reagirati.
Možda ja nisam u pravu ipak je to samo moja priča i govorim u svoje ime da nebih nikada više,a javiće se sigurno još netko,u svakom slučaju puno sreće ti želim kako god da odlučiš,pozdrav.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Izazivanje porodjaja
9.7.2008 14:28:48   
prase
Ja mislim da ne bih pristala na izazivanje porodjaja, bez valjanog obrazlozenja tj. razloga. Prvo i prvo, izazivati porodjaj ako trudnoca nije probila termin je potpuno bez veze po mom misljenju. Bas me briga ko ce biti u smeni kada meni krene porodjaj i da li ce biti odmorni ili ne. Njihova je duznost da budu odmorni kada dodju na posao, takav su poziv izabrali, uopste nemam razumevanja za taj argument. Drugo, otkud mi znamo da je termin pouzdano odredjen? U mom slucaju, na primer, veoma se razlikuju termin odredjen na osnovu poslednjeg ciklusa i termin odredjen na osnovu UZ nalaza (2-4 nedelje i jos uvek nisam sigurna da mi nece reci nesto deseto kad odem na sledecu kontrolu, a kao usla sam u 29. nedelju). Trece, postoji CTG koji valjda i sluzi da najavi ako bi beba htela da izadje a ne zna kako.

Evo napisacu i jedno iskustvo izazvanog porodjaja sa srecnim krajem. Drugarica je prekoracila termin 10 dana, a beba je izgledala (na CTG) kao da joj bas odgovara da ostane tu jos malo. Poslednja dva puta je isla na CTG dan za danom i oba puta je beba uglavnom mirovala i spavala. U medjuvremenu su pokusavali sa vaginaletama za izazivanje kontrakcija - kontrakcije su se pojavile, ali beba je to "iskulirala". Lekar je odlucio da probusi vodenjak, uz napomenu da postoji verovatnoca da ce tada porodjaj krenuti normalno, ali i da ce mozda nastaviti sa vaginaletama za par sati ako ne krene... Jos je rekao, ako plodova voda bude zelena, da ce tog trenutka da je vodi na carski rez. Voda je bila zelena. Beba nije spavala nego gubila snagu. Pupcana vrpca je bila prebacena bebi preko ramena i zbog toga nije mogla da se spusti nize iako se davno postavila u dobar polozaj. Beba i drugarica se danas osecaju odlicno i zahvalne su lekaru na njegovim odlukama. Ovo je vrsta indukovanog porodjaja na koji bih verovatno pristala. Ako 100% znam da sam prekoracila termin i ako 100% verujem lekaru. U svim ostalim varijantama, hvala ne.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Izazivanje porodjaja
9.7.2008 14:39:18   
guppy RR
Ja sam protiv indukcije porođaja pre roka, ako je sa bebom sve OK.

Meni su zakazali indukciju u 37. nedelji, jer sam nosila blizance i dokazano je, da posle 37. nedelje njima više nije OK u stomaku (nema više mesta, mama gubi snagu, gube hranu...) i da se detetu može napraviti više štete nego koristi. U nekim porodilištima je zato 37. nedelja maksimum, a u nekima čekaju "do kraja".

Ne znam kako je s indukcijom, jer je meni porođaj taj dan krenuo sam, a posle 8 sati u porođajnoj sali sam se porodila sa CR.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Izazivanje porodjaja
9.7.2008 15:07:30   
MERYEN
Ja smatram da dogovor za porodjaj je najbolja stvar koja moze da se dogodi trudnoj zeni.Iskustva mojih najblizih prijateljica koje su se relativno skoro porodile njih dve su imale dogovor prosle su bez ikakvih probema sa jako malim bolovima,sa velikom paznjom lekara koji su uz tebe one same kazu:" to je divno,kaze ti dodji u 21h spreme te srede daju indukciju i sta vec jos,i krece za sat vremena ako je sve po planu porodis se,"
Dok su ostale moje prijateljice kukale po 12h sati trpeci bolove gde su ih doktori prebacivali iz smene u smenu,uzas jedan,jednoj od njih je pukao vodenjak posle 15 sati su poceli da je poradjaju plodova voda je bila crna,beba je imala infekciju creva jer se nagutala vode,zatim pupcica,ociju,bila je non stop pod nadzorom pedijatra,srecom i hvala Bogu pa je se oporavila bez bitnih posledica.
user posted image Dakle,vazno je da imas dobrog ginekologa,sto znaci da imas vezu nekoga koga poznajes,i sama odluci,ja licno sad znam da cu da se porodim tako sto cu da zakazem porodjaj,glupo zvuci,ali je mnogo bolje,naravno ako bude sve islo kako treba,ja cu se poroditi na taj nacin.
Glavu gore osmeh na lice,nemoj da se mislis puno,to moze da te jako optereti,posavetuj se sa najblizim,odluku donesi sama.user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Izazivanje porodjaja
9.7.2008 15:57:50   
Anoniman
Ja odobravam indukciju ako je svrsishodna. Naime, ako je žena prekoračila termin. Ako kontrakcije traju već dugo a žena se ne otvara. Ali tek tako, dođi u 37 nedelji da ti dam indukciju... pa ne znam. Mada i ja sam se porodila u 38 nedelji, ali carskim rezom. Rekli su da bebica više ne napreduje (pušač sam - pa je posteljica prezrela, o tome ću drugi put), pošto je prirodan porođaj bio opasan po mene - nisu želeli da čekaju da slučajno krene.

(odgovor članu MERYEN)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Izazivanje porodjaja
9.7.2008 21:34:01   
Jeca*
Hvala svima na komentarima. Znači mi da čujem utiske od drugih, od vas, a naravno da je odluka na meni. I ja sam odlučila već sad da kažem NE indukciji ako ne postoji nijedan razlog osim onog "da lekar bude odmoran". Ja ću pokušati u 38-oj nedelji, ako nisam otvorena, ako nema kontrakcija, ako je bebici i dalje lepo kod mene user posted image  da kažem doktorki da bih ja sačekala makar da dođem do termina (u mom slučaju to je 5. avgust). Prosto mislim da je najbolje slušati prirodu, a opet kontrolisati napredovanje bebe. Pa zato i idemo na kontrole, zar ne? Sve u svemu, ja sam pozitivna i verujem da će biti sve ok, ali mislim da je bolje ići nekim spontanim putem nego je siliti da izadje napolje samo zbog nečijeg komfora na radnom mestu (inače ova dr mi je preko veze i vrlo je hvale, zato me je i iznenadio njen stav)
Sve u svemu, javljam vam se posle tog pregleda, da vas obavestim kako je prošao dogovor sa dr, a ako još neko ima šta da kaže na ovu temu, svaki komentar je dobrodošao.

Hvalaaaa user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Izazivanje porodjaja
19.7.2008 0:07:12   
MERYEN
Sta si odlucila za porodjaj,po dogovoru ili kako bebanuser posted image u stomaku kaze?
Jesi li odradile rezultate koji su potrebni,aj tebi se priblizava,bas se radujem jako iako te ne poznajem i da sad nam se javljaj svaki dan.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Izazivanje porodjaja
19.7.2008 8:49:33   
Jeca*
Sve rezultate sam uradila i sve je OK user posted image  Spakovala sam i torbu, kupila sve što mi treba. . . Na "onaj" pregled idem sad u sredu, a u ponedeljak ulazim u 38-u nedelju, pa videcemo šta radi bebac. U svakom slučaju, ako je sve kako treba, ja sam odlučila da odbijem porođaj po dogovoru i da čekam da bebac poželi da izađe van user posted image user posted image  Svakako ću ovde upisati u sredu uveče utiske sa pregleda. Nadam se da me neće zadržat. . .nekako, još mi je rano. Bar ja bih volela da se što više približim terminu, ako je moguće, ali videćemo. . .user posted image
Pozdrav

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Izazivanje porodjaja
19.7.2008 20:30:36   
MERYEN
Ma nece da te zadrze,jedino ako bas mora,sto bi te zadrzavali kad do termina ima koliko bese oko 15 dana.user posted image  Ja to tako mislim mada o toj njihivoj proceduri ne znam gotovo nista,iskreno.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Izazivanje porodjaja
19.7.2008 20:48:29   
Jeca*
Ma ja sam se to više našalilia user posted image  Moja beba i ja smo odlučili da još malo uživamo "kao jedno". Evo sad sedimo na terasi, čitamo novine i jedemo voće. . .milina. Ja mislim da se njemu uopšte neće izlaziti van user posted image  Primera radi, moja sestra je prešla termin 8 dana i nije uopšte bila otvorena. Onda joj je pukao vodenjak i malecki nije imao nameru da silazi, naprotiv okrenuo se bočno. I tako je porodjena carskim rezom. E, to je volja da se ostane u maminom stomaku user posted image user posted image user posted image  Ako je moj sin na batu . . . user posted image user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Izazivanje porodjaja
21.7.2008 14:11:30   
Anoniman
... ako bude na batu i ti ćeš da se porodiš carskim rezom... user posted image
Šalim se sa tobom, biće sve ok Jeco, ne brini!

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Izazivanje porodjaja
23.7.2008 12:56:25   
MERYEN
user posted image Zeno jesi li bila na kontroli,sreda je pa pitam sta su ti rekli.Kako se ti osecas?
Poozzzzzuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Izazivanje porodjaja
23.7.2008 13:47:32   
Jeca*
Idem na pregled večeras, jer je doktorka dežurna. Ja sam relativno ok. Imam jake bolove u preponama, u pojedinim trenucima jako teško hodam, ali kažu da je to normalno pogotovo za prvorotke, jer se šire kosti. Inače, prija mi ovo zahlađenje, vrlo, a verujem i svima vama, pogotovo trudnicama user posted image  mada sam sebi sve veća i veća i tu nema pomoći user posted image  Pišem vam kad se vratim
Cmokić svima user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Izazivanje porodjaja
23.7.2008 14:29:08   
MERYEN
Zahladjenje mi prija,samo sto bas imam nizak pritisak i samo mi se spava, 90/55,a kad mnogo spavam boli me glava posle,kad setam onda mi se vrti  u glavi i to ce proci sa nivim suncanim danom.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Izazivanje porodjaja
23.7.2008 19:29:15   
Jeca*
E, evo, dosla sam sa pregleda user posted image
38 nedelja i 2 dana, beba je visoko, ja zatvorena. . .jos uvek nista ne ukazuje na porođaj user posted image
Doktorka ovog puta nije ni pomenula ikakav "zakazani" porođaj već mi je zakazala pregled za 8 dana.
Eto, ipak je sve zasad prošlo mnogo bolje nego što sam očekivala, a ovaj sledeći termin mi je 5 dana pre termina, pa videćemo šta onda kaže bebac user posted image
I hvala svima na podršci, pogotovo na ovoj temi. Ja sam odlučila da zauzmem stav, dokle god to ima smisla (zdravstvenog), da hoću da porođaj krene prirodno.

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Izazivanje porodjaja
24.7.2008 0:07:54   
MERYEN
Odlicno,bas mi je drago zbog tebe jer po sadrzju poruke ti si jako raspolozena i srecna,sto je dobro i za bebca  user posted image   user posted image .I meni je jako drago pozzzzz......user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Izazivanje porodjaja
24.7.2008 9:06:01   
Lu
Bravo Jeca,ma sve će biti ok., samo ti budi tako pozitivna,sretno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Izazivanje porodjaja
24.7.2008 13:44:38   
andrijana
Da li neko moze da mi objasni kako se radi ta indukcija? Jel to neka inekcija ili? Stvarno mi nije jasno, kako moze doktorka da ti "zakaze" porodjaj? Smatram da bi sve trebalo da ide kako Majka Priroda kaze!user posted image Srecno Jeco! 

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Izazivanje porodjaja
24.7.2008 14:42:44   
Anoniman
Mislim da je indukcija nešto tipa infuzije, ako sam dobro razumela? U venu pa čekaš da iscuri.

(odgovor članu andrijana)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Izazivanje porodjaja
24.7.2008 15:30:42   
Jeca*
Postoje, recimo tako, četiri tipa porođaja.
1. kada pukne vodenjak i krenule su kontrakcije
2. kada krenu kontrakcije, a npr vodenjak nije pukao, onda mogu da bocnu vodenjak i tako kreće porođaj
3. indukovani porođaj - kada ti indukcijom, tj. kako reče Taša, iglom u venu ubacuju neku tečnost koja izaziva kontrakcije. I to najčešće rade kada pukne vodenjek, a kontrakcije su blage
4. carski rez
Izvinjavam se ako ovo nisam dobro rekla, ali ja to pokušavam da prepričam kako je meni objasnio anesteziolog. On mi je takođe rekao da je dirigovani porođaj zapravo onaj kada se ustanovi da beba "pati" u stomaku, da je, ne znam, plodova voda mutna ili . . .sve u svemu, situacija kada lekari procene da porođaj mora da krene, a on ne počinje, e onda je to valjda dirigovani porođaj i mislim da se tada izazivaju kontrakcije, indukcijom i izaziva porođaj. E sad, on kaže da mnogi to zloupotrebljavaju jer hoće da im se beba rodi određenog datuma ili da dr ode na odmor. . .ali, naravno da je to idiotski.
Ja sad moram da se ogradim. Meni dr zaista na prvom susretu jeste rekla ono, ali juce je na primer bila bas prijatna i divna. Mozda ja nisam dobro razumela sta je htela da kaze. Mozda je zaista to predlozila, ali je videla da ne nailazi na odoboravanje. Ne znam, zato sam ja sad i oprezna. Jer, ona je sjajan lekar i samo reči hvale čujem o njoj, zato me je šokirala i zato sam otpočela ovu temu. Videćemo. . .

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Izazivanje porodjaja
24.7.2008 18:53:22   
Lu
Ako ti je tako lijepo sve objasnila onda je žena ok.
Ja sam govorila upravo o tom zloupotrebljavanju,štimanju godišnjeg ili svoje smjene da pokupe lovu,užaš,a ti se draga sad nemaš čega bojati ona je mislila vjerojatno ako bi se moralo to uraditi znači kad u neku ruku porod već krene a nešto zapne, u tom slučaju to pomogne ubrza porod i to je to.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Izazivanje porodjaja
24.7.2008 19:08:12   
MERYEN
Da u tom slucaju pomaze,kao i kad dodje do razlicitih komplikacija,primer je moja majka ,ona nije ni samnom a ni sa bratom imala napone,nije znala sta su naponi,pa su je samnom isekli koliko su mogli namucili katastrofa,da bi je posle porodjja babica pitala pored toliko bolova zeno ti se napinjes iz grla a ne iz stomaka,zatim je majka objasnila da ona nije imala napone,bolove da ,napone ne,pa je sa bratom znala da kaze i primila indukciju kad je bila spremna za porodjaj.
U MNOGIM SITUACIJAMA ZNACI PUNO.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Izazivanje porodjaja
25.7.2008 14:14:28   
Anoniman
Moja prijateljica je imala kontrakcije 6 sati (toliko je bila u porodilištu), pa su posle 6 sati odlučili da se ona ipak neće otvoriti više nego što do sada jeste (što je bilo svega 2-3 prsta), pa su joj dali indukciju, i onda se porodila nešto posle ponoći...

(odgovor članu MERYEN)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Izazivanje porodjaja
27.7.2008 19:02:48   
MERYEN
Kako se osecas Jeco?user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.



Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here