|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako vaša beba spava?
7.5.2012 23:00:54   
Anck Su Nmaun
Velika cura spava s nama u sobi ali u svom krevetu koji je spojen sa nasim, a malena u svom krevetu, mozda je jednom il dva puta spavala samnom!
Al mene interesuej do kad ste decu uspavljivali tako da lezite pored njih?
Mi Tacu ostavimo u sobi samu i ona ce se buniti i isunjati sve dok neko ne legne pored nje user posted image

Razmisljala sam da je prebacim u deciju, da obe lepo spavaju u decijoj sobi, ali T je navikla da smo pored nje kad se uspavljuje user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 276
   RE: Kako vaša beba spava?
7.5.2012 23:58:24   
Mariya

IZVORNA PORUKA: Mizzy

A jel' vam deca ustaju u snu? Ili okreću na stomak da puze?
Moja Tara iz sna bukvalno kreće da ustaje, i pošto spava još uvek onda se rasplače, i tako da se budi non-stop.



Jooj, isto i kod nas! Jedino što se ne dešava baš svaku noć. Okrene se na stomak pa puzi u snu, a najčešće se digne se da sedne i pošto spava ili je u polusnu glava joj pada i tad obično udari u krevetac, pa onda plače... Stavljam je da spava u džaku i prebacim peškir ili čaršav preko nje a krajeve ubacim ispod dušeka , nekad mi dođe da je vežem za krevetacuser posted image

(odgovor članu Mizzy)
Direktna veza do poruke: 277
   RE: Kako vaša beba spava?
8.5.2012 12:54:49   
Mizzy
Ana, sve isto! Da ih spojimo, pa svaku drugu noć imamo dežurstva user posted image
Ali, u početku je bilo zanimljivo, ali sada imam bebu od 9 meseci koja se budi svaka 2-3 sata. Što reče Mariya, ona se udari u tom svom pokusaju, pa se rasplače, pa se nosamo, onda se razbudi, i jedini način za ponovo spavanje je dojenje. Sve u svemu - bebu od 9 meseci ja dojim na svaka 3 sata noću! U začaranom krugu sam.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 278
   RE: Kako vaša beba spava?
9.5.2012 22:29:00   
peca
Ovo moje zgebce je do pre neki dan spavalo cas na jednom, cas na drugom boku, i sad kad je namestim na bok, ne smiri se dok se ne obrne na ledja, svacim sam je usvrscivala, cak je gurnem uz samu ivicu krevetca, i ne znam kako, ali uspe da se izmigolji na ledja da legne, i to me uzasno nervira !!! Ne znam sta da joj radim, ne svidja mi se da spava na ledjima

(odgovor članu Mizzy)
Direktna veza do poruke: 279
   RE: Kako vaša beba spava?
10.5.2012 10:07:46   
Maslacak15
Zasto ti se ne svidja peco ? Na ledjima je najbezbednije i preporuceno od svih pedijatara....Pozdravljam te

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 280
   RE: Kako vaša beba spava?
10.5.2012 11:39:20   
Lilla
Ne znam koliko je pametno da se javljam ovdje, jer svaki put kad ga pohvalim ono neka nova faza pa sve iznova user posted image Trenutno je ovako. Nase samouspavljivanje je urodilo plodom. Vec neko vrijeme zaspi sam bez problema. Nekad, ako bas nije mnogo pospan desi se da se igra sa cebencetom ili necim u kreveticu i onda zaspi, ali ne place sto je najbtinije. I ono sto je jako vazno, ne budi se svaki cas. Zaspi oko 21.30, budi se oko 4-5 da jede i spava do 8-8.30. Nekad i duze. Ja prezadovoljna, samo da potraje. Preko dana i dalje spava 2-3 puta, u trajanju od 1,5-3 sata.

_____________________________

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 281
   RE: Kako vaša beba spava?
10.5.2012 16:50:46   
ishler
I moja beka puzi u snu,pa kada dodje do kraja krevetca nabije glavu u stranicu i kuka,ili noge izbaci kroz resetke pa spava poprekouser posted image

(odgovor članu Mizzy)
Direktna veza do poruke: 282
   RE: Kako vaša beba spava?
22.5.2012 10:27:57   
lela78
Zdravo,
Ja sam prvi put na forumu za bebe.Imam bebu od 3.5 mesesa,decak koji ocajno spava.Sve sam se nadala sto bude stariji bice bolje a on sve gori.Nocu se stalno budi a samo zato sto se stalno trlja rukama po licu i vise ne znam sta da radim.radi to i danju kad spava al nekako mirnije spava.dojim ga samo.legne uvece oko 9.pola 10 onda se budi da jede na svaka tri sata a nekad i cesce,a u medjuvremenu se stalno budi i cima zbog mlataranja ruku.vec sam ocajna,jer bukvalno presedim celu noc i drzim mu rukice da bi on spavao ,ne moze da spoji dva sata a da se budi.Da li je neko od vas imao ovakav problem.I on je vec u 6 budan.Danju mi spava prepodne oko pola sata do sat,popodne ima duzu dremku oko dva sata i oko 18h odmori samo pola sata.to mu jeneki ustaljen ritam.
Pomozite,zna li neko nacin kako da ga naucim da nocu bolje i mirnije spava.Mislila sam da je i gladan,pa sam pocela da mu uvece pspavanje dajem i dohranu ,ali isto se ponasa pio i dohranu ili samo sikio.
i razmisljam da mu vec polako uvedem neke kasice.ima 6.5kg sada,a rodio se sa 4250g,56cm.
Hvala,pozz

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 283
   RE: Kako vaša beba spava?
22.5.2012 10:38:58   
nenja22
a da probaš da umotaš bebu, onako skroz, znam za mame koje to rade poduže, a ne samo sa tek rođenim bebama...nekako mi se to čini baš primereno za vaš probelm oko spavanja...

ovako nešto
http://www.abc.net.au/parenting/parenting_in_pictures/wrapping_newborn.htm

mada sad idu vrućine, a pitanje da li će mu to možda smetatati, ali eto, to mi je prvo palo na pamet...

_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu lela78)
Direktna veza do poruke: 284
   RE: Kako vaša beba spava?
22.5.2012 12:23:33   
ivbo
Lela 78,ja imam gotovo identican problem.Moj sin sada ima 8 mjeseci,a tako je počeo da se ponaša sa napunjenih 5!Do tada je relativno mirno spavao,budio bi se jedanput - dvaput noću da doji i to bi bilo sve,ali onda je uslijedio taj grozan period,noću se budio svakih pola sata,okretao prevrtao,grebao se po licu,tjemenu,nekad toliko da bi ujutru sva glava bila u ranama iako noktiće uopste nema.Kad bi se nekom požalila,svi bi konstatovali da su sigurno zubi u pitanju,a on ih ni sada još nema.Najgori period je trajao više od dva mjeseca,bila sam ocajna,nenaspavana,s tim sto on meni ni po danu ne spava bas mnogo.Pokušala sam da ga umotam u dekicu,da mu ruke ne bi bile slobodne,ali tad bi bilo još gore,ne bi se smirio dok ih ne izvuče.Sada je malo bolji ponoći,rjeđe se budi.Inace je napredna i vesela beba.Ne znam sta da ti kažem.Valjda je to neka faza koja traje neko vrijeme.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 285
   RE: Kako vaša beba spava?
25.6.2012 21:12:43   
smeskicTB
devojke, da li ste imale problem da vam bebe preko dana uhvati nervoza i da placu jer se otimaju snu? sta ste radile?

moji decaci spavaju od 20h(jedan se budi oko 4,5..drugi oko 3-4h)..i onda su oko 6h bas budni, veseli, gugucu..pa opet zaspedo 8h otprilike..
pre podne prodje fino-u setnjici, pola prespavaju..onda dodju kuci, veseli..lepo zaspe i oko 14-15h..ali otkako je krenula ova vrucina-unervoze se oko 16h..ranije su oboje uvek sami zaspivali..i iako ne zaspu psole jela, kasnije kada ih savlada umor unervoze se, stavim ih u krevetac i oni zaspe..
neznam sta da uradim..bukvalno popodne prevriste, dok ih umor ne savlada..onda ih nahranimo oko 18h, pa zaspu i cesto ih razbudjujem za kupanjac..

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 286
   RE: Kako vaša beba spava?
26.6.2012 8:23:47   
Biki34
Smeskic takva situacija je bila i kod nas pre godinu dana...Popodne su znali da provriste,jos uvek nisu sedeli pa ih je trebalo bas animirati od 16-18h.Kad je bilo lepo vreme izlazili smo u setnje i to mi je bio spas ali kad bi ostali kod kuce e to je trebalo izdrzati(horsko plakanje)...Cim su poceli da sede a posle i da puze postalo je sve lakse i vise nije bilo te nervoze...

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 287
   RE: Kako vaša beba spava?
26.6.2012 8:39:25   
Sesilija 83
Smeskic moja K nema sanse sama da se uspava,,, samo pocne da trlja oci i da se okrece na stranu uz neko kenjkanje i ja je uzmem obrnem 2 kruga po sobi sa nunanuna i ona je zaspala,a uvece se kupamo u 8;30 a zaspi u 10h,preko dana ima jedno spavanje od12-15h i posle toga oko18 45min i to je to ako dremne u kolicima ujutru pola sata to je super ...sta ja napisa nemam pojma

(odgovor članu Biki34)
Direktna veza do poruke: 288
   RE: Kako vaša beba spava?
26.6.2012 8:51:00   
jance
meni se cini da im fali akcije user posted image
mali su oni, da su stvarno umorni spavali bi....

ja sam isto dosla po savet sta da radim. majstor mi je do pre oko mesec dana sasvim solidno spavao, desavalo se i da prespava celu noc bez apsolutnog budjenja. ne jede nocu tu negde od puna 4 meseca mislim. e zadnjih mesec dana je pocelo da se desava da se cesce budi nocu, uglavnom place i trazi dudu.. ok je to bilo dok se to desavalo jednom ili dva puta nocu, nista strasno. e zadnjih nedelju dana ima vec ustaljenu satnicu cele noci valjda, do ponoci je sve ok, pa od ponoci prvo do 4 na svakih sat vremena budjenje i plakanje, bacanje u krevetu, udaranje nogama i rukama o dusek... a od 4 to ide na svakih pola sata, dok neko od nas dvoje ne poludi, pa ustane i probudi ga, ocisti mu nosic, presvuce pelenu, da vodu i sve to tako sta god nam padne na pamet.. onda smo sledecih 2 sata mirni. budi se izmedju 6 i 7....
da, spava dva puta dnevno po minimum dva sata....

jel vam ovo mozda poznato? jel imate neki savet sta da radim?

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 289
   RE: Kako vaša beba spava?
26.6.2012 9:10:21   
bea83
Jance, kod nas sličan scenario, spavao je lepo od rodjenjaprvo sa dva budjenja za mleko pa od drugog meseca sa jednim, ali to bukvalno popije zatvorenih očiju i nastavi. Eee od kad su počele vrućine - haosuser posted image  Preko dana je super jer klima radi od 6 ujutru do 12 uveče ali onda moram malo da je i ugasim i tu nastaje katastrofa...Čak sam je par puta ostavljala da radi i noću jer je to jedini način da se oboje odmorimo. Koliko sam shvatila, ti nemaš klimu, onda jedino neki ventilator ili tako nešto i što više ga razgoliti. Viktor spava samo u bodiju na bretele već dobrih mesec, možda i više, dana a preko dana ga tuširam bar dva puta plus svako veče obavezno kupanje po 15,20 minuta provede u kadici i onda bolje spava, bar do pola noći.Mislim da dečaci mnogo teže podnose vrućinu od devojčica ne znam zašto je to tako.
Noćas je super spavao sa širom otvorenom terasom, ja se smrzla a on uživaouser posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 290
   RE: Kako vaša beba spava?
26.6.2012 9:23:40   
jance
bea i ja sam to mislila i zato sam ocekivala da ce ove noci spavati bolje ali nije. mi imamo ventilator postavljen uz prozor na terasi da "gura" svez vazduh od napolje prema unutra, cak zadnjih nekoliko dana i dva komada, rade celu noc i vecinu dana.. toplo je al sta da radim... medjutim, sinoc je zahladilo, pa sam ocekivala da ce automatski bolje spavati, ali nije, scenario je bio isti, znaci nije do vrucine.. da i spava u peleni samo od kako su vrucine krenule...

da, smeskic, smisli im neke aktivnosti bukvalno dok ne padnu od umora, cisto da te nebi urnisali. kod Ogija je to pomagalo jedno vreme....

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 291
   RE: Kako vaša beba spava?
26.6.2012 9:36:08   
bea83
Pa onda ga nešto muči, zubić možda...A jel se probudi raspoložen ili...? Ovaj moj kad ne spava dobro probudi se nadrndan i ljutuser posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 292
   RE: Kako vaša beba spava?
26.6.2012 9:44:30   
minna
Meni je to sve poznato i ludim od tog budjenja. Sad se vise ne budi na svakih pola sata, ali ovako je to kod nas npr islo... Do neka 3-4 meseca je lepo spavao, onda je poceo da se budi svaki cas, ja napravila gresku i davala mu da sisa kad god bi se probudio...onda se desavalo da spava bolje (budio se 2-3 puta) ili da se budi non stop... Kad je prestao da sisa bilo je malo bolje ali se i dalje budio i pio mleko. Onda smo nekoliko puta pokusavali da se odviknemo od mleka nocu pa nije islo... Poslednji put sam mu pre vise od mesec ipo dana ukinula mleko nocu i evo preksinoc vise nisam mogla da izdrzim to vristanje nocu i dala sam mu, sta cu... Pomirila sam se sa tim da ce se buditi ko zna jos koliko... Mozda ce biti bolje kad ukinemo dudu...ma nemam pojma...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 293
   RE: Kako vaša beba spava?
26.6.2012 9:51:15   
bea83
Ja samo jednom dajem mleko i to kad se prvi put probudi, i popije nešto malo tako da razmišljam da još malo pa počnem da ukidam i to. Sve ostalo nudim vodu ili dudu ili ništauser posted image Ali ovaj moj ne plače, nego se bacaka po krevetu i hukće,negde bi a ne zna gde,verovatno na Severni pol ili bar neke hladnije krajeveuser posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 294
   RE: Kako vaša beba spava?
26.6.2012 9:53:23   
minavb
Minna, pa vi se još mučite?user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 295
   RE: Kako vaša beba spava?
26.6.2012 9:54:30   
jance
i ja razmisljam dali je duda problem. on zaspi bez dude, ali mu je dam kad se nocu provbudi i krene da place.. desilo se da je nece, da odbija i gura mi ruku kad mu dajem pa mu nisam dala, onda mu dam flasicu sa vodom. a i presli smo na dudu br2, imala sam osecaj da mu ona stara ispada zato sto mu je mala a usta mu rastu. danju je ne koristi uopste....

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 296
   RE: Kako vaša beba spava?
26.6.2012 10:18:12   
minna

IZVORNA PORUKA: minavb

Minna, pa vi se još mučite?user posted image


Jao josuser posted image Sramota me i da pisem viseuser posted image



IZVORNA PORUKA: jance

i ja razmisljam dali je duda problem. on zaspi bez dude, ali mu je dam kad se nocu provbudi i krene da place.. desilo se da je nece, da odbija i gura mi ruku kad mu dajem pa mu nisam dala, onda mu dam flasicu sa vodom. a i presli smo na dudu br2, imala sam osecaj da mu ona stara ispada zato sto mu je mala a usta mu rastu. danju je ne koristi uopste....


V zaspi sa dudom obavezno, nekad nastavi da spava kad mu je vratim a nekad ne, isto je gura rukom, samo sto onda nastavi da vristi mleka, mlekaaaaa pa nastavi da spava posle nekog vremena ali onda prihvati dudu, a ako mu dam mleko popije i kad zavrsi otvori usta da mu ubacim dudu ili je sam vrati ako mu je stavim u ruku, da mu je tad ne dam opet bi vristao. Ludim i od te cucle vise, ali to je vec za drugu temuuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 297
   RE: Kako vaša beba spava?
26.6.2012 10:18:21   
smeskicTB

IZVORNA PORUKA: Biki34

Smeskic takva situacija je bila i kod nas pre godinu dana...Popodne su znali da provriste,jos uvek nisu sedeli pa ih je trebalo bas animirati od 16-18h.Kad je bilo lepo vreme izlazili smo u setnje i to mi je bio spas ali kad bi ostali kod kuce e to je trebalo izdrzati(horsko plakanje)...Cim su poceli da sede a posle i da puze postalo je sve lakse i vise nije bilo te nervoze...


e upravo to..kako ih animirati kada su takvi..bukvalno gledam na sat kada ce da prodje taj interval :)))) i jedva cekam kupanjac..
evo i danas cu i sutra i prekosutra da ih vodim i popodne u setnjicu..
utesi me-da je do sedenja ..a i istrazivanja koje ce im biti interesantno..

jance, nije da im se ne spava:
1. problem je sto kada stavim u krevetac nece kao i uvek da zasopu(stave dude ili ne, zabiju glavice u ogradice i zaspu)..nego kenjkave i pocinju da vriste..
2. kada i zatvore oci i san krene da ih savladava trgnu se i vristanjac:)))

(odgovor članu Biki34)
Direktna veza do poruke: 298
   RE: Kako vaša beba spava?
26.6.2012 10:24:05   
jance
smeskic ajd mi samo jos jednom ukratko napisi koja im je stanica spavanja i hrane i koliko imaju meseci? da mogu da uporedim sa Ogijem u to vreme. uglavnom, za to kenjkanje ti sada krece, pa ti sama vidi kako ces.. to su periodi kad samouspavljivanje ne pali pa moras da izmisljas toplu vodu. neko ih pusti da placu dok ne zaspe, neko izmori dok ne padnu od umora...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 299
   RE: Kako vaša beba spava?
26.6.2012 10:37:14   
smeskicTB
oni sada imaju cetiri ipo meseca..bude se oko 5-6..pa Andra jede, a Segi ne..i onda zaspu opet do 8 otprilike..pa jedu zajedno, idu u setnju..opet i u setnji dremnu..
dodju i jedu oko 12-13h, super su raspolozeni..i pripsva im se pred naredni obrok oko 15h, ali to bude ok, zaspu sami na kratko..a onda oko 17h vriska!

dr mi je rekla da ne uzimam za opetrecenje sve sto se Andreju desavalo..ali da mu je ocxigledno dodir potreban..on se toliko naljuti ako ga pustim u krevcu..vristi..baca se nogicama, prava je prznica..najgore sto mi i Segija tada probudi..

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pet NAJLEPŠIH IMENA ZA DEČAKE od samo tri ...
Sve češće je praksa roditelja da deci daju zanimljiva i neobična imena koja imaju snažna značenja, a uz to se uglavnom t...
Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here