|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pravila za bezbedan san
12.11.2009 1:46:43   
Tatamata
Bebama ne treba mnogo da bi bezbedno spavale: dušek, krevetac, vazduh bez dima i niža temperatura u sobi. Svi ovi činioci smanjuju rizik od iznenadne smrti odojčeta. Mekani jastuci i debela ćebad su zabranjeni jer mogu da dovedu do pregrevanja i opasnog zastoja disanja.
 
Pročitajte više…
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Pravila za bezbedan san
12.11.2009 1:55:45   
Verus
Jeste, zbog sudden infant death...tatamato kada stize beba?

(odgovor članu Tatamata)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Pravila za bezbedan san
2.12.2009 19:49:03   
Markovicka
A u skolici nas uce da spava na boku..hmm ajd sad budi pametan. Na ledjima ili na boku?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Pravila za bezbedan san
2.12.2009 19:55:46   
Anoniman
Ja smatram da je u prva dva-tri meseca bezbednije da beba spava na boku, zbog cestog bljuckanja, a kad bi bila na ledjima to bi se vratilo. Posle toga, svakako, na ledjima-a tad vec i bebe same pocinju da se okrecu na ledja, osim ako nemaju fiksator.

(odgovor članu Markovicka)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Pravila za bezbedan san
3.12.2009 10:29:14   
cici78
Ne znam da li je prava tema za moje pitanje ali cime vi pokrivate decu? Ja ga pokrivam nekim cebetom mada uopste ne lici na cebe nego na malo deblji frotir, kao postavljen frotirni prekrivac...i sad kad je dosla zima ja probala da ga pokrijem pravim bebi cebetom dete se preznojilo...ne mogu da verujem da mu je samo onaj frotir dovoljanuser posted image  I u cemu spavaju vasa deca? Kako su obuceni u toku noci?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Pravila za bezbedan san
3.12.2009 10:36:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nedja

Ja smatram da je u prva dva-tri meseca bezbednije da beba spava na boku, zbog cestog bljuckanja, a kad bi bila na ledjima to bi se vratilo.


Ja sam bila u šoku kada sam negde pročitala, da je najbezbednije da beba spava na leđima, kao čak i bezbednije nego na stomaku. Meni nema smisla, jer kada je na stomaku, sve što bljucne, trebalo bi da iscuri van, zar ne?

cici, vidi, ima nekoliko tema... Dete se otkriva preko noći, Vreća za spavanje...

Leti Luki oblačim bodić i šorcić za spavanje, a zimi ima bodić dugih rukava, i pižamu (i gornji i donji deo).

Za prelazne periode, ima isto što i zimi, samo je bodić kratkih rukava, ili pak, bez gornjeg dela pižame samo bodić dugih rukava.

Volim da mu oblačim bodiće za spavanje, jer mu se onda ne otkriju leđa.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Pravila za bezbedan san
3.12.2009 13:53:32   
cici78
Hvala Tasho! A sto se tice spavanja na stomaku i brige oko bljuckanja to si u pravu, moj Matija je sto puta bljucnuo dok je bio na stomaku i uvek je sve izaslo van, nikad mi se tako nije zagrcnuo, a par puta je bio na ledjima i kad bljucne zagrcne se, cini mi se da nisam tu udavio bi se...meni je definitivno bezbednije na stomaku.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Pravila za bezbedan san
3.12.2009 13:57:27   
Anoniman
Stvarno nisam pametna, ja sam Luku uvek stavljala na bok i on je za sekundu bio na leđima. Onda je malo porasto i počeo da spava na stomaku... user posted image  Sada spava kako stigne, najčešće na boku... ali sada više nije bitno. user posted image  Ustvari, on nikada nije bljuckao, pa ja ni nemam taj strah.

(odgovor članu cici78)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Pravila za bezbedan san
3.12.2009 14:02:09   
NONA79
neka priča od stručnjaka ko šta hoće, ali ja sam oboje djece od prvog dana izlaska iz bolnice( posle nedeljak dana od porođaja) stavljala na stomak,o spavanju na leđima ne smijem ni da pomislim, djeluje mi da će se svakog trenutka zagrcnuti...ni jedna ni drugi nisu imali problema sa grčevima i ubrzo su sastavljali po čitavu noć, eventualno se promeškolje i ako se probude malo sike i nastave sa spavanjem...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Pravila za bezbedan san
3.12.2009 14:26:53   
Brand new mama
Iskreno,mislim da se svake godine nesto mijenja.Spavanje na ledjima je uvedeno zbog iznenadne smrti novorodjencadi,ali na zalost,cini mi se da jos nije otkriveno sta je izazivac.Moj bebac spava na ledjima u pamucnoj vreci i pokriven jos jednim cebencetom do grudi(skidao je cebence nogicom jos kad je imao 10 dana)A kazu da sto se tice bljuckanja-opasnost je ista u svakoj poziciji.Ovdje se preporucuje temperatura od 17-19 stepeni za spavanje,dok u Srbiji se preporucuje 22...

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu NONA79)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Pravila za bezbedan san
3.12.2009 14:50:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Brand new mama

Ovdje se preporucuje temperatura od 17-19 stepeni za spavanje,dok u Srbiji se preporucuje 22...


Samo ne znam, mi sa centralnim grejanjem kako da je rodimo. 22 bude kada pojačaju grejanje, ali u 23h su radijatori hladni, tako da se tokom noći temperatura u sobi spušta na 17. Luki obučem džak kada ga stavim da spava oko 21h, a onda oko ponoći, kada je krenem na spavanje, prebacim preko njega i ćebence.

(odgovor članu Brand new mama)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Pravila za bezbedan san
14.1.2010 1:33:01   
Tatamata
Evo još jednog članka na temu spavanja beba:

Pravila za bebin dobar san:

Dobar san je ključan za rast svake bebe. Ali ukoliko su suve, site i ukoliko im nije ni vruće ni hladno, spavaće čvrstim snom i budite uvereni da će nakon buđenja biti spremne da istražuju svet oko sebe koliko god je to moguće!

Pročitajte više…

(odgovor članu Tatamata)
Direktna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here