Ana RR
|
Sastojci: 375 ml vode + 3 kašičice Nescafé 60 ml brendija 250 g putera 150 g čokolade za kuvanje 500 g šećera 400 g brašna 1 kašičica sode bikarbone prstohvat soli 2 jaja 1 kašičica vanila ekstrakta za glazuru: 150 ml slatke pavlake 200 g čokolade za kuvanje Postupak: 1. Skuvati kafu, i u vruću dodati brendi i puter, utišati vatru i povremeno mešati dok se puter ne rastopi. Ostaviti sa strane da se malo ohladi. 2. Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj na 180W. 3. Prosejati brašno, dodati sodu, so, šećer i sve izmešati. Dodati polovinu tečne mešavine (iz tačke 1), izmešati varjačom da se dobije glatka smesa bez grudvica. Zatim umešati otopljenu čokoladu, pa viljuškom razmućena dva jaja, i polako dodavati ostatak tečnosti. Dodati i ekstrakt vanile, sve dobro izmešati (može i bez miksera). Testo će biti retko. 4. Dno pleha (okruglog od 24 cm ili četvrtastog slične površine) obložiti papirom za pečenje, pa izliti smesu unutra. Peći u rerni zagrejanoj na 130-140°C oko sat i po vremena. Ostaviti da se malo ohladi pa prevrnuti na tacnu. 5. Za glazuru - istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom dok se ne dobije glatka sjajna masa. Ostaviti da se ohladi i stegne toliko da postane maziva, pa premazati kolač/tortu sa svih strana. Ohladiti.
< Poruku je uredio Ana RR -- 8.7.2010 14:01:39 >
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|