|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Isključuju grejanje na 13 stepeni
4.12.2008 8:21:56   
Anoniman
NOVI SAD - U „Novosadskoj toplani“ porast temperature poslednja dva dana iskoristili su da isključe grejanje i tako uštede na troškovima nabavke gasa, a pravdajući se da imaju pravo da ugase kotlove čim temperatura pređe 13 stepeni. Novosađanima koji su se žalili na hladne radijatore i smrzavanje u stanovima, iz „Toplane“ je odgovoreno da je napolju toplo i da će grejanje početi kada temperature padnu.

Novosađanin Srđan Pandžić jedan je od onih koji su poslednjih nekoliko dana okretali brojeve telefona „Novosadske toplane“ da saznaju zašto su radijatori hladni, a rečeno im je da je napolju previše toplo za grejanje.
- Imam trogodišnje dete i meni ništa ne znači što je napolju 13 stepeni, jer moram da uključujem grejalicu da se ono ne bi smrzlo, pa uz grejanje koje ne radi, dodatno plaćam i struju koju potrošim - priča Pandžić.
Slično misli i Dragan Todorov iz Banatića. On je prošle nedelje tri dana zaredom bio bez grejanja zbog učestalih havarija.
- Razumem ja da mora da se štedi i da je gas skup, ali mi to grejanje plaćamo cele godine i nije pošteno da mi neko određuje kada mi je toplo, a kada mi je hladno. Neka nam ugrade kalorimetre, pa ću sam da zavrnem grejanje ako mi je toplo - ističe Todorov.
U „Novosadskoj toplani“ navode da je režim rada propisan gradskom odlukom o snabdevanju toplotnom energijom, kao i internim aktima preduzeća, kao i da se primenjuje godinama.
- „Novosadska toplana“ isključuje kotlove čim temperatura spoljnog vazduha pređe 13 stepeni, a uključuje ih čim temperatura padne ispod toga. U skladu sa spoljnim temperaturama, kotlovi rade i do 16 sati dnevno, a ako je napolju hladnije od četiri stepena, radijatori greju 24 sata - saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću „Novosadske toplane“.
Goran Trajanovski, rukovodilac sektora za proizvodnju, prenos i predaju toplotne energije u „Novosadskoj toplani“, izjavio je nedavno da poseban problem imaju stanari novih zgrada jer su podstanice baždarene po evropskim standardima i automatski se isključuju.
- Čim je temperatura viša od 15 stepeni, nove podstanice se same isključe, pa građani često zovu misleći da je „Toplana“ prestala da greje - rekao je Trajanovski.






Odlukom nije propisana granična temperatura
U gradskoj upravi za komunalne poslove rečeno nam je da odlukom o isporuci toplotne energije nije određeno da li „Toplana” sme ili ne sme da prekine grejanje u vreme grejne sezone i da preduzeće ima pravo da to reguliše internim aktima. Eventualna izmena gradske odluke, ukoliko bi to definisala, bila bi obavezujuća po „Toplanu”. Međutim, iz Gradske kuće još nema nikakvih informacija o eventualnoj izmeni gradske odluke.
IZVOR Iz istog razloga sam ja kupila ove godine uljani radijator, i grejalicu za dečiju sobu, takođe i u kupatilu palim grejalicu kada se Luka kupa. Pun mi je više k**** tog KAO grejanja, u stanovima je 90% hladnijih dana zima, juče oko 18h ne znam šta im se desilo - bilo je pretoplo, ali već oko 21h nije bilo ni približno toliko toplo, treba ti ćebe preko leđa ako sediš.
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Isključuju grejanje na 13 stepeni
4.12.2008 8:42:03   
guppy RR
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Isključuju grejanje na 13 stepeni
4.12.2008 13:03:10   
kumara
Debili!!!! A tek sto me nervira sto se grajenje gasi oko 10 uvece. Pa na sta im to lici? Sta kao svi u 10 u krevet?

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Isključuju grejanje na 13 stepeni
4.12.2008 13:07:55   
Anoniman
U ponoć kada kreneš u krevet zaista, prvo poskidaš kockice leda sa sebe!

(odgovor članu kumara)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Isključuju grejanje na 13 stepeni
4.12.2008 13:11:46   
kumara
Pa otprilike... Ili ako neces da se grejes na struju, onda lepo sedi u jakni i sa rukavicama u stanu...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Да ли је заиста тачно да су деца болеснија када крену у вртић?
пеперутка16

Да ли је ваше дете почело да се више разболијева након поласка у вртић?

Да. (100%)

Не. (0%)


Ukupan broj glasova: 7

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here